Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kumpikin äiti on hyvä äiti.

Kommentit (16)

niin johan alkaisi ranteita aueta.Järkeään saa kuitenkin jokainen käyttää. TOtta kai imetys on parempi ja luonnollisempi tapa, mutta se ei todellakaan ole mikään äitiyden kynnyskysymys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sairaala maksaa äidinmaidosta luovuttajille 20 euroa litralta. meinaan vaan, että onko tossa mitään järkeä jos yhtä hyvää tavaraa saa halvemmallakin (olettaen että korvike maksaa vähemmän kuin sen 20¿ litraa kohden).

Sitten kyllä ruokitaan lapset lisäaineilla, nitriiteillä, teollisella sapuskalla. Tätä minä en ymmärrä? Ensin kouhkataan kovasti siitä, että lapselle tarjotaan " parasta ravintoa" , mutta kun vauvasta tulee pikkulapsi, niin äidit vähät välittävät siitä, mikä olisi lapselle parasta ravintoa. Fanaattisimmat imetyksestä kouhkaajat, jotka tiedän, ovat kaikki sitten työntäneet lapselleen suuhun valmisruokaa, nakkeja, limsaa, sokeria, lisäaineita... Ihmettelen? Ei puhettakaan luomuruoasta, vähäsuolaisuudesta, nitriitittömyydestä, sokerin välttämisestä, lähiruoasta...

Mutta aina näin onnellisesti ei ole ja tilanteita on monia kuten äitejä ja vauvojakin. Silloin on riittävän hyvää äitiyttä antaa lapselle maitoa pullosta.Imetys tai pulloruokinta ei ole läheskään aina mikään valintatilanne vaan olosuhteiden pakosta johtuvaa. Minä esimerkiksi en ole voinut imettää lääketieteellisistä syistä eikä vauvani imeä, sillä hän syntyi keskosena raskausmyrkytyksen päätteeksi. Silti lapsella on ollut turvallinen kiintymyssuhde, tasapainoinen vuorovaikutussuhde ensisijaiseen hoitajaansa eli äitiinsä sekä hyvä vastustuskyky sairauksia vastaan, sillä hän on neljän vuoden ikään mennessä sairastanut harvinaisen vähän ja ollut iloinen ja aktiivinen lapsi.

" varsinaiset" imetystukihenkilöt/äidit kyllä tietävät, että ihan kaikki eivät, syystä tai toisesta, pysty imettämään. (Oli syy sitten alun hankaluudet, vauvasta tai äidistä johtuva.)

Kukaan ei silti kiistä äm olevan parasta ravintoa. Joskus se korvikemaito on todellakin parempaa kun se tupakan ja viinan saastuttama äidinmaito...." Äidinmaito on lapsen parasta ravintoa. Mutta joskus... ja silloin...."Mikä on ns. " lakisääteistä" , kun noille vihkosille/lippusille pitää olla hyväksyntä -- en nyt muista mistä, taisi olla STM:ltä?

Vierailija:

Lainaus:


Kukaan ei silti kiistä äm olevan parasta ravintoa. Joskus se korvikemaito on todellakin parempaa kun se tupakan ja viinan saastuttama äidinmaito....


Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat