Seuraa 

Hei!

Kertokaa ihmiset (äidit) hyviä ja tuottavia ideoita varainhankinnan kannalta yhdistykselle. Kyseessä on yksityinen päiväkoti, jossa erinomainen hoito, mutta nyt talous näyttää uhkaavalta ja saattaa kaatua koko toiminta. Mitä hyviä ehdotuksia varainhankinnan kannalta? Muuta kuin sukkien myynti ja...ehdotuksia ja ideoita.....Kiitos!!!!

Kommentit (14)

löytynee vähän joka paikasta - sinne mukaan KUNNON askarteluilla eli vanhemmat kokoon useammaksi illaksi/viikonlopuksi tekemään tyynyliinoja, patalappuja, joulukortteja, kynttilöitä ja mitä kaikkea... iso urakka, mutta kummasti rahaa kertyy..

Järjestätte paikkakunnalle lastenkonsertin /- teatterin / muun yleisätapahtuman, johon myytte sit lippuja... jonkun koulun salitilat saatte todennäköisesti suhtedullisesti tätä varten käyttöön..

Järjestätte päiväkodille lastenhoitolauantait joulun alusaikaan = maksua vastaan saa jättää lapset hoitoonne kun vanhemmat tekee jouluostoksia (hoitajina päiväkodin lasten vanhempia ja isosisaruksia, joille ei makseta palkkaa)Kaikki vaan vaatii paljon osallistumista ja se on tämän varainhankinnan ongelma!

Meidän päiväkodissa on järjestetty joskus syys- tai kevättempauksia päiväkodin piha-alueella. Ohjelmassa on ollut esim. kirpputori (johon otetaan lahjoituksia vastaan, tuotto päiväkodille), pomppulinna, poniratsastusta, palo- ja poliisiauto, kasvomaalausta, ongintaa (palkinnot pyydetty lahjoituksina vanhemmilta, vanhempien työpaikoilta ja alueen yrityksiltä), askartelua jne.jne. Jokaisesta " ohjelmanumerosta" on peritty pieni maksu. Maksun tulee olla kuitenkin tarpeeksi pieni, jotta se houkuttelee osallistumaan.Tempauksesta on laadittu mainos, jota vanhemmat ja työntekijät yhdessä jakoivat oman asuinalueen sekä lähialueen taloihin, kauppojen ilmoitustauluille jne. Itse tempauspäivä organisoitiin talkoovoimin yhteistyössä työntekijöiden ja vanhempien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostakaa jostain teatterista esitys, johon myytte lippuja tai pyytäkää, joku teatteriryhmä vierailulle esim. läheiselle koululle, jossa pidätte myös puffettia. Helppo tapa, josta tulee kunnolla tuottoa. Lippuja on helppo myydä, jokainen tuntee lapsiperheitä ja lisäksi mummit ja kummit ja kummilapset mukaan näytöstä seuraamaan. EN tiedä missä asutte, mutta varmasti mahdollisuuksia on monia. Kulttuurin tukeminen ei ole koskaan turhaa, varsinkaan LASTEN!

Vierailija

Toiminnan laajentaminen, tämä riippuu ihan siitä mihin rahkeet ja osaaminen riittää ko. päiväkodin työntekijöillä/omistajilla.
- bloggaaminen aihepiirin asioista
- tuoteuutuuksien testikäyttöön saaminen, testaus ja esim jutut lehteen/valmistajalle "referenssiasiakkuuksina pk x suosittelee"
- luennot/opetustilaisuudet/ keskustelutilaisuudet
- lasten elikuvapäivävkoloppuna tms teemajuttua kerran kk - vapaa hetki vanhemmille
- yhteistyö alueen yritysten kanssa, saako yrityksiltä sponsorointia, tarvikkeita, näkyvyyttä heidän kauttaan, yhteistyö esim kampanjointiin, tapahtumiin tms
- pidennetyt aukioloajat tai iltapäiväkerhotoiminta/iltakerhotoiminta/vkolopputoiminta kouluikäisille esim taidekerho, joulukorttiaskartelu, kokkikoulu/kielikerho tms mihin tilat taipuu
- yhteistyö alueen valokuvaajayrittäjän kanssa esim vauva/perhe/synttäri/kaste tms kuvaukset
- omien tilojen vuokraus synttärit, juhlat, kerhotoiminta, taloyhtiöiden kokoukset, muut yhdistykset,
- syntymäpäiväjuhlien järjestäminen/teemoitus
- toimipisteen perustaminen esim jonkun ison yrityksen tiloihin tai läheisyyteen ja pk-paikan tarjoaminen ko. työnantajan kautta työntekijöille "työsuhde-etuna", win-win työnantajan ja päiväkotiyrittäjän osalta
- tuohon vessapaperien myyntijuttuun kehittäen: saisiko vanhemmat jotain kuravaatteita esim kauttanne paremmin/edullisemmin hankittua, tai muuta vastaavaa josta on hyötyä päiväkotielämässä mutta jakelu teidän kautta helpottaisi vanhempien arkea

Vanhempana haluaisin nähdä päiväkodin paljon laajempana mahdollisuutena kuin lasten kivijalka säilytyspaikkana ma-pe klo 8-17.

Vierailija

Esityksen koostaminen ja lasten kanssa harjoittelu ja yhteistyöhön esim vanhainkotien tms kansaa, myy esitys heille tai kysy saako järjestää vanhainkodin tiloissa niin varmaan muutaman euron hinnalla mummot ja papat tulee mieluusti kuuntelemaan enkelikuoroa joulun aikaan. Lapsetkin saavat samalla esiintymiskokemusta eivätkä opi jännittämään esillä oloa.

HienoTeko

Perinteiset varainhankintatalkoot ovat nykyajan kiireisille ihmisille joskus haastavia. Jotkut henkilöt ovat kyllästyneet esim. tuotteiden myyntiin (joskus jopa ”pakkomyyntiin”) sekä aikaa ja työtä vaativiin muihin talkoisiin (leipomiset, mainosjakelut yms.). Talkoisiin olisi kuitenkin selvästi nykyistä laajempaa halukkuutta (esim. lasten isovanhemmat, kummit, sedät, tädit ja myös paikalliset yritykset), mikäli osallistuminen olisi helppoa ja vaivatonta eikä sitoisi aikaa.

HienoTeko on verkossa toimiva varainhankintapalvelu (nykyaikaiset talkoot), johon kaikki voivat vaivattomasti osallistua.

HienoTeko-palvelu pelkistetysti:

* kampanjan tekeminen on yhdistykselle ilmaista
* kampanjan tekeminen on helppoa
* kampanjan toteutus ei sido resursseja kuten perinteiset varainkeruumenettelyt, vain kampanjasta tiedottaminen jää yhdistyksen tehtäväksi
* kampanja ei ole pois mistään nykyisestä varainkeruutavasta, vaan se päinvastoin tukee nykyistä varainkeruutoimintaa
* nykyaikaisiin talkoisin voivat osallistua kaikki yhdistyksen toiminnan tukemiseen halukkaat henkilöt ja yritykset

www.hienoteko.fi 

www.facebook.com/hienoteko

Vierailija

Meidän luokka myi keväällä  bambusta valmistettuja hammasharjoja (tyylikkäitä), kestomukeja ja semmoisia pesusieniä (konjac-sieni) mihin ei tarvii laittaa ollenkaan puhdistusaineita jos ei halua vaan se sieni ite hoitaa ja puhdistaa ihoa. Hyvin meni kaupaksi:)

Täältä löytyy tuotteet www.keraarahaa.com 

Aktiivinen äiti

Meidän lasten päiväkodissa järjestettiin syksyllä naamiaiset, jonne liput lähialueen lapsilta oli 2 €. Ihan mukavasti tuli rahaa, kun saatiin myytyä vielä leivonnaisia ja virvokkeita. Mutta paljon enemmän saimme rahaa joulukorttimyynnillä. KivaKaverin ekologiset ja nätit kortit menivät hyvin kaupaksi. Ja nyt keväällä myydään onnittelukortteja. Kannattaa tutustua: www.kivakaveri.fi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat