Vierailija

Liittyy siis sydämeen " Calculated measurements: fractional shortening"

Kommentit (17)

" sydämen pumppaustehon heikkeneminen" , mutta eihän se välttämättä mitään kerro.Joo, alk. peräset termit on aina suluissa asiakkaan pyynnöstä. Ja asiakkaalla on varmasti oikolukija, ei niin että tästä mitään virheitä aiheutuisi käytössä, mutta mieluiten palautan niin hyvän käännöksen kun mahdollista.

Kaikki kliiniset muuttujat (19 kpl) paitsi fractional shortening parantuivat merkitsevästi. Sydänperäiset oireet ja sairaalahoidon tarve vähenivät.Eikö sille muka ole mitään käypää ytimekästä termiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fractional shortening on (kai) harvemmin käytetty koska en ollut siitä kuullutkaan, joten voi hyvin olla että sille ei ole yleisesti hyväksyttyä suomenkielistä termiä.5

Laita vaikka nyt sitten se FS-arvo jos jotain on pakko suomeksi laittaa, mutta edelleen kannatan pelkkää englanninkielistä termiä.. ei noita kannata suomentaa kun ei niitä voi suomentaa, sekavaksi vaan menee.5

Tää nyt ei ole ihan suorastaan lääketieteen alan käännös vaan yks tietokoneohjelma lääkäreille. Mutta jos laittaa FS-arvo, onko oletettavaa, että kaikki alan lääkärit tietävät mistä puhutaan?

Two methods of assessing pumping ability of the heart:* Ejection fraction. The left ventricle is a chamber which relaxes to fill with blood and then contracts to pump the blood out. Even in a healthy heart, the left ventricle does not pump all of the blood out with each beat. The ejection fraction is defined by the following formula:* The ejection fraction is a useful measure of left ventricular performance. The normal range is 63-77% for males and 55-75% for females (reference: Measurements in Cardiology). If the left ventricle wall is thinned, a decrease in the ejection fraction is seen.

* Shortening fraction. The shortening fraction is a slightly different way of measuring left ventricle performance. Instead of measuring and ratio-ing blood volumes, the shortening fraction measures and ratios the change in the diameter of the left ventricle between the contracted and relaxed states:* The normal range is 0.18-0.42, or 18-42% (reference: Measurements in Cardiology). According to the Oeffinger/Keene article, " . . . above 30% is considered normal, with 26 to 30% representing a mild decrease in function. . . . A decrease in the shortening fraction usually precedes a detectable decrease in the ejection fraction."

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat