Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Asuessani Englannissa törmäsin pari kertaa siihen, että terveydenhuoltoalan ihminen puhui lasten rauhoittamisestä lääkkeellä ihan tosissaan. Ilmeisesti Englannissa ihan normaali tapa.Toisella kertaa sairaanhoitaja puhui tuttavansa lapsen nukahtamisvaikeuksista iltaisin, johon sanoi että lapselle kannattaisi antaa rauhoittavaa lääkettä jotta lapsi saisi hyvän unirytmin. Kyse oli siis pikkulapsesta.Toinen oli lääkäri, joka kauhisteli meidän pitkää automatkaa Suomeen, ja oli sitä mieltä, että kolmevuotiaalle voisi antaa pahoinvointilääkkettä, joka toimisi samalla rauhoittavana lääkkeenä kolmivuotiaalle.Itse en tietenkään missään tapauksessa antaisi rauhoittavaa lääkettä lapselle ilman todella perusteltua lääketieteellistä syytä.

Kommentit (9)

väsyttävät voimakkaasti, esim. Atarax. Niistä ei ole kuitenkaan mitään haittaa allergiattomillekaan lapsille, joten ainakin Yhdysvalloissa saman tyyppistä allergialääkettä annetaan lapsille esim. lentomatkan ajaksi.Itse en koskaan lääkitsisi lasta ilman lääketieteellistä syytä, mutta ei tuosta Ataraxin käytöstä mitään vahinkoakaan ole. EI aiheuta esim. painajaisia tai sekavuutta, väsyttää vain.

että tuollaisessa ajatusmaailmassa unilääkkeen anto lapselle ravintolaillan ajaksi tuntuu paljon luonnollisemmalta, kuin täällä meillä missä lapsia ei muutenkaan huomata.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

se, ettei meidän tenava mistään autopahoinvoinnista ikinä ole kärsinyt. Siis ainut syy miksi lääkärituttavamme ehdotti lääkettä oli se rauhoittaminen pitkällä matkalla, että olisi helpompi reissata.

meidän lapselle kun tämä oli vauva, kun kuulemma ei laspta joskus hoitaessaan saanut tätä nukahtamaan... :( ihan täällä Suomessa. Toivon, ettei koskaan toteuttanut uhkaustaan.

lapselle tuli korvatulehdus, lääkäri kysyi tarvimmeko unilääkettä lapselle antibiootin lisäksi. Ilmeisesti yleinen tapa siellä(?). Suomessa olen kyllä kuullut käytettävän melatoniinia lasten unihäiriöiden hoitoon, mutta ilman kunnon syytä en halua mitään rauhoittavaa lapsilleni syöttää.

nukuttua. Hirmu pitkään tulee vaan kanniskeltua ja siliteltyä, kun panadolin antaminen tuntuu huumamiselta, vaikka ois hampikipuja, korvatulehdusta jne.

Ap ihmetteli sitä pahoinvointilääkitystä. Meidän lapselle on määrätty zyrteciä matkapahoinvointiin. Sen käyttö pahoinvointilääkkeenä perustuu rauhoittavaan vaikutukseen. Matkapahoinvointi kun voi olla osittain " psyykkistä ja opittua" . Hurjalta vain tuntuu lapsen tainnuttaminen...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat