Vierailija

politikoilla on tietysti oma etu kyseessä, kun eivät pääsisi suur-Helsingin valtuustoon, mutta mikä Vantaalla enää voisi huonontua?Hesarissa taas aamulla kehuttiin vuolaasti Vantaan tehokasta hallintoa. Joo joo, mutta kun lähes kaikilla Vantaan hallintokunnilla on käytettävissä vähemmän rahaa kuin naapurikuntien, ei tehokkuudella synny riittävän hyvää tulosta.Jos kunnat yhdistettäisiin, ei Vantaasta tulisi Helsingin peräkylä sen enempää kuin se jo nyt sitä on, mutta palvelujen taso yhtenäistyisi. (karkeasti; leikkipuistoruokaa kesäisin koko alueella tai ei missään, sama kuntalisä kaikille, yhtenäiset ohjeet päiväkotien sijaisista tai koulujen ryhmäkoista...)

Kommentit (29)

"Elinkeinoelämän näkökulmasta katsottuna parhaiten taloutensa ja palvelunsa on järjestänyt Espoo.Toiseksi parhaiten Pääkaupunkiseudun kunnista menestyy Vantaa, joka sai erityismaininnan pienistä henkilöstömenoistaan.Koko listan peränpitäjä on Helsinki, jota moititaan keskittymisestä teollisuustoimintaan. Helsinki syyllistyy raportin mukaan markkinoiden häiriköintiin. Tällä tarkoitetaan liikelaitoksen toimintaa yksityisillä markkinoilla ilman yksityisten yritysten verotaakkaa ja tuottavuusvaatimuksia. " HS

Lainaus:

Ja jos Vantaan kokoisella kunnalla ei ole edes puistoruokailua, tajuatko mistä se kielii? Viimeiset äitilapsiryhmät tietyllä alueella lakkautettiin 90-luvun alussa jne.
Kerro sä mulle mistä se kielii?Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaneena voin kertoa, että jos se kielii jostain niin aika monella kaupungilla / kunnalla Suomessa menee TOSI huonosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

terveyspalvelut ovat surkeita, lääkäreitä ei saada virkoihin, kuntalisä alempana kuin naapureissa, kouluissa liian isoja oppilasryhmiä ja erityisoppilaita enemmän kuin naapurikaupungeissa mutta tukeen vähemmän rahaa, päivähoitopaikkoja puuttuu, kaupungilla ei ole rahaa esim. leikkikenttien telineiden uusimiseen, koska budjetti on pienempi kuin naapurikaupungeissa ja pitää priorisoida...Hyöty olisi se, että rahat yhteen ja jako tasan.

Mun asunalueella niitä on ympäriinsä. Myyrmäki, Martinlaakso, Varisto, Pähkinärinne. Toisten alueiden tilannetta en tiedä, mutta oletan sielläkin niitä olevan.Puistoja on tälläkin alueella useampi ja lisäksi avointen pihat toimii tietenkin myös puistoina. Ihme valheita levittelet täällä!!!!

HAH, nehän viedään sitten lopuiltakin kun ei olekaan varaa niin suuressa kunnassa mm. jakaa kaikille lapsille ruokaa puistoissa. Voi apua, miten sinisilmäistä ajattelua.

Mieti vaikkapa jättikaupungin asuntopalvelua -luuletko että kaupungilla on yhtä paljon porukkaa töissä kun ennen oli kahdessa kaupungissa, luuletko että toiminta nopeutuu ja tehostuu? Ehei, pienemmällä henkilöstöllä tehdään enemmän töitä, toiminta hidastuu ja huononee. Ja näin käy jokaikisellä kaupunkilaisten palvelualalla.

Lainaus:

Sama juttuhan sekin on, että Helsingissä on kymmeniä kunnolisia leikkipuistoja työntekijöineen, Vantaalla 2kpl + 1 avoin päiväkoti.

Helsinki on ainoa jolle siitä on hyötyä. Siellä on tulossa suuria investointeja ja ainoa ilo meille muille olisi se, että maksaisimme Helsingin kuluja. Toivottavasti ei mene läpi!

Iso osa kouluista on homeessa ja/tai yhdistettyjä, minun ala-asteellani oli 90-luvulla yli 600(!!!) oppilasta vaikka kilometrin päässä sijaitsi toinenkin.

Vaan se, ovatko kirjastot edes AUKI. Vantaalla esim. Pähkinärinteen kirjasto oli viime vuonna auki todella risaisesti ja kaksi ihmistä taisi pysyä siellä töissä.

Siksi sinun esimerkkisi ei nyt kauhean hyvin istu. Tuonhan voi tulkita niinkin, ettei Vantaalla ole köyhiä kun edes puistoruokailulle ei ole tarvetta.

Vantaa on pk-seudun kunnista ensimmäinen, joka määräsi luokille maksimikoot. Muissa kunnissa se on edelleen rehtorin päätettävissä. Erityisoppilaiden määrä on suht samoissa luvuissa kun naapureissakin. Ja täysin sama kun verrataan vanhempien tuloihin suhteutettuna. Päivähoitopaikoista ei ole kovinkaan suurta pulaa. Syksyllä länsi-Vantaalla vain 50 lasta joutui odottamaan päätöstä...Leikkikenttien telineihin olen täysin tyytyväinen. Koulun piha pitäisi uusia, muttei sekään ole katastrofi.Kuntalisää saisivat nostaa samalle tasolle.

Meillä menee oikein hyvin ihan näinkin. Kaupunkilaisen näkökulmasta.Juurihan viimekin viikolla todettiin jossain tutkimuksessa Vantaan pärjäävän isoista kaupungeista parhaiten pk-seudulla.

Ja jos Vantaan kokoisella kunnalla ei ole edes puistoruokailua, tajuatko mistä se kielii? Viimeiset äitilapsiryhmät tietyllä alueella lakkautettiin 90-luvun alussa jne.

Käytän vain yksityisiä lääkäripalveluja. Koulut ja eskarit on hoidettu ok, koska niinhän laki velvoittaa. Kirjastoja löytyy riittävästi. Mitä muita palveluja tarvitaan?Halvempien asuntojen hintojen tähden on varaa tuhlaillakin enemmän, koska korkomenot on pienemmät.

tai vastustavat vähiten. Espoossa ja Kauniaisissa sitä eniten vastustetaan.Olen Vantaalainen ja haluaisi kuntaliitoksen. Julkisten kulkuyhteyksienkin vuoksi. Asutaan ihan Helsingin rajalla ja enemmän Helsingin palveluita ja julkisia käytän. Vantaalla on aika hankala liikkua julkisilla, kun saa aina bussia vaihtaa ja odotella.

Sitäpaitsi Vantaahan on aikoinaan ollut Helsingin maalaiskunta ja siitä leimasta Vantaa ei ikinä ole päässyt irti. Maaseuduksihan Helsinkiläiset sitä yhä kutsuvat.

Asunnotkin olisi helpompi saada myydyksi. Naapurikin tuossa valitteli, kun oli varma ostaja ja perui kaupat tajuttuaan, että asunto Vantaan puolella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat