Seuraa 

Meillä on keittiössä LG merkkinen tiskikone jossa on näppäimissä lapsilukko.Yllättäen huomasimme kuitenkin että 1,5vuotias lapsemme saa vedettyä luukun yläreunasta luukun auki vaikka kone on täydessä käynnissä.Kun kysyin asiaa kodinkoneliikkeestä he olivat sitä mieltä että se on normaalia _kaikkien_ koneiden kohdalla.Minusta kyseessä on puolestaan selkeä turvallisuusriski kun koneessa oleva vesi ja höyry on kuitenkin tosi kuumaa.Mitä olette mieltä ja on teillä muiden astianpesukonemerkkien kanssa sama juttu?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Meillä bochin logixx merkki ja sitä ei saa edes 4v auki ellei tosiaan käytä 2 kättä apuna remmpo täysillä voimilla. Mutta siis aukeaa sekin kesken ohjelman -> itsekin tosin joudun aika napakasti sitä aukomaan jotta aukee, eli ei ole todellakaan helpoiten aukeavaa mallia =)Kannattaa kokeilla tosiaan yrittää saada huomiota muuhun " kiellettyyn" , esim. laatikot tjsp, tai vielä varmempaa on vaihtaa kokonaan apk uuteen, tiukempa luukkuiseen malliin.Meillä upo apk ja 1v saa auki kesken pesun. Ei auta kun kieltää ja kieltää, just nyt kone päällä ja tänään ei tunnu kiinnostavan, jee!

mutta miten helposti on eri asia. Jos koneessa esimerkiksi jumittaa jokin, on tärkeää että sen saa heti auki. Meillä varmaan 5 v. saa koneen omin voimin auki, en usko että 2v. pystyy siihen. Meillä on täysintegroitu malli (bosch), joten ei sitä pysty yläreunasta aukaisemaan, vaan peiteoven vetimestä, mutta varmaan periaatteessa sama tilanne kuin teillä. Noissa laitteissa on eroja siinä miten jämäkkä se luukku ja sen saranointi on. Meidän ei esimerkiksi tarvitse koneen ollessa puolitäynnä työntää ovea ihan kiinni, ovi ei silti " tipu" , mutta kakkoskodissamme olevan tiskarin, 45 cm täysintegroitu smeg, oven työnnän aina ihan kiinni koska se aukeaa muuten, mikä tietysti on täyskatastrofi pienten lasten kanssa (ja muutenkin). Eli sen saranointi ei kestä oviluukun painoa.

1-vuotias sitä aukoo, mutta on sen verran lyhyt, että höyrystä ei ole vaaraksi. Ja on myös kokeillut kädellä sen verran aukosta että kuumaa tulee, ei parane laittaa kättä sinne. Osaa jo varoa nyt lähemmäs 2-vuotiaana... ja isommalla 3v on jo järki päässä että ei availe sitä, pienempänä ei koskaan availlutkaan mitään tuommoisia arempana.

Kyllähän sitä, muu huomio, opetus että kokeillaan varovasti että kuumaa on, ei saa lapset avata... ja aika... ja satatuhatta toistoa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat