Seuraa 

Ensisijaisesti kiinnostaa pohjoisempana asuvien kengävalinnat lapsella nyt?Meillä vielä nahkakengät kohta kaksi vuotiaalla pojalla. Olen vaan jäänyt miettimään mitä kenkiä sitä käytetään sitten ennen kuin tulee kunnon pakkaset (Kavatit odottamassa). Tuskinpa nuissa nahkakengissä siihen asti tarjetaan.

Kommentit (6)

Meilläkin ovat lapset kulkeneet syksyt nahkakengissä ja kumppareissa. Nollakelin tietämillä on otettu talvikengät käyttöön. Tänä syksynä kuitenkin ostin Sokoksen kanta-asiakastarjouksesta hätäpäissäni Eccon goret, jotka muuten taidettiin juuri jossain toisessa ketjussa haukkua liukkaiksi ja siltä ne pohjat kieltämättä näyttävätkin, harmi. Ja nämä goret ostin välikausikengiksi ja pikkupakkasille. Kengissä on vuori, mutta se ei niin kovin kummoiselta vaikuttanut, että ajattelin kenkien olevan " ohutvuorelliset välikausikengät" . No ne kai sitten taitavatkin olla " ohutvuorelliset talvikengät" . Nyt sitten mietin, onko noita järkeä käyttää ennen nollakelejä ollenkaan vai pistäisikö vaan lapsille jalkaan kun lämpötila tippuu alle kymmenen asteen.

Riippu varmaan lapsestakin. Meillä nuorempi, vilukissa, on +6 aamuina käyttänyt isoveljen vanhoja Goretex talvisaappaita, joissa vuori jo kulunut aika ohueksi (mukaan tarhaan olen laittanut myös nahkakengät koska lämpötila on saattanut muuttua +12:sta päivän aikana). Nuo teidänkin kengät ovat varmaan talvigoret. Meillä vanhempi, kuumakalle, taas on käyttänyt Timerlandin vuorettomia gorenilkkureita ja joskus iltapäivällä sitten tavallisia kenkiä, ja hänelle talvisaappaat varmaan ajankohtaiset lähempänä nollakelejä, ehkä jossain +2:ssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä lapset 3v ja 1v 8kk ja kävelykengillä ja kumppareilla on tallattu tähän saakka. Isommalle on ostettu välikausigoret, mutta niitä ei ole käytetty vielä. Vilukissaneiti saa pian jalkaansa veljen vanhat talvigoret, ne on sen verran kuluneet, että niitä voi käyttää syyskeleillä. UUsia en raaski ostaa, kun molemmille on kuitenkin ostettava talvikengät, täällä Itä-Suomessa toivotaan kunnon talvea täksi talveksi.

Meillä taaperolla vielä tepsun nahkakengät, jotka pian ovat pienet. Kenkäkaupassa myyjä väitti, että nahkaisilla kengillä pärjäisi sinne 0 asteeseen. Mutta pärjääkö ihan oikeasti?

Pakkasia meillä odottaa jo Eccon goret. Kannattaako vielä ostaa sopivat nahkakengät, johon saa paksummat sukat? Huopavuorellisia kengiä ei taida olla kuin Tepsulla? Mutta se tuntui lestiltään vähän väljemmältä kuin pelkät nahkakengät. Ja meidän tytöllä on aika siro jalka.

Meillä tyttö on kohta 4v, kovasti palelevaa sorttia niin enää ei nahkakengillä tarkene.

Näissä goreissa vähän korkeampi varsi, koot taisivat alkaa jo 22 jos en väärin muista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat