Vierailija

Kommentit (14)

ei olla juurikaan oltu tekemisissä. Toisaalta karsiminenkin on hankalaa. Meidän lapsi on tyttö ja tuosta lapsijoukkiosta on eskarin tyttöjä 7 kpl eli kaikki eskarin tytöt, eskarin poikia on vain 2 ja loput lapset on kavereita tästä läheltä. Sitä mietin myös vaihtoehtona että joskos jakaisin lapset eriin niin että esim kaikki eskarista tutut kutsuttavat tulis tiettynä päivänä (tosin silloin olis ongelmana ehkä tuo poikien vähyys? jos vaikka toinen poika ei pääsiskään paikalle niin saattaisi sillä paikalle tulleella olla vähän orvot oltavat? kuitenkin nuo pojat on hänelle tosi rakkaita joten tahtoisi kutsua heidät). Tai sitten jos kutsuis kaikki tytöt yhtenä päivänä ja pojat tulis sukulaisten kanssa samana päivänä?Ääh kun on vaikeeta. Vai käskenkö lapsen vaan karusti valita 6 kaveria jotka hän saa kutsua? Tämä tulee olemaan kyllä todella vaikeaa.Kellonajoista mietin just noin että pistän tarkan alkamis ja loppumisajan!!! Ajattelin että 1,5 tuntia on varmaan sopiva aika??? Yksi ohjelmanumero tulee varmaan olemaan; semmonen kuva-arvoitus juttu ja muuten sit vapaata leikkiä.Entä jos noita lapsia nyt alkaa karsia niin onko karua pistää eskarilaisista vain osan lokeroon kutsut? Kun tyttö on tosi sosiaalinen ja kaikki eskarin kaverit on hänelle kuulemma rakkaita ja läheisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse pidin jo 16-vuotiaana partiota 6-8 -vuotialle ja ryhmässä taisi olla juurikin 12 lasta. Retkillä oli toinen johtaja mukana, muuten olin niiden kanssa yksinäni.

Meillä kohtapuoliin edessä sama tilanne. Eskariryhmä olisi kiva kutsua kokonaan synttäreille mutta kestääkö kantti tuota määrää lapsia kerralla. Tilasta ei ole puute, mutta ohjelmanumeroiden keksiminen, ääh...

5-vuotissynttäreillä oli 8 lasta, meni suht hyvin. Nytkin tulisi saman verran väkeä, jos pojat jättäisi kutsumatta. Mutta onko sekään nyt sitten ok järjestely.

Monen vuoden synttärikokemuksen jälkeen sanon, että minusta 10 lasta on maksimimäärä synttärijuhlilla. Jos lapsia on useampi, homma ei tahdo pysyä hallussa ja menee riehunnaksi.

Ja synttärit on pidetty kotona. Mitään erikoisohjelmaa lapset eivät edes kaipaa, mennä viipottavat hulluna edestakaisin ja rauhottuvat hetkeksi syömään.Eskari erikseen, muut kaverit erikseen.Niin aion itsekin jatkossa tehdä. Tosin lapsen eskariryhmässä on 18, jotka kyllä kutsun kaikki. Mutten sotke eri lapsia enää keskenään.

Meilläkin on ollut tuo tylsä, mutta selkeä " niin monta kaveria kuin ikävuosia" -periaate käytössä ikävuosina 4-7. Kouluiässä siitä on toki sitten joustettu tarpeen mukaan. Voin kertoa kokemuksesta, että jo kuusikin 6-vuotiasta poikaa ainakin saa ihan kiitettävästi vauhtia ja vaarallisia tilanteita aikaiseksi ;) Toki homma pysyy hanskassa, kun viitsii järjestää sopivasti ohjattua toimintaa, mutta itse en ainakaan tuntemattomampia lapsia (=päiväkotikavereita) kutsuisi noin isoa määrää ilman vanhempia vielä 6-vuotiaan synttäreille. Johan siinä tulisi pelkästään seinät isossakin lukaalissa vastaan :DJos kaikki on teille vanhemmillekin kunnolla tuttuja lapsia, niin tilanne on minusta vähän eri. Silloin saattaisin " ottaa riskin" ja kutsua tusinan lapsia kerralla, kunhan kutsussa olisi tarkkaan laitettuna ajankohta (etenkin juhlien päättymisaika...) ja vp.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat