Vierailija

Jos haluaa tietää esim. lapsensa äo:n tai saada " virallisen" toteamuksen sille, että lapsi on jollakin saralla erityisen lahjakas, niin miten pitäisi toimia?

Kuka / mikä taho lapsia testaa? Miten testeihin pääsee? Voiko neuvola auttaa asiassa?Ja kaikille tätä viestiä mahdollisesti negatiivisesti kommentoiville tiedoksi: en pönkitä egoani lapseni mahdollisella älykkyydellä tai erityislahjakkuudella. Haluaisin ainoastaan saada varmistuksen omille luuloilleni sekä ohjeita siitä, miten " erilaisen" lapsen kanssa tulisi toimia. Omat neuvot ei riitä, kun luulen että lapsi on lahjakas sellaisella alueella, josta itse en ymmärrä juuri mitään. Ja ylipäätään: pitäisikö lahjakkuutta tukea vai toppuutella?Jos joku siis tietää testaamisesta, kuulisin mielelläni kokemuksia! Etenkin, jos oma lapsesi on syystä tai toisesta testattu jotenkin, ole kiltti ja vastaa! thänks!

Kommentit (4)

Oman lapseni kielellinen lahjakkuus on testattu yliopistolla pari vuotta sitten. Siellä oli meneillään asiaan liitttyvä tutkimusprojekti, josta satuin kuulemaan. Emme mahtuneet mukaan, mutta yksi projektin tutkijaopiskelijoista teki lapsellemme samat testit kuin tutkimukseen osallistuville lapsille, mm. Kettu-testi, Reynellin nimentä, modfologiatestaus ym. Hän käytti tuloksia jossakin ryhmätyössä eikä halunnut testauksest palkkiota (tosin muistimme häntä kuitenkin pienellä lahjalla).Täällä tehdään maksusta mm. noita kielellisiä testauksia ja lisäksi oppimiskyvyn ym. testausta, myös muille kuin " erityislapsille" :

http: // www. terapeija. fi/tutkimukset. shtml

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat