Vierailija

ainoastaan puolentunnin päiväunet. Lapsi tuodaa hoitoon 6.30 ja haetaan 16.30. Ikää " jo" 5v ja mielestäni tarvitsee ainakin tunnin unet. Kun tämä lapsi on päiväkodissa varahoidossa niin nukkuu 1½ tuntia eikä ole äidille ongelma. Valottakaa minua tuon äidin ajatuksia. Miksi minun pitäisi herättää lapsi? Kiitos!

Kommentit (18)

Voin kuvitella miten vanhemmista on kauheaa esim. klo 23 aikaan illalla saada lasta nukkumaan kun itsekin on jo ihan väsynyt, mutta lasta ei vaan väsytä. Sitten taas aamulla on väsynyt kun on nukkunut liian pienet yöunet.

Jos lapsi nukkuu pitkät päiväunet (ja tarkoittaa esim. tunnin unia), ei nukahda illalla ennen kuin klo 22.30-23. Se on aika rankkaa vanhemmille paitsi siksi, että ei ole lainkaan " omaa aikaa" , myös siksi, että oma yöuni jää jatkuvasti liian lyhyeksi, jos pitää herätä esim. klo 6. Lisäksi lapsi on aamulla väsynyt ja vaikea saada hereille. Eli vaihtoehdot ovat joko riittävät yöunet tai pitkät päiväunet ja kyllä minusta em. syistä riittävät yöunet ovat tärkeämmät.Omassa päiväkodissa muuten suostuvat herättelemään lapset. Oman lapsen unirytmi on sellainen, että puolen tunnin kohdalla ei oikein tahdo herätä, mutta 40 minuutin kohdalla on kevyemmässä unessa ja herää helposti. Usein ei nuku ollenkaan. Ikää 4 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Lapsi tuodaa hoitoon 6.30 ja haetaan 16.30. Ikää " jo" 5v ja mielestäni tarvitsee ainakin tunnin unet.
Sinä olet lapsen hoitaja, jolle maksetaan hoitamisesta palkkaa. Et ole lapsen äiti etkä määrää, kuinka kauan hänen pitäisi nukkua.Valotan toistamiseen: siksi sinun pitää herättää lapsi puolen tunnin jälkeen, koska sinulle maksetaan siitä, että herätät hänet ja alat leikkiä hänen kanssaan. Vai onko sinulla jotain muuta tekemistä siellä just silloin? Olisko kiva katsoa telkkaria vai?Ja te muut BESSERWISSERIT, jotka olette AINA TIETÄMÄSSÄ MITEN JOKAISEN LAPSEN T Ä Y T Y Y NUKKUA, ni haistakaa.....

Jos yksi ilta menee vähän plörinäksi niin mitä siitä, mutta jatkuvan univajeen kanssa on hankala elää niin lasten kuin aikuistenkin.Vierailija:

Lainaus:

Kun tämä lapsi on päiväkodissa varahoidossa niin nukkuu 1½ tuntia eikä ole äidille ongelma. Valottakaa minua tuon äidin ajatuksia. Miksi minun pitäisi herättää lapsi? Kiitos!
Meillä jos lapsi on liian väsynyt, hän riehaantuu ja sitten uni ei tule millään. Toisaalta uni ei tule, jos lasta yrittää liian aikain nukkumaan.Meillä ongelmmia nukahtamisen kanssa on tullut vain jos lapsi on nukkunut liian myöhään iltapäivällä (neljän-viiden aikoihin) kotimatkalla hoidosta.Päiväkodissa päiväunientarve on suurempi kuin kotihoidossa, koska päivä on paljon väsyttävämpi.Jos lapsi on nukkunut puolituntia ja hänet herätetään kesken päiväunien, on se kamalaa lapselle. Melkein sanoisin, että jos lapsi saa nukkua vain puoli tuntia, niin parempi kun ei laiteta nukkuman ollenkaan. Meillä poika lakkasi nukkumasta päiväunia päiväkodissa joskus 5 vanhana ja tuolloin jaksoi olla hereillä sen pakollisen puoli tuntia. Tuolloin on selvä ettei päiväunia tarvinnut.Tuntuu vain siltä, että lapsi tarvitsee päiväunet, jos niille nukahtaa helposti. Voisiko tuota iltarytmiä yrittää muuttaa esim viikonloppuna. Silloin ei päivunille ja nukkumaan illalla sopivaan aikaan ja aamulla arkiaamunherätys. Sitten maanantaina olisi virekä, kun herää aamulla ja nukkuu sen verran kuin haluaa, ehkä puoli tuntia riittää, jolloin illalla nukahtaa taas sopivaan aikaan.

Vierailija:

Lainaus:


jokainen voi erikseen sanoa kauanko lapsensa nukkuu. Pph:t on pompoteltavissa.
Ai. Meidän päiväkodissa kyllä nukkuminen on ihan yksilökohtaista! Neljävuotiaista joku nukkuu 2 tuntia ja toinen ei ollenkaan. Herää pahvi.

minun tuttavapiirissäni ei kyllä enää kukaan 5-vuotias nuku päiväunia. Oma poikani nukkui tarhassa päiväunet siihen asti kun oli 3v8kk ja oli tuolloinkin vanhin nukkuja.

harvoin enää nukkuu päikkäreitä ja ne päikkärit sitten vaikuttaa siihen miten lapsi laittaa illalla nukkumaan. Sinä et tiedä miten tämän lapsen laita kotona illalla on, vanhemmat varmasti tietävät unentarpeen paremmin.

Me olemme ihan helisemässä vajaa nelivuotiaan unirytmin kanssa. Nukkuu hoidossa päiväunet, ei saa illasta unta ennen kuin klo 23 (!), on aamusta aivan itkurättipoikkiväsynyt, nukkuu toki sitten päiväunet ja sama alusta.Vloppuisin ei nuku päiväunia, eikä nukkunut ennen hoitoon menoa 3-vuotiaana, lopetti päiväunet kaksivuotiaana. Ilman päiväunia nukahtaa klo 20 ja herää aamusta virkeänä.Nyt sitten arkeamme on tosiaan myös väsyneet vanhemmat, koska itsekin olisin sänkykypsä jo klo 22, jolloin lapsi ei vielä nuku :-(, eikä esim. seksille ole sitten niin mitään aikaa elämässä, koska lapsi ei nuku.AP: hoitolapsesi äidillä on syy, kunnioita hänen toivettaan! Juttele vaikke asiasta, jos emmit.

Vierailija:

Lainaus:
Päiväkodissa päiväunientarve on suurempi kuin kotihoidossa, koska päivä on paljon väsyttävämpi.
Vai puhutko vain omasta lapsestasi?Ja aamuisin rättipoikkiväsynyt kiukkukasa. Viikonloppuisin ei nuku päikkäriä ja on ihan toinen lapsi, mut sitten taas se ma-arki... :(

On sanottu päiväkodissa, että herättävät (jos nukahtaa vahingossa) heti kun poistuvat ei-nukkuvien kanssa luku-lepohetkestä, eli käytännössä ehtii joka päivä nukkua silti puoli tuntia, ja ilta pilalla.

Luulutavasti liian pitkät päiväunet tekee yöunille menosta taistelua. Näin ainakin meillä. Ja kierre alkaa.... Eli myöhään yöunille, aikainen herätys, päivällä väsyttää, pitkät päikkärit, illalla ei millään yöunille, aikainen herätys, päivällä väsyttää vielä enemmän, vielä pidemmät päikkärit jne.

Ja samaan aikaan hoitopaikasta toistetaan näitä " lapsi tarvitsee päivälevon, aivot tarvitsevat unta, nukahtaa niin hyvin ja nukkuisi vaikka kuinka pitkään" mantroja.Kyllä, nukahtaa, koska revittiin kesken unien sängystä (4-vuotiaalle ei riitä yöuneksi 23-7)...:-(

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat