Vierailija

Taustoja sen enempää selvittämättä, voiko kahta lehtis urosta pitää samassa akvassa? TAI pärjääkö lehtikala yksin?

Kommentit (7)
Lehtikala on reviirikala, ja ne tappelevat keskenään reviirien rajoista. Sukukypsien kalojen tappelu voi olla todella rajua (ne näykkivät toisiltaan kirjaimellisesti silmät päästä, jos siihen on mahdollisuus), joten suosittelisin pitämään aikuisia lehtikaloja aina pareittain, ei parvina vaikka niitä usein kehotetaankin hankkimaan pieni parvi. Toisaalta tämäkin riippuu kovasti yksittäisten kalojen luonteista.

Meillä siis sellainen tilanne että noita lehtikaloja on kolme, kaksi urosta ja yksi naaras. Tästä kolmikosta on eriytynyt pariskunta joka kutee n.2vkon välein ja on silloin todella aggressiivinen kaikkia muita akvaarion kaloja kohtaan, erityisesti kolmatta lehtis urosta, jota kohtaan ovat aggressiivisia koko ajan. Kaikkein äkäsin on yllättäen lehtis naaras, joka ei antaisi kolmannen lehtiksen edes liikkua akvassa, vaikka tilaa on 400l. Kasveja on, joten kolmas lehtis viettää päivät pensaassa piilotellen. Ja mitä kutemiseen tulee, jälkikasvu ei ole suotavaa, sillä tilaa ei ole. (tähän asti ovat syöneet munat) Eli kannattaa siis luopua kutuparista? Pärjääkö jäljelle jäänyt lehtis yksin vai kuoleeko yksinäisyyteen?

Yleisen viihtyvyydenkin vuoksi pitänee luopua parista, kun kaikki kalat saavat tuntea nahoissaan sen että kutuaika lähestyy..?

Muutenhan lehtikalat ovat aivan ihania otuksia pitkine evineen, siksi en kaikista haluaisi luopua.=)pikaista apua toivon asiasta tietäviltä! kiitooos.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat