Vierailija

" Hoiva-alan työvoimapulaa pyritään paikkaamaan rekrytoimalla ammattilaisia ulkomailta. Tarkoituksena on tarjota noin sadalle filippiiniläiselle sairaanhoitajalle töitä vuosina 2008 - 2009. Ensi keväänä Suomeen on tulossa jo 20 hengen pilottiryhmä, jonka kanssa testataan toimintamalleja jatkoa varten. Uudet työntekijät saavat Suomeen tultuaan lähihoitajan näyttötutkintoon johtavan koulutuksen, jolla varmistetaan, että työntekijän osaaminen vastaa lähihoitajan tutkinnon ammattitaitovaatimuksia." (YLE Uutiset)Eiköhän näistäkin suurin osa päädy jonkun maajussin nuoroksi ja jää pois työelämästä lastenhoitoon ennenkuin ehtivät kunnolla alkuun päästä!

Sivut

Kommentit (34)

En minä usko että suomalaiset ihmiset ovat jotenkin muita ihmisiä parempia. Eikä ne suomalaisäijät niin ihania ole että teidän kannattaisi jostain peräkamarin pojista olla mustasukkaisia. Kun nämä hoitajat elättävät itse itsensä, ei heillä sellaisille ole mitään käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoitotyön tekeminen puuttellisella kielitaidolla on erittäin vaikeaa.

Pot. tilan seuranta ja siitä raportoiminen ei onnistu ellei hoitaja osaa suomea kunnolla.Tietysti jos tulevat hoitajat koulutetaan KUNNOLLA puhumaan suomea, niin tilanne on eri. Kielen oppimiseen hoitosanastoineen menee luultavasti useimmiten useita vuosia, joten en usko, että kielitaitoon paljoakaan vaaditaan...valtion rahoilla suomalaisia hoitsuja loputtomiin, jotka lähtevät yhtä kaikki livohkaan (ainakin se älykkäin aines, joka oppii auttavasti kieliä) ja jotka vielä päälle ruikuttavat koko ajan.

Eikö nyt sitten lähempää löydy? Ajatellaanko tässä ihan oikeasti jotain suomalaisten miesten hyvää. :DD Lisää palvelusalttiita hoitajia ja vaimoja.

Heidät koulutetaan täällä ilmeisesti ilmaiseksi, eli he saavat täältä ilmaisen koulutuksen, lähettävät rahaa kotimaahansa köyhille sukulaisilleen. Toisinsanoen tuskin lähtee eurot kiertoon kotimaanmarkkinoille. Lopulta he siirtyvät britteihin, koska he osaavat jo ennestään kielen ja siellä on huimasti paremmat palkat kuin täällä, josta riittää enemmän kotimaahan lähetettäväksi.Miettisin todella pariin kertaan, ennenkuin lähtisin valtion rahoilla kustantamaan porukkaa tänne. Tänne pitäisi aidosti olla tunkua, että se olisi kestävällä pohjalla. Tällähetkellä tilannehan ei ole se. Tänne tunkua on vain joillain itäblokin romaneilla, kun tietävät täällä olevasta sosiaaliturvasta.Mutta tosiaan jos ulkomailta olisi jostain aitoa kiinnostusta maatamme kohtaan, niin ihmeessä vain tänne töihin. Ei se minulta pois ole.

jos kielitaito ei ole hyvä, kyllä lähihoitaja tekee muutakin kuin vaihtaa vaippoja. Kyllä siinä tarvitaan suomen kielen taitoa ja paljon että saa selvää mitä pahasti vammainen yritää sanoa.

Ilmeisesti tosiaan haetaan 1¿ tuntipalkalla tekemää työtä, niinkuin muillakin aloilla missä on ulkomaalaisia töissä.Ja viimeisenä tunnen filippiiniläisen sairaanhoitajan, joka on sivillissä mitä ihanin ihminen, iloinen ja avulias. Sairaanhoitajana ei yhtään niin ihana, en tiedä onko hänen ihmiskäsityksensä vai filippiiniläinen, mutta kohtelee potilaita kylmästi ja tunteettomasti, kuin perunasäkkiä heittelisi.

Niin kauan kuin maassa on työttömänä yksikin ammattitaitoinen, työkykyinen ja motivoitunut hoitaja, niin filippiinot hoitakoot jotain ihan muuta...

Luulatavsti olisivat kuitenkin ainakin aluksi motivoituneempia ja iloisempia työssään, kuin suomalaiset, mutta sitten kun saavat tätä paskaa, mitä tässäkin ketjussa jaellaan, niskaan tarpeeksi niin voi asennekin muuttua.

mutta kyllä heilläkin täytyisi olla jokin suomenkielentaito. Sairaanhoitajiksi en hyväksyisi missään nimessä enkä terveydenhoitajiksi varsinkaan.

Eiköhän ne filippiiniläiset lähihoitajat ole ihan kykeneviä vaihtamaan vaippoja ja syöttämään mummoja empaattisesti. Sairaanhoitajan työ on ihan eri asia.

ja siellä työkavereinani oli myös filippiiniläisiä hoitajia. Ystävällisiä, joskin pidättyväisempiä kuin britit itse (siten Suomeen varmaan sopivia) ja lähes kaikilla oli korkea ammattitaito. Suomen kieli tulee kyllä olemaan iso ongelma, ihan eri juttu kuin englanti.En kyllä usko että mitään parhaita hoitajia sieltä tänne saadaan. He hakeutuvat britteihin ja sitä kautta jenkkeihin kiinni parempiin rahoihin- tosin populaa siellä on niin paljon että riittäähän niitä tännekin. Briteissä nimittäin pääsivät ihan suoraan omiin homminsa, silloiseen C-grade - palkkaryhmään (normaali sh:n palkkaus alkoi D:stä) eli hiukan alemmalla palkalla aluksi.Ikävä asia tässä ilmiössä on se että Filippiineillä itsellään on vaikea hoitajapula kun sieltä karataan ulkomaille.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat