Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko se pakollinen tai suotava?Laskine ttä twinrixit perheellemme maksais noin 620 euroa, joten en viitsisi niitä turhaan laitattaa.

Kommentit (10)

Matkustelemme paljon, joten aikoinaan otin Havrix-rokotteen. Rokotus on voimassa 20v, joten kovin monta euroa ei tule vuotta kohti. Aikoinaanhan otettiin paljon gammaglobuliinirokotuksia, saakohan niitä enää? Tulisi halvemmaksi, ellette matkustele säännöllisesti.

En ole Thaimaassa käynyt, mutta kyllä se teidän kannataa ottaa.Mäkin otin ennen niitä gammaklobuliinejä, mut nehän voimassa vain vuoden. Et kyl kantsii ottaa TWINRIX. Siinä on molemmat, A ja B.Harmittaa kun otin jossain vaiheessa havrixin, ja nyt sit haluun ottaa vielä sen B:n. Eli joudun ottaa vielä 3 eri rokotetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


>> Thaimaa

A-hepatiitti Suositellaan kaikille matkailijoille. lue lisää

Keltakuume, virallinen vaatimus Rokotustodistus vaaditaan jos maahan>>Hepatiitti A

Hepatiitti A eli keltatauti on viruksen aiheuttama maksatulehdus. Se on pitkäkestoinen ja kiusallinen infektiotauti, johon ei ole hoitoa. Tapa suojautua hepatiitti A:ta vastaan on ennaltaehkäisevä rokote.

Hepatiitti A leviää huonon hygienian seurauksena

Hepatiitti A leviää huonon WC- ja käsihygienian, ruoan ja juoman välityksellä. Tartuntalähteitä voivat olla epäpuhdas vesi, huonosti kypsennetty ruoka, likaiset kädet ja WC-tilat. Hienokaan hotelli ei suojaa sairastumiselta. Tyypillisesti tartunta saadaan tuoresalaatista, merenelävistä ja jääkuutiosta.

Hepatiitti A:ta esiintyy koko maailmassa, myös Suomessa

Hepatiitti A:ta esiintyy koko maailmassa. Tartuntariski kasvaa maissa, joissa yleinen hygienia on puutteellista. Silti esimerkiksi Suomessa vuonna 2002 oli 393 tapausta, joista 75 % kotimaisia. Vuonna 2003 oli 243 tapausta. Tavallisesti Suomessa todetaan vuosittain parikymmentä kotimaista ja 30-40 ulkomailla saatua tartuntaa (viite 1). Lapsetkin voivat saada tartunnan.

Näin tunnistat hepatiitti A -tartunnan

Hepatiitin itämisaika on 15-50 päivää, jolloin tartunnan saanut on usein oireeton ja voi tietämättään tartuttaa tautia edelleen. Alkuoireita ovat mm. väsymys, ruokahaluttomuus, oksentelu, ripuli ja kuume. Taudin ulkoisia oireita ovat ihon ja silmämunan keltaisuus.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat