Seuraa 

Olemme omituisessa ongerlmatilanteessa. Asuntomme on ollut n. 9 kk myynnissä- tuloksetta. Olemme vaihtaneet välittäjää kerran, n. 4 kk sitten. Katsojia on käynyt tämän vaihdon jälkeen runsaasti, mutta kauppoja ei vaan olla saatu aikaan. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan, että vika olisikin välittäjässä, eikä asunnossa? Eikö tuo välittäjä osaa tuoda asuntomme hyviä puolia asiin? Luulisi, että jonkinlaista kiinnostustakin syntyy, kun katsojia tosiaan on riittänyt.Eipä tässä kai muuta voi kun ihmetellä? Asunnon hintaa emme enää ole valmiita pudottamaan (hinta nyt 103te, ok- talo isolla, rauhallisella tontilla), ilmaiseksi tätä ei ole tarkoitus antaa ;) Ja kun seuraa kaupankäyntiä näillä seuduilla muuten, tuntuu vaan kummallisemmalta, ettei kauppoja saada aikaiseksi. " Stailattukin" asuntoa ollaan jo, kaikki ylimääräiset roinat on viety tästä asunnosta tulevalle talollemme. Äh.. harmittaa todella tämä tilanteen pitkittyminen. Ikinä en olisi uskonut myynnin näin nihkeää olevan.Niin ja toinen juttu mitä ihmettelen, mennäänkö nyt asuntokaupoissa niin " unelman perässä" että siitä maksetaan ihan tolkuttomasti, siis unelmasta, eikä " ihan kiva, kohtuuhintainen ja kohtuulliset asumiskustannukset" ole enää myyvää?

(tämä siis sillä perusteella, että kaalliisti lämpeävät, ja tuplasti kalliimmat asunnot täältäkin käyvät kaupaksi...)

Kommentit (5)

mitään tietämättä kysyisin kuitenkin, että onkohan hintapyyntö kuitenkaan ihan kohdallaan? Onko paikkakunnalla paljonkin ostajapotentiaalia, vai vaan huvikseen näytöissä kierteleviä. Entä onko mahdollisilla ostajilla paljon valinnan varaa, ts. alueella paljon samantyyppisiä asuntoja myynnissä.Jokainen etsii kuitenkin juuri sitä omaa unelmaansa tai omalle perheelleen sopivaa asuntoa, joka on sijainniltaan sopiva, ja on miettinyt paljonko on siihen valmis sijoittamaan. Ei kukaan osta sinun asuntoasi siksi, että se on sinun mielestäsi hyvä... Enkä usko sellaisen asenteen, että välittäjä tai ostajat ovat tyhmiä, kun eivät osta, ainakaan auta kauppojen syntymistä...Kyse on kai loppujen lopuksi siitä, haluatko myydä vai et.

sijainti ei ole " keskustassa" , kaikki palvelut löytyy 4 kilometrin sisältä, mutta pienessä kunnassa kun ollaan, niin taajaman ulkopuolella tämä on. Omaa rauhaa riittää, mutta naapureitakin löytyy, ihan korvessa ei olla. Sijainti, näin suurena lapsiperheenä, on musta ollut huippu.

Kouluun on 1,5 kilometriä, turvallista tietä, ja mm. kauppat, apteekki, terveysasema, kela, muutama ravintola, pari pankkia, jne löytyy keskustasta, siis kaikki oikeastaan mitä tarvitsee ;) H&M ei tosin tähän pitäjään ole majoittunut, eikä ikeakaan ;))Tuo remonttiasia on mietityttänyt myös. Tämän talon sisäremppa valmistui, kun asunto oli jo oikeastaan myynnissä, eli tammi- helmikuussa kuluvana vuonna. Kaikki isot jutut on joko peruskorjattu tai kuntotarkastettu perusteellisesti vuosituhannen vaihteessa. Ainoa " iso" juttu on tuo jätelakijuttu, kaivot on omassa pihassa, eikä me olla tehty niille mitään, eikä aiota tehdäkään.

Mutta kun ollaan lapsiperhe, niin tapetit kärsii nopeasti... niiden vaihdosta on ilmeisesti joku ostajakandidaatti puhunut, eikä ole asuntoa halunnut, kun " remonttitarvetta" on?! Eikä osata itse tehdä?! Mä suosittelisin siinä vaiheessa välittäjänä oikeasti mukavaa vuokra-asuntoa.... Jos MITÄÄN ei ole KOSKAAN valmis tekemään, lienee parempi valita asuinmuoto jossa ei TARVITSE tehdäkään. Tuo sun auto- vertaus oli kyllä hyvä ;)

Ei asunto ole aina uusi, ja huoltotöitä tullaan kaipaamaan... ;)

Outoa, on, että toisaalta hyvin huonokuntoisetkin käy kaupaksi. Siis ihan remonttiajatuksella... mutta osuuko tää meidän asunto johonkin välimaastoon- ei ole tarpeeksi vanha (rintamamies- tai vanhempi) renonttihaluiselle, mutta on liian vanha uutta hakevalle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka joku olisikin valmis maksamaan hienosta kämpästäsi pyydetyn summan, niin kun ostajaehdokas menee pankkkin, pankinjohtaja lyö systeemiinsä postinumeron ja sanoo kuinka sen kokoisen ja sen ikäisen asunnon " kuuluu" kyseisellä alueella maksaa. Siis asuntoa näkemättä.Välittäjä kannattaa kyllä myös vaihtaa ripeästi jos ei kauppoja synny,

Meillä välitttäjä oli reipas ja sai asunnon kaupaksi 2kk, mikä alkoi jo ottaa hermoon.,, välillä hänellä oli näytöllä tuuraaja, kiltti nössykkä joka sanoikin että " en minä oikein kehtaa ihmisiä häiritä jos ei ne itse ota yhteyttä" . Väärä asenne !

Mutta älä vaan maksa mitään neljän viiden prossan kiskurihintaa., kilpailuta, tingi...Hyvä paikallinen välittäjä on kokemukseni mukaan paras.

Sijaintihan vaikuttaa aika paljon, onko asuntonne halutulla alueella? ja sitten tietysti kunto ... tarvitseeko remonttia?Valittajissakin on toki eroja, onko asuntonne kuitenkin tunnetulla valittajalla, joka markkinoi hyvin?Kysymykseesi siita, menevatko ihmiset unelman perassa, voisin vastata hetken tilanteita seuranneena ja omaa taloa myyneena, etta kylla. Minusta nyt halutaan uutta, muuttovalmista ja siita maksetaan tyhmia summia. Vanhemmat asunnot ja talot, jotka ovat usein paremmalla sijainnilla eivat kelpaa vaikka olisivat hyvassa kunnossa, mahdollisuus rempata mieleisekseen tai jo valmiiksi rempattu. Luullaan, etta asuntokauppa on kuin autokauppaa, vaikka asunnossa ja talossa ei samalla lailla kaytetty ole kulunutta ... ja se rakennuttaminen on nyt aika in, tusinapakettitalo peltotontille ja maksetaan kova hinta ja maksetaan kova hinta tyosta, kun itse ei osata tai ehdita tehda ...* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat