Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsen opettaja laittaa n. kerran viikossa sähköpostitiedotteita oppilaiden vanhemmille. Ihan hyvä, että tiedottaa, mutta hän laittaa aina varsinaisen asian liitetiedostona. Luen usein sähköposteja työpäivän aikana ja joskus iltaisinkin kännykällä ja liitetiedostojen avaaminen ja lukeminen kännykän ruudulta on tuskallista touhua. Erityisen harmillista tämä on silloin, jos haluaisi tarkistaa esim. jonkun poikkeusaikataulun pikaisesti ja sitten joutuu arvailemaan, oliko kyseinen asia tämän vai edellisen viikon viestissä (otsikkona on aina vain jotain tyyliin " viikkotiedote" ).Saanko ongelmavanhemman maineen, jos otan tämän puheeksi?

Sivut

Kommentit (29)

Eihän se ole kuin tavallinen pikku ehdotus, joka olisi helpointa ja luontevintakin esittää kohteliaasti ja kevyesti. (" Onnistuisikos sellainen, että kopsaisit viestin myös viestikenttään? Joskus luen viestejä puhelimen kautta, ja silloin olisi kätevää nähdä teksti heti suoraan viestissä. Ei väliä, jos ei tämä onnistu, pääsen kyllä lukemaan postit ja liitetiedostot kotikoneelta. Ja muuten, suuri kiitos siitä, että informoit vanhempia niin hyvin." )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei ole edes tietokonetta saati sitten laajakaistaa ja luultavasti ope kirjoittaa tiedotteen, kopioi sen ja lähettää paperiversion lasten mukana kotiin. Niille vanhemille, joilla on netti, ope lähettää em. tiedotteen liitetiedostona. Sinä tuleva ope, olet kai tietoinen, että jotkut kunnat säästävät nykyisin niin, että opettajilla ei ole Wordiä käytössään vaan open office.

Olisit kiitollinen, että ope lähettää joka viikko postia. Mielestäni on sinun itsesikin kyllä jotakin tehtävä. Siirrä tärkeimmät asiat allakkaasi, niin muutkin tekevät. Tämä on just tätä, että open pitäisi suunnilleen sähköisesti muistuttaa kiireisiä vanhempia siitä että pipipiiiiip tänään oli poikkeusaikataulu. Voisteko sen varren huolehtia lapsestasi, että toisit retkibussille varttia vaille kahdeksan.

Taidat olla tosi tärkeä ihminen.

joissa ei olla aina pöydän ääressä.Ylimalkaan minusta ei tuollainen ope kauhean hyvää vaikutelmaa tee, kun ei osaa tiivistää sanomisiaan...

en viitsisi lähettää jatkossa mitään viestejä. Niin vanhemmat voisivat olla tyytyväisiä, kun ei ole liitetiedostoja. Voi ähmä, mistä näitä pönttöjä sikiää!

Opettajan tiedottamiselle on niin tarkat kriteerit. Ehdotankin, että av-mammat laativat tarkat kriteerit siitä, miten opettajan tulee viestiä. Siis viestin maksimipituus, muoto, tiiviys yms. ja nämä ohjeet sitten lähetetään kaikille opettajille. Sitten seuraavaksi mammat voivatkin ruveta soittelemaan rehtoreille, jos joku niist säännöistä lipeää.

sinun lienee aika turha opettaa lapsille viestintää, jos et itsekään osaa... Ja asenteesikin on vielä ihan perseestä.Meidän eskarista tulee selkeät, lyhyet, napakat infot, mutta sielläpä onkin muutenkin pätevät opettajat.Ja se Open Officeen siirtyminen onkin ihan terve suuntaus. Ajattelin vain olla yleistajuinen, ja siksi mainitsin Wordin. :)OpenOfficellahan kyllä saa tallennettua tiedostot myös MSOfficen ymmärtämään muotoon, että sikäli yhteensopivuusongelmat ovat epätodennäköisiä (paitsi jos on erityisen ajattelematon käyttäjä).t. se ope

jos kyseessä on ihan vain tekstimuotoinen tiedote! Ja jos sen opettajan on pakko tunkea sinne tiedotteeseen jotain kuvia, niin eipä niistäkään juuri oo hyötyä vaan pikemminkin haittaa. Tiedotuksessa kai se tieto on pääasiassa.Mä oon muutenkin usein ihmetellyt miks ihmiset laittaa ihan normaalitekstiä liitetiedostona. Helpompaa olis vain kirjottaa se teksti siihen sähköpostin tekstikenttään, tai jos sen tulee ensin tehneeksi esim. Wordiin, niin kopsata se teksti ja laittaa sähköpostiin. Liitetiedostot on hankalia.Plus lisäksi semmoinen juttu, ettei kaikilla todellakaan välttämättä ole Wordia. Miten silloin käy tiedonvälityksen kun ei sitä tiedotetta saa ensinkään auki?t. tuleva opettaja (joka on harrastanut myös tietotekniikkaa)

Ope tekee sen " omalla ajallaan" viestien kirjoittamisesta alkaen. Kaikki opet eivät viestitä. Minä en kehtaisi valittaa, jos jo nyt palvelu on noinkin hyvää.

Ihan oikeasti, tässäkö on teidän yhteistyötaidot? Että kun joku tulee sanomaan että viitsisittekö seuraavan kerran panna paperipinon tuohon hyllylle eikä pöydälle, josta se helposti häviää, niin loukkaannutteko ja mesoatteko seuraavan viikon nipottavasta työkaverista? Entä jos sanoisitte, että jep, selvä homma, ja jatkaisitte töitänne?

Eli samoilla linjoilla olen kuin joku muukin, joka rohkaisi kysymään opettajalta " ohimennen" , onnistuisiko viestien lähettäminen ilman liitetiedostoja. Vaikka tosiaan sen kiitoksen kylkiäisenä ;) Opettaja varmasti muuttaa toimintatapaansa, jos saa asiallista palautetta ja vinkin, miten homma kannattaisi ennemmin hoitaa. Ja jos uusi tapa ei tarkoita lisätyötä tai muille hankaluuksia.

Näin siinä käy kun rupeaa kiihkoilemaan...Mun mielestä voit hyvin mainita nätisti opelle asiasta. Sanot vain että olisi huomattavasti helpompi lukea tiedotteet jos ne olisivat sähköpostiviestissä suoraan eikä liitetiedostossa. Tätähän ei kukaan voi kieltää. :)t. 18

on tietyt kriteerit ja kun opettaja on nimenomaan opettamassa esim. tehokkaaseen tiedottamiseen, niin se oma tiedotus menisi perille, jos olisi oikein laadittua...Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat