Seuraa 

Talvikengistä kun nyt on palstalla ollut puhetta.. ;) Kaipaisin vinkkejä nahkaisista, karvavuorisista (tms. tosi lämpimistä) talvikengistä kohta 4-vuotiaalle pojalle. Varmaan pitää vielä ennen kovia pakkasia tehdä ostosreissu jonnekin parempien valikoimien äärelle, sillä tästä kaupungista on jokseenkin mahdoton löytää lämpimiä nahkakenkiä enää koon 27 jälkeen, joka paikassa tuntuu olevan vain goreja ja sellaiset meillä jo on..Kahtena edellisenä talvena pojalla on ollut Pionin nahkakengät, joissa sekä nauhat että vetoketju. Jotkut vastaavanlaiset olisivat kivat seuraavaksikin talveksi, mutta ainakin viime talvena tuo 27 oli isoin koko jonka löysin, ja tänä talvena tarvitaan todennäköisesti koko 29, ellei jopa isompi.Mitä merkkejä siis kannattaisi metsästää, ja minne suunnata ostoksille? Asumme Lappeenrannassa, joten jos joku tietää täällä paikan, joka sittenkin myy kaipaamani kaltaisia kenkiä, niin hienoa, mutta muutkin vinkit otetaan vastaan. Ostosreissua voidaan tehdä tarpeen mukaan joko Helsingin tai Joensuun suuntaan.

Kommentit (7)

Meidän pojalla menee neljät hyvälaatuiset lenkkarit puolessa vuodessa,kun leikkii niin rajusti. Kesällä kuluivat kahdet sandaalit täysin kelvottomiksi. Minäkin haluaisin hankkia pojalle nahkakengät talveksi, tosin Helsingissä taitavat mennä hukkaan.

Asumme 50 km Helsingistä ja täällähän tosiaan loskasäätäkin riittää. Kavatit eivät päästä vettä sisään ellei nyt ihan keskellä lammikkoa seiso eli saappaita tarvii kaivaa aika harvoin esiin.Lisäksi kärjissä oleva musta kuminen osa suojaa kengänkärkeä tosi hyvin eli kenkä pysyy kauan hyvässä kunnossa.Pohjalliset ovat lämmintä villaa ja samoin sisäkarva. Meillä on harvoin tarvetta villasukille varsinkaan isommalla.Pojalla on nyt parina vuonna (3-5 vuotiaana) ollut sellaiset saapasmalliset, jotka sujahtavat suoraan jalkaan, jos ovat valmiiksi haalarissa kiinni. Kuitenkin nämä ovat mukavat jalassa eli hyvin tukevat jalkaa.Ja jos ei pidä saapasmallisesta, niin löytyy myös tarramallista, mutta noissa on vaan varsi sitten vähän lyhyempi. Nämä sopivat hyvin pienemmille, jotka kuitenkin pitää pukea.Vielä lenkkareista: meillä oli sama ongelma eli poika kuluttaa nopeasti kengät puhki. Ostin kuitenkin Stokkalta jotkut Kangaroosin goretex-lenkkarit ja nämä ovat kestäneet mielettömän hyvin käytössä keväästä saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tepsuja myydään ainakin pääkaupunkiseudulla Stockmannilla ja suurin koko todellakin se 30, mikä aik. viestissä jo mainittiin. Väreinä on ruskea, musta tai sininen (en muista kumpi väri) ja punainen. Ovat juuri sellaiset varrelliset + karvavuorelliset.

Kavatin talvikengät on loistavia ja niitä suht helppo löytää.Lisäksi Pionin valmistaja Veljekset Jyrkiäinen tekee myös isoja kenkiä, meillä on muistaakseni kokoa 36 ja 37! Niissä vaan lukee muistaakseni For You tai jotain vastaavaa, mutta kun tarkkaan tutkii, niin selviää että on kunnolliset kotimaiset. Näitä olen ostanut Haloselta. Ja ollaan käyty joka toinen koko koosta 26 lähtien meidän pojalla noita Veljekset Jyrkiäisen kenkiä, kahdet ekat tais olla Pionit ja sitten noita jotain muita...

Pitääkin kysellä paikallisesta Nicky&Nellystä, tuleeko heille Kavatin nahkakenkiä noin isossa koossa, ja pitää silmät auki noiden Veljekset Jyrkiäisen kenkien suhteen.Ihmeellistä kyllä, miten vähän täällä Itä-Suomessa tuntuu olevan nahkaisia talvikenkiä enää ensiaskelkokojen jälkeen tarjolla.. Kävin tänään Joensuussa ja kysyin Sokoksella heille tulevista kengistä, ja kuulemma talveksi on tulossa nahkakenkiä myös meidän tarvitsemassamme koossa. En sitten tiedä, miten laaja on valinnanmahdollisuus, mutta jos ei lähempää löydy, niin pitänee ottaa poika joskus reissuun mukaan.. K-kengässä sen sijaan oli vain pitkät rivit goreja, eikä nahkaisia kuulemma edes tule. Sama kokemus on Lappeenrannan K-kengästä, sieltä ei löytynyt ainakaan viime talvena kokoa 27 käyttävälle pojalle mitään nahkaista.Onneksi talveen on kuitenkin vielä aikaa.. :)


Isoja kokoja saa ainakin Hollolan tehtaanmyymälästä, jonne kannattaa soittaa etukäteen, jos on pidemmältä tulossa. Talvikenkiä saa kokoon 30 asti.Kahdessa kenkäkaupassa kivenkovaan väittivät, ettei yli 26/27 koissa enää mitään nahkaisia/karvavuorisia saatavana...

Lisäkysymyksenä aiempaan tiedustelisin, onko pk-seudulla jo talvikenkiä kaupoissa, vai tulevatko vasta lähempänä talvikelejä? Ensi viikonloppuna olisi mahdollista käydä katsastamassa kenkiä Vantaalla, joten mahdolliset ostospaikkavinkit siellä ovat tervetulleita..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat