Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

miten käy jos työsopimus loppuu kesken mahdollisen lakon? Jatkaako työnantaja sopimusta vai jääkö työntekijä työttömäksi? Jos sopimusta ei jatketa työntekijä menettää kaikki lomansa! Lakon päätyttyähän työnantaja tod. näk. jatkaisi sopimusta!Kommentit (22)

velvoitettuja hätätyöhön eli kyllä varmasti teidänkin osastolla tulee pyörimään muitakin kuin siivoojia...siinähän se lakon ongelma juuri piilee - kun ei voi kunnolla lakkoilla, ei lakolla myöskään ole toivottua tehoa. Ja juu, kyllä lomat varmasti palaa, jos olet lakossa kertomassasi tilanteessa. Mutta jos aiot työskennellä hoitajana loppuikäsi, kannattaisiko vähän miettiä, uhratako yhdet lomat vai suurempi palkka, paremmat työolot ja paremmat eläke-edut? Ja itse en ole edes hoitaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli sairaanhoitotyö ja sitä tekevät lakkoilevat ja on ihan sama mihin liittoon kuulu. Jos työskentelet lakon aikana, olet rikkuri ja liitosta lentää ulos.Aina on mahdollista vaikkapa sairastua, niin ettei työpaikalle tarvitse lakon aikana mennä. Luuletteko te tosiaan, että tällä nykyisellä systeemillä, jossa sairaaloissa ja tk:ssa palvelu pelaa lakon aikana ihan samoin kuin tavallisesti, saadaan ikinä mitään aikaiseksi?? TOLLOT!!!Nyt pitää vaan ottaa järeät aseet käyttöön, allekirjoittanutta ei ainakaan tule työpaikalla lakon aikana näkymään. Ja se joka alkaa tätä kommenttia jeesustelemaan voi katsoa peiliin ja kiittää itseään sekä kaltaisiaan alamme nykyisestä alennustilasta.

mietin lähinnä sitä, että jatkuuko sopimukseni keskeytyksettä vaikka olisinkin lakossa?! Ei todellakaan kiinnosta menettää lomia lakon vuoksi! vaikkei se palkka nyt päätä huimaa tulee sillä oikeesti toimeen ja LOMAT haluan pitää kun kerran olen ne ansainnut!Jos lakko tulee irtisanoudun liitosta jos se auttaa pitämään työpaikan katkoitta! Minun työpaikkani luonne on sellainen ettei meiltä voi montaa hoitajaa olla poissa lakon vuoksi kerralaan ilman että potilaita kuilee liukuhihnalta! Eli lakko ei oikeastaan vaikuta meihin mitenkään... paitsi että lakkoilevat sijaiset saavat tuntea sen nahoissaan?!ap

Kahden päivän lakon jälkeen ei enää olisi tarvetta töihin tulolle. Toivotaan, että jostain löytyy paikka, jossa ilman ihmishenkien menetystä voidaan lakkoilla. 13

Ikävä sanoa, mutta en minä niitä ihmisiä sinne tapa, vaan päättäjät jotka istuvat rahakirstun kannen päällä. Tosi ikävää jos ihmisiä kuolee lakon aikana. Onko syy hoitajien vai päätöksientekijöiden? Jokainen saa määritellä työllensä hinnan. Itsellä nyt 1800e/kk, töihin lähden kun saan 2300 tai enemmän.

Meidänkin alalla on usein liiton puolesta ylityökieltoja mutta ne ketkä ei kuulu kyseiseen liittoon, tekee niin paljon ylitöitä kuin huvittaa. Itsekin olen tehnyt kun en kuulunut aikoinaan samaan liittoon kuin muut.

Mutta nyt on kyse muustakin kuin paremmasta kuukausipalkasta, eli siitä mikä on terveydenhuollon tulevaisuus Suomessa. Jos ei palkat nouse, ei uusia hoitajia ole myöskään tulossa, sitten romahtaa koko järjestelmä. Ne joilla on rahaa, ostaa tarvitsemansa palvelut yksityiseltä ja köyhät jää ilman hoitoa. Tai sitten niitä hoitaa filippiineiltä tulleet, muutaman sanan suomea puhuvat hoitajat.Jos eroaa liitosta, karenssi on sitten 2 vuotta ennenkuin voi liittyä uudelleen. Suojelutyön teosta neuvotellaan lakon aikana niissä yksiköissä joissa on pakko olla hoitajia, joten enpä usko että kukaan siksi kuolee.Ennenkuin ap lähettää eropapereita liittoon, kannattaa varmaan kysyä mitä määräaikaisen työsopimuksen jatkolle käy. Kysy sieltä liitosta tai ammattiosastoltasi.

Ainakin jos asut Etelä-Suomessa, ei ole pelkoa työttömäksi joutumisesta. Kysymys on lähinnä siitä, onko valmis kärsimään pienen epämukavuuden vaikkapa työpaikan vaihdon merkeissä, saadakseen jotain suurempaa aikaiseksi.Jos kollegani murehtivat tuollaisia, pelkäänpä ettei lakosta taaskaan tule mitään ja alamme ala-arvostus jatkuu. Kiitos siitä sitten meille itsellemme, sitä saa mitä tilaa. Pallo on nyt meillä niin selvästi, kuin se ikinä olla voi. Käytetään tilanne hyödyksi ja ollaan kerrankin rohkeita ammattilaisia, ei niitä tyhmiä, hyväksikäytettäviä kutsumustyöläisiä.

lakolla olisi vaikutusta. Esimerkiksi kaikki kirurgiset toimenpiteet, jotka eivät ole hätätoimenpiteitä tai kiireellisyysluokkaan 1 kuuluvia olisi peruttava. Paljon etenkin erikoissairaanhoidossa tehtäviä tutkimuksia jäisi tekemättä juuri sen takia, ettei sairaanhoitajia ja muuta hoitohenkilökuntaa ole pyörittämässä papereita tai avustamassa lääkäreitä ja tekemässä sitä perushoitotyötä.Lakko vaikuttaisi vähemmän ehkä juuri perusterveydenhuollossa, verrattuna juuri erikoissairaanhoitoon. Tietenkin minimimiehitys olisi oltava juuri vanhustenhuollossa ja päivystyspoliklinikoilla, mutta esimerkiksi leikkausosastot käytännössä seisoisivat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat