Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Me kuulumme jollakin mittapuulla varakkaaseen kansanosaan, vaikka lainaa on. Samoin suurin osa ystävistämme tulee taloudellisesti hyvin toimeen. Takana on vuosien koulutus ja satsaus uraan.Usein kuitenkin sanotaan, että varakkaat uravanhemmat ostavat lasten rakkauden rahalla ja elämä on kulisseissa sitä tätä ja tuota. Eihän se näin ole kuin hyvin hyvin harvoin. Sen pohjalta, mitä minä tiedän ystävieni elämästä, sanoisin että aika onnellisia " kulisseja" elämässä on. Normaaleja ongelmia lasten korvatulehduksineen ja muine tietysti riittää, mutta mitään erityistä " kulissi-ilmiötä" en kyllä parhaalla tahdollakaan havaitse.Ja, news flash, aika moni hyvällä paikalla oleva voi itse vaikuttaa työaikoihinsa paljon enemmän kuin suorittavan tason portaassa. Näin lasten hoitopäivätkin ovat tosi ok.

Kommentit (16)

Varakkaat eivät välttämättä voi toteuttaa itseänsä niin kuin tahtoisivat (ei voi ostaa Fiatia vaikka kuinka haluaisi vaan pitää ostaa Volkkari) sen takia, että se kuuluu imagoon. Samoin ei voi ostaa vaatteita Aholaidalta vaan pitää ostaa merkkiliikkeistä. Ulkoa päin tulee paineita, että pitää olla sitä ja tätä ja lasten kuuluu toimia siten ja täten jne. jne. Minusta tuo olisi tosi stressaava elämäntapa...enkä usko, että on kovin onnellinen tapa elää jos koko ajan pitää ajatella mitä muut heistä ajattelee. Eikös varakkaiden lapsilla ole eniten ongelmia itsetunnon kanssa ja paineita koulussa ja myöhemmin opintojen kanssa? Sairastutaan anoreksiaan ja masennutaan...kärjistetysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meidän perheen varakkaaksi. Silti ei ole paineita pukeutumisesta eikä autosta. Meillä on ihan hyvä farmari-skoda eikä ihan heti uutta autoa hankita. Kohta tosin ehkä otetaan käyttöön sukulaisen vanhahko volvo kakkosautoksi. Talo on hyvällä paikalla, mutta ihan omaksi iloksi, kun kerran oli varaa siihen, ei siksi että voisi pröystäillä osoitteella! Ihmeellisiä käsityksiä tosiaan on " varakkaiden kulisseista" . Täällä meilläkin itketään ja huudetaan, mutta myös nauretaan, halataan ja pussataan paljon. Lapset pissii housuun ja kulkee päivän ruokalista rinnuksilla. Ihanaa on se ettei tarvi joka penniä venyttää, mutta tärkeintä on perhe ja terveys.

Kai niitä " kulisseja" löytyy mistä tahansa, varallisuuteen katsomatta.Mutta täytyy sanoa, että oman havaintoni mukaan paineita autoista ja pihan laitosta yms on juuri näillä hyvin toimeen tulevien omakotialueella. Mutta huom. se on perhekohtaista, en yleistä ;-)!

mutta ei meillä kyllä mitään suorituspaineita ole. Ostettiin just sellanen auto, kun haluttiin ja asutaan just niinku halutaan. Miksi meidän pitäisi esittää jotain muuta kuin mitä olemme vain sen vuoksi, että tienaamme hyvin?

t: köyhä, jonka pihassa ukkivainaalta peritty audi, ja joka aika ajoin kadehtii sitä vapautta jonka varallisuus tuo erilaisten valintojen tekemiseen.

Kun itse ei olla varakkaita, halutaan ajatella, että sitä puutetta kompensoi joku muu asia, esim. " aito onnellisuus" ja rentous. Ja ajatellaan, että " hyvä, kun meillä ei tarvitse hienostella ja elää kulisseissa kuten noilla Möttösillä, jotka hommas taas uuden mersun ja elää varmaan kamalaa kulissielämää..."TOISAALTA lienee keskimäärin totta, että keskijohto ja ylemmät toimihenkilöt tekevät enemmän ylitöitä eli ehtivät nauttia siitä tulotasosta vähemmän. Pitävät myös lyhyemmät hoitovapaat. Eli se on yksi tekijä, jonka perusteella moni ajattelee, että rikkailla on elämä aika kiireistä ja kylmää...Kun elämä oikeasti kaatuu siihen, että pyykkikone leviää, on pakko toistella ettei raha tuo onnea ja ajatella, että itsellä on sentään aikaa lapsille toisin kuin rikkailla. Inhimillistä.Kai jokainen kadehtii jotain. Itse en ole köyhä enkä rikas, mutta normaalihedelmällisiä ihmisiä kadehdin enkä sille mitään voi. Yksi kauan kauan kaivattu lapsi on ja toista tahkottu jo parin ivf:n ajan. Kyllä se vaan panee v*tuttamaan.

Sitten kun siitä täydelliestä onnesta (joka on siis vain sivustakatsojan kuvitelma) löytyykin särö, niin ajatellaan että ihmiset ovat vain esittäneet muutenkin.TOisekseen, raha ei tuo onnea. Ei tuo köyhyyskään, mutta ihan samanlaisia sekopäitä löytyy siitä varakkaammasta kansanosasta kuin köyhemmistäkin. YStäväni vanhemmat, miljönääriperhe ovat täysiä sekopäitä. Äiti hakkaa teini-ikäisiä lapsia ja paiskoo kännipäissään pihalle. Toisen ystäväni äiti joutui hakemaan lähestymiskieltoa naapurin mielipuolelle lääkäripariskunnalle.

Oikeasti varakkaat eivät pidä omasta elämästään sen suurempaa meteliä - ei tarvitse. Mutta nämä, jotka haluaisivat olla jotain enemmän tai varakkaampia, usein esittävät ja saattavat tehdä kulisseja. On vähän eroa pukeutuuko koiran kanssa lenkille lähtiessään kuin purjehtija jos oikeasti harrastaa purjehdusta ja ei omista muun laisia vaatteita vai sen takia kun pitää näyttää varakkaalta. Esimerkki on oikeasta elämästä.Ja jos ajatellaan " kulissia" , esim. avioliittokulissina, niin olen jonkun aikaisemman kanssa samaa mieltä, että tätä löytyy kaikilta niin rikkailta kuin köyhiltäkin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat