Vierailija

Meillä meni 9kk ennenkuin pojalla oli nimi.Piti hyväksyttää nimivaliokunnalla ja se kokoontuu vain 3 kk välein eikä käsittele pöytää tyhjäksi kerralla.Nimettömyydestä ei ole säädetty sanktioita

Kommentit (6)

Pitääkö nimi kuitenkin ilmoittaa maistraattiin ennen ristiäisiä, entä jos ei ilmoita?

Jos ilmoittaa, pystyykö nimen kuitenkin salaamaan sukulaisilta kasteeseen asti, vai voiko ne urkkia sen jotenkin sieltä maistraatista?? Miksi on tämmöinen 2kk sääntö???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikä sitä voi sieltä kukaan urkkia, sääntö on siksi, koska suomessa on tarkka väestölaskenta ja henkilörekisteri. Lapsella on oikeus olla juridinen henkilö.

Meillä 3. lapsi kastettiin 3 kk:n ikäisenä, koska olin hankalan sektion jäljiltä niin puhki, etten aiemmin kyennyt.Soitin ja tarkistin asian seurakunnasta, oli ihan ok - eli mitään ei tarvinnut minnekään ilmoitella ennen tuota kastetta.Tosin meillä nimi on lapsilla heti synnyttyä, eli sitä ei ristiäisiin asti pidetä salassa :), vaan meillä kaste on seurakunnan jäseneksi ottaminen - nimen antaminen on asia erikseen. Eli sukulaiset tulivat "Maijan" ristiäisiin ja Maija oli Maija heti laitokselta lähtien.Mutta siis mikään ei estä pitämästä ristiäisi vähän myöhemmin. Kannattaa toki soittaa kirkkoherranvirastoon ja kertoa, että ristiäiset ovat kyllä tulossa, mutta vähän myöhemmin.

ristiäiset 3 pv yli sen 2 kk ja maistraatin kautta mentiin. Kuulin, että jotkut papit tekevät omalla vastuullaan niin, että väärentävät asiakirjoja, mutta meidän pappi ei siihen suostunut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat