Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (64)

Vierailija:

Lainaus:


Jos lapsesi verensokerit heittelee niin tartteehan se selvittää! Mutta ne voi heittelehtiä vaikka sillä ettei ole syönyt kunnolla aamupalaa, ei syö ällöö ruokaa koulussa ja kotio kun pääsee niin johan on nälkä!!klip klipMutta jos syö aamupalan, koulussa lautasellisen puuroa niin mihin tarttee välipalan? Jos yhtenä päivänä tarkotus olla hieman nälkänen.Muulloinhan on HYVÄ syödä säännöllisesti. Mutta jos syö klo 10.30 ja on kotona 14.30 niin 4.n tunnin välillä kyllä selviää.T. Kokki, joka sanoo netissä äreästi jos joku on selkeästi tollo.
Lasta on tutkittu, muuta syytä ei ole kuin " perinnöllinen" (ts. osalla ihmisistä verensokeri on herkempi). Ei saa olla " hieman nälkäinen" , koska silloin on riski että verensokeri laskee liikaa. Ei tarvitse lääkitystä tms, vaan ihan " vaan" säännöllisen ruokailun.Eli rautalangasta vääntäen: tämä kys. lapsi ei saa olla syömättä yli 3 tuntia. Osalle varmasti sopii, mutta hänelle ei. Hänelle käy verensokerin laskiessa liikaa niin, että pää särkee, oksettaa jne (mikä muuten käy melkein kaikille ihmisille). Ja voi sitten " romahtaa" siten, ettei enää saa ruokaa edes alas, menee harmaaksi ja täriseväksi jne. Sen vuoksi tuota on tutkittukin. Mutta syytä ei tosiaan varsinaisesti ole. Ei haittaa elämää, kunhan syö säännöllisesti :) ja helpottanee isompana, kun tulee enemmän massaa , nyt on hentoinen ruumiinrakenteeltaan (sekin perinnöllistä).

Välipala tarkoittaa turhan usein juuri makeaa tai rasvaista syötävää sekä todella usein jotain valmisruokaa. Hedelmä tai täysjyväleipä on hyvä ja tarkoituksenmukainen välipala, mutta kuinka moni oikeasti syö terveellistä välipalaa enää nykyään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Olen välipalojen puolestapuhuja. MUTTA kannattaa olla tietonen siitä mitä lapsi oikeasti syö: välipalaksi limsakoneesta limua tai karkkikoneesta suklaata -eikö se muka villitse lapsia. Ja nälkä pian entistä suurempi. Vanhemmat vissiin vie lapsen mäkkäriin syömään kun kauppareissu menee päin helvettiä kaikkien ollessa nälkäsiä??
Tästä syystä meillä on lapsille mukana kunnon välipalaa pidempinä päivinä...Lainaus:


Musta on täysin asiallista että pidetään nälkäpäivää. Lapset SYÖ sitä puuroo, vaikka olis ÄLLÖÖ. Omaa asennetta kannattaa vilkasta kun katsoo lapsen asennetta! Meillä lapset kiskoo puuroo jos sitä lautaselle laitetaan. Samaten kalaa.. Milloin oot itte syöny kalaa? (kysymys koskee kaikkia)
En pysty syömään kalaa, olen allerginen sille ;-). Meilläkin lapset kyllä syövät puuroa, mutta omistani yli puolet ovat kalalle allergisia.Lainaus:


Nälkäpäivä tarkottaa että karsitaan ruuasta kaikki ylimääränen pois ja syödään puuroa. Yksi päivä vuodessa menee sen voimalla kunnes pääset kotio ja menette mäkkäriin.. :( Ei se ala-asteikänen lapsi sielä jossain nähdessään nälkää saa välipalaa!!T. kokki
Minä en suoraan sanottuna ymmärrä, miten ala-asteikäisen lapsen tietoisuutta toisen nälästä lisäisi se, että hänen pitää olla nälkäinen?Nälkäpäivä on hyvä asia, mutta sen vieminen sen verran pitkälle, että lasten pitää kys. päivä olla ns. vähemmällä ruualla, on mielestä lähinnä outoa.Meillä ruispuolukkapuuro päivänä puolukalle(kin) allerginen lapsi saisi koulussa tod. näköisesti esim. mannapuuroa - tai sitten toivon mukaan ruispuuroa, mistä tykkää. Mannapuurolla taas ei pärjää, se kun on yhtä höttöä. Kauralle on taasen sitten allerginen (vrt. kaurapuuro).Meillä aikanaan oli tuona päivänä vesi-ruispuuro, näkkäri ja vesi ruokana. Tänäkinpäivänä voi olla sellaiset ruoat kun nälkäpäivä. Ja ihmettelijöille, samoin aikanaan saatiin tiettyinä päivinä välipala koulussa, nykyäänkin voi olla kotoa otettuna.

Musta taas on hyvä ja oikeesti konkreettinen tapa toimia kun ruokailua tsekataan! Onhan meillä joulu, juhannus, pääsiäinen..Ihminen tuppaa niin helposti unohtaan sen että jollakulla menee huonommin. Oma tapa toimia on hyvä! Tuskin nälkäänäkevä lapsi siitä tuskastuu jos me täälä koitetaan lisätä ymmärrystä nälkään syömällä esim. puuroa.Mua on ainakin koskettanu nälkäpäivät koulussa. Ja hyvä niin.T. kokki

Vierailija:

Lainaus:


Voi SAATANA!!!! Ihanko lapsesi on SAIRAS?? No helvetti, jos on diabeetikko niin silloin syö välipalansa! Ei astmaatikkoakaan laiteta urheileen eikä anneta lääkettä!!!!!!!Järkikäteen, puhe on normaaleista lapsista, ei semmosista jokka kärsii tilanteesta.T. kokki
Et anna itsestäsi kovin fiksua kuvaa käyttäytyessäsi näin.Lapseni ei sairasta diabetestä, kuten itse asiassa sanoinkin. Astmaa muuten tosin sitten sairastaa ja urheilee siitä huolimatta ;-), se kun ei nykyisin tuppaa olemaan astmaatikoilla kiellettyä...terv 31, joka lopettaa nyt kokin kanssa keskustelun, koska siinä on vain yksi oikea vastaus ;-) ja se on kokin itsensä määrittelemä

Ihania kommentteja, oikeasti! Mukavaa että on ihan maalaisjärjellä varustettuja ihmisiä vielä jäljellä.Kirjoitti eräs jonka mielestä ruispuolukkapuuro on ihan normaalia, terveellistä ja nälkää hyvin pitävää herkkuruokaa. Ja kalakeiton meinasin keittää huomenna =)

Ihan opettajan kehoituksesta.Viidesluokkalaisella on tänään leipä + omppu, koska koulu loppuu klo 15. _Syövät klo 11, joten 14 aikaan on nälkä. Jaksavat paremmin keskittyä, kun verensokeri ei laske.Lukiolaisilla taasen myydään koulussa 1-2 euron hinnalla välipalaa. Heillä kun päivät ovat aika usein klo 16 asti.Lähinnähän ylipainoa ehkäisee säännöllinen ateriarytmi ja terveelliset välipalat!

Lapseni koulussa on kaksi ekaluokkaa, toisessa 11 oppilasta ja toisessa 13 oppilasta ja näillä + eskariluokalla on yksi resurssiopettaja + koulunkäyntiavustaja, joten kolmea luokkaa kohti on 4 opettajaa ja yksi koulunkäyntiavustaja. Luokka jaetaan tosiaan välillä kahteen ryhmään, jolloin toisessa on 5 ja toisessa 6 oppilasta... Siksi siis 5 tunnin päivä varmaan.Eväät sai viedä silloin kun koulua kahteen asti. Lapset olisivat pärjänneet ilmankin, mutta eväsvälkät olivat kuulemma päivän huippukohdat :)-7-

Se, että lapsi kerrankin (?) tuntee pientä nälkää, auttaa kummasti lasta ymmärtämään, että joillekin se on päivittäinen tunne. Itse en ainakaan halua opettaa lapsiani elämään " silmät ummessa" vaan päinvastoin ymmärtämään myös elämää muissa maanosissa.

Minä laitan eväät mukaan joka päivä kun on pitempi koulupäivä. Enkä tosiaankaan kysele siihen mitään lupia opettajilta.Kenelle ensinnäkään maistuu monipuolinen ja runsas aamupala seitsemältä aamulla, heti herättyään? Kun pitää pyöräillä ensin 4 km kouluun, sitten opiskella 6 tuntia ja lopuksi vielä pyöräillä kotiin, niin ei siinä paljon rasvattomalla ja suolattomalla mannapuurolla jaksa. Jos olisi edes täysjyväpuuroa, niin voisi puhua ruuasta. Mannapuuro ja muut hiilihydraattimössöt sopivat ehkä välipalalle, mutta mikään kunnon ruoka se ei ole.

Ja koulua on yhtenä päivänä tuo 6 t ja yhtenä päivänä 5 t. Näinä päivinä laitan eväät mukaan, olipa sitten nälkäpäivä tai ei.Täällä taksikuljetuksen rajana on 5 km, ekaluokasta lähtien.

Entisessä asuinpaikassa (pikkukaupunki) on ekaluokalla päivät 8-13/9-14. Jos ruokaa on klo 10.30 niin nämä 14 asti olevat kävivät aika levottomiksi iltap puolella jos ei ollut välipalaa mukana ja osalla vielä koulukyyti aikalisänä ennen kotiin pääsyä. Paino-ongelmia ei juuri näkynyt oppilaiden joukossa vaikka hedelmää/leipää söivätkin koulussa. Välipalasta on tehty joku mörkö

joka lihottaa varmasti sen sijaan että antaisi energiaa lopputuntien ajaksi.

Vaikka lapsi syö klo 10 niin kestää kyllä että pääsee kotiin klo 13.Mutta kysymys kuuluu: SYÖKÖ lapsesi? Jos ei syö niin onko todellisuus sitä että lapsesi on syönyt viimeksi aamupalan.. JOS edes sitä?T. kokki

Näinä eväspäivinä ei sitten syöty välipalaa enää kotona.

Opettajan mukaan viimeinen tunti oli paljon rauhallisempi kun oli eväät syöty.

12 (vai mikä se numero oli), eihän sinun tarvitse laittaa eväitä, ei se pakollista ole. Eikä myöskään alkaa räyhäämään jos et jotain asiaa ymmärrä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat