Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lastemme päiväkodissa on lepohetki kaikille lounaan jälkeen tunnin verran. Eräs lapsi haetaan lähes joka päivä täksi lepotunniksi kotiin. Äiti ilmeisesti on työtön ja lapsi ei halua levätä, niin kunnon curlingäitinä hän sitten hakee lapsensa lepotunniksi kotiin ja tuo tunnin kuluttua takaisin päiväkotiin! Tämä menettely aiheuttaa muissa lapsissa mielipahaa, koska kukaan ei ilmeisesti haluaisi levätä, mutta muiden vanhemmat ovat töissä eivätkä ehkä muutenkaan halua hyppiä lapsensa pillin mukaan ihan miten vain.Kysynkin nyt teiltä mielipidettä että voiko tästä toiminnasta " valittaa" ? Ja kenelle valitus olisi osoitettava? Lapsen äidille? Päiväkodin työntekijöille että sallivat curlauksen? vai kelle? Vai syyllistynkö itse curlingiin jos haluan kitkeä lapsiani häiritsevän toiminnan pois?

Sivut

Kommentit (80)

Vierailija:

Lainaus:
Tai jos muotoilisin näin. Leikki on lapsen työtä ja kun hänelle järjestetään mielekästä tekemistä ikätasoa silmällä pitäen. Työ yksinkertaistuu huomattavasti. Suurin osa lapsista rakastaa ulkoilua ja luontoa ja kaikkea mitä sieltä löytyy. Se on hämmästyttävää mitä pieni lapsi näkee.

Meillä on esim. 5-6vuotiaille oma " hauskuttelu" klubi jossa lapset toimivat ohjaajan johdolla. Suurin osa näistä lapsista ei mene lepäämään. He tekevät omia juttujaan ja voi tehdä toki muutakin kuin olla klubissa mukana. Istua tädin vieressä ja lukea kirjaa. Kotiin ei tarvitse kenenkään lähteä, jos ei halua olla mukana jutuissa. Lasta ei yksinkertaisesti ajeta sellaiseen tilanteeseen missä lapsen pitäisi tuntea huonomuutta. Oma lapseni saapuu usein vasta iltapäivällä päiväkotiin koska työaikani vaihtelee. Ei koskaan ole tullut eteen sellaista tilannetta, että muut lapset olisivat kärsineet siitä. Ei edes oma. Lapset oppivat, että elämä on monimuotoista ja siihen voi sopeutua. Itsetunnon säilyttäen. Elämä ei mene samaa rataa...

Lasta tuetaan itsenäiseen ajatteluun ja päätöstentekoon. Hän oppii vastuuta myöskin toisista ei vain itsestään. Lapsi oppii että hän on arvokas sellaisena kun on. Hän oppii että " Maija" on myöskin arvokas vaikka toimii toisin. Ei ole kahta samalaista.Miten niin ei ole mahdollista? Mikä on se este joka menee lasten edelle?Vierailija//

¤Ja vielä yksi kommentti tuonne aikaisempaan viestiin: montessoripäiväkodeissa ei kyllä ole tapana mennä ulos silloin kun lasta huvittaa; eihän se olisi mahdollista! Kyllä meillä ruoan jälkeen on lepohetki, mutta ei ole pakko nukkua; isommat puuhailevat rauhassa omiaan silloin.¤
Meillä on siis lapsi kivassa päiväkodissa. Päivärytmi on aika vapaa, mutta ei lapsi voi vaan keksiä, että nyt menen ulos, koska sinne ulos tarvitaan myös aikuinen mukaan. Ruoan jälkeen luetaan satua, pienet nukahtavat, ja isommatkin joskus, muut siirtyvät rauhassa puuhaamaan omiaan.Eli mistähän me alunperin puhuimme - siis sanoit, että teillä voi mennä ulos, jos siltä tuntuu. Meillä ei. Mutta muuten varmaan ollaan ihan samoilla linjoilla.

Meidän päiväkoti toimii näin. Lapset jotka (muutama siis) eivät tunne tarvetta lötkötellä saavat mennä ulos, leikkiä, katsella filmejä, lukea tädin kanssa kirjaa jne... Ketään ei pakoteta nukkumaan tai makaamaan paikoillaan. Eikä kenenkään tarvitse mennä kotiin jos päiväkoti ei pysty järjestämään yksilöllistä hoitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tymää on myöskin se, että ihmiset eivät ymmärrä sitä, että LEPOPAKKO on laitonta. Lapsella on oikeuksia joita on noudatettava.Lepohetki johon lapsi saa osallistua pakottamatta on laillista edellyttäen, että hänelle on tarjolla muuta toimintaa. Ja lain mukaan sitä olisi oltava. Jos sitä ei ole, vanhemmat voivat hakea lapsensa kotiin kesken hoidon ja palata päiväkotiin lepohetken jälkeen.

PS: säännöt eivät saa rikkoa lakia" Vierailija - 11.09. 11:13 vastaa tähän viestiin (65/67)

Menkääpä sinne päiväkotiin töihin, lepopakko on mahtava asia.

Lapset ja hoitajat tarvitsevat sitä. Jos joku nukahtaa siinä, niin sillon on väsynyt ja tarvii unta.Miksi tämä olisi provo. Oletteko niin tyhmiä, ettette usko, että näin voisi tapahtua. Onko siinä mitään ihmeellistä, että ap ihmettelee asiaa? Mustakin se on todella outoa, vaikka ei minua eikä lapsiani häiritsisi.Jos kerran ollaan päiväkodissa niin minusta sillon myös ollaan päiväkodin sääntöjen mukaan. Eihän se laitos voi toimia jos jokainen vaatii omia sääntöjään"

Vierailija:

Lainaus:


Ja kyllä sä olet niin paljon asiasta tietoa täällä jakanut, että siitä tunnistaa sekä äidin että lapsen.

Ole hyvä, ja selvitä jos tämä asia sinua noin paljon koskee, äidin ja päiväkodin kanssa. Sieltä saat ihan kunnon vastauksen, tosin sitähän etä tiedä mitä sinusta puhutaan sen jäljeen.
hähhhhääää itselles! Jos todellakin tunnistat äidin ja lapsen, niin luultavasti olet se äiti.Mutta minuapa et tunnistakaan, hähhhhääää hhääääääähhhää!

Keskity nyt vain siihen omaan täydelliseen oloosi ja eloosi, ja vaivaa vaikka välillä päätäsi sillä, että onko siellä pään sisällä edes mitään.

Leipomukset syödään yhteisellä retkellä seuraavana päivänä. Lapsilla on oma kasvimaa jossa viljellään perunoita ja porkkanoita jotka sitten syksyllä popsitaan makoisiin suihin...

Olemme mielettömän tyytyväisiä.

Äidillä on täysi oikeus hakea lapsensa lepohetken ajaksi pois. Sinä voit selittää omallesi asian.Minusta päiväkodin " lepopakko" isommilla lapsilla on täysin järjetön. Kaikki eivät tarvitse päiväunia, osalla ne häiritsevät reilusti yöunta ja esim. meillä keskimmäinen lapsi (= 3. lapsi) ei koskaan nukkunut päiväunia päiväkodissa (aloitti pkodissa 4-vuotiaana). Häntä sitten makuutettiin pimeässä paikoillaan puoli tuntia....Täytyy tunnustaa, että tuolloin kävi itsekin mielessä olla curling-vanhempi :)...Miksi ette voi jutella pkodin kanssa heidän käytännöistään? Varmasti hyvällä tahdolla löytyisi tapa hoitaa myös niiden lasten tarpeet, jotka eivät tarvitse / kaipaa päivälepoa. Pphoidossakaan eivät kaikki lapset nuku, siellä on vain yksi hoitaja ja silti tuo onnistuu!

Aika erikoisia vastauksia ap on saanut.ensinnäkin minä ajattelen asiaa lasten kannalta. Muista lapsista on varmasti outoa, että yksi haetaan välillä pois, kyllä minä sen ymmärrän varsin hyvin. Varsinkin, jos kyse on kunnallisesta päiväkodista, jossa perusajatus on se että nukkuminen on " pakko" ja nukkumisella uhkaillaan (olen kuullut junassa sellaistakin). Sitten ajattelen, miltä asia tuntuu siitä lapsesta, joka haetaan kotiin, joka kokee olevansa erikoisasemassa tai erilainen. Onko hän muita parempi? Vai onko huonompi, koska ei selviä päiväunista? Miten hän mahtaa sen todella kokea?Luulisi myös, että lapsen hakeminen kotiin häiritsee myös päiväkodin henkilökuntaa. Muut ovat menossa vessaan ja nukkumaan, niin yksi pukee ulkovaatteita...Miksi tämä lapsi tulee sitten vielä takaisin; syömään välipalan vai? Jos äiti kerran on kotona, luulisi, että lapsi voisi olla vaikka 4-5 tuntia päivässä hoidossa/kerhossa tms?Ja vielä yksi kommentti tuonne aikaisempaan viestiin: montessoripäiväkodeissa ei kyllä ole tapana mennä ulos silloin kun lasta huvittaa; eihän se olisi mahdollista! Kyllä meillä ruoan jälkeen on lepohetki, mutta ei ole pakko nukkua; isommat puuhailevat rauhassa omiaan silloin.

Vierailija:

Lainaus:


Voihan lapsella olla vaikka puheopetusta tai jotain vastaavaa, mihin äiti vie lapsen kesken hoitopäivän.
ei ole puheopetusta. äiti ja lapsi asuvat päiväkodin vieressä ja menevät lepotunnin ajaksi vain ja ainoastaan kotiin katsomaan videoita.

Mistä sä tiedät mitä he tekevät sen tunnin ja on riittävä syy vaikka se, että äiti haluaa viettää lapsen kanssa aikaa. En ymmärrä tuollaisia idiootteja kuin sä.

Mitä sitten jos muille tulee pahamieli? Kyllä lapsen pitää oppia että kaikki eivät toimi samalla tavalla jne. Ei todellakaan ole sinun asia tuo homma, toivottavasti olet niin fiksu ettet turpaasi auo julkisesti..

Uskon, että poistumiseen on järkevä syy (esim. diabetes, joku muu terveyteen liittyvä asia, puheterapia, toimintaterapia tms. ihan vastaava), joten älä tee tästä numeroa!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat