Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

vaan pelkästään 2-osaisia välikausivaatteita ja talvivaatteita?Meidän 3,5 v ei meinaa suostua välikausihaalariin, vaan haluaisi aina laittaa 2-osaisen (hänellä on siis kummatkin, toistensa varavaatteina ja muutenkin vähän eri käyttöön). Minusta haalari on hyvä perusvaate päiväkotiin ja leikkipuistoon mentäessä. Mutta onko nyt sitten jo luovuttava siitä ja ostettava vain 2-osaisia pukuja jatkossa?Ja jos teidän lapset käyttää jo välíkausivatteena 2-osaisia, käyttääkö kumminkin talvihaalareita?

Kommentit (19)

Ja kolmasluokkalainenkin esim. lasketellessa ja pihaleikeissä.

Alle kouluikäiselle en ostaisi kaksiosaista asua kuin kakkosvaatteeksi, vaikka kylätakki yms. Haalari on paljon kätevämpi ja mukavampi, nopea ja lämmin.

Poika oli ekalla koulussa ja haalari oli kuulemma paras kun pääsi nopeasti ulos välitunnille. Oli ostettuna myös uusi 2-osainen puku jota sitten joutui pakosta käyttämään.Täksi talveksi ajattelin ehkä ostaa pojalle haalarin, kun näin niitä 134 cm kokoisina kaupassa. Haalari olisi kätevä moottorikelkkareissuilla ja pihassa voisi käyttää. Tietty saa sen kouluunkin jos välttämättä haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Poika oli ekalla koulussa ja haalari oli kuulemma paras kun pääsi nopeasti ulos välitunnille. Oli ostettuna myös uusi 2-osainen puku jota sitten joutui pakosta käyttämään.Täksi talveksi ajattelin ehkä ostaa pojalle haalarin, kun näin niitä 134 cm kokoisina kaupassa. Haalari olisi kätevä moottorikelkkareissuilla ja pihassa voisi käyttää. Tietty saa sen kouluunkin jos välttämättä haluaa.
Kouluun poika ekaluokalla halusi haalarin heti kun näki että kavereillakin oli. Ja nyt on välikausihaalarissa pihalla. Uusi 134 Lassietec odottaa talvea varten. 5v tyttö vähän nirsoili välikausihaalaria jokin aika sitten, mutta nyt taas kelpaa kun kavereillakin on.

mutta jos haalari on taistelun asia, niin laittaisin 2-osaisen puvun, kun semmoinen kerran on olemassa. Talveksi haalari on parempi päiväkotiin ja ulkoiluun pienelle. Mutta en ehkä sitten enää ostaisi haalaria seuraavaksi välikausivaatteeksi (tai kysyisin silloin että haluaako haalarin vaoin 2-osaisen puvun).

tosin hänellä on myös isosiskolta pieneksi jäänyt 2-osainen pukukin että voi sitten käyttää sitäkin halutessaan. Haalari on kyllä nopeampi ja kätevampi pukea.

tyttö siirtyi vasta 6-vuotiaana pelkästään 2-osaisiin ulkovaatteisiin. Sitä ennen oli piha- ja päiväkotikäytössä haalari ja parempana sitten takki ja housut.

talveksi on kyllä haalari, mutta musta 2-osainen puku on kätevämpi esim. käydä pissalla kun haalari. (Meidän leikkipuistossa ei oo vessaa, vaan pisutetaan viereiseen metsikköön.) Tyttö on kotona (meillä on myös vauva), ja puistoillaan päivittäin.

Ei ole itse kyllä kieltäytynyt, mutta en vain aio ostaa niitä (ellei sitten lapsi ala pyytämään). Syitä sille etten enää aio ostaa haalareita on kolme. Ensimmäinen (ja tärkein) syy on se, että meillä tytöllä on tosi pitkät jalat, ja haalarit tuppaavat jäämään nopeasti lahkeista lyhyiksi vaikka olisivat muuten sopivat. Minusta on turha ostaa uusia haalareita, kun pärjäisin pelkkien housujen uusimisella. Toinen syy on se, että yleensä jos haalari on likaantunut tai kastunut, se on ollut alaosa - kaksiosaisen puvun käyttö siis vähentää pyykkiä ja koen kaksiosaisen siis käytännöllisemmäksi. Kolmas syy, jolla ei oikeasti ole niin suurta väliä vaan on lähinnä bonus on, että tykkään enemmän kaksiosaisten pukujen kuin haalarien ulkonäöstä :D Mutta kuten sanottu, se ei oikeasti vaikuta siihen mitä ostan näissä asioissa.Meillä on kaksiosaisena siis sellaiset selän peittävät henkselihousut ja takki. Selän paljastuminen/kastuminen ei ole ollut ongelma (välikausipuvut on meillä olleet aina kaksiosaisia), eikä pukeminenkaan kestä mitenkään ratkaisevasti kauemmin kuin haalarin kanssa.

Meillä ei ole ensimmäisen ikävuoden jälkeen käytetty haalareita. Ensimmäisenä talvenaan molemmat lapset olivat noin puolivuotiaita.En ole kokenut minkäänlaista ongelmaa 2-osaisissa talvi- ym. asuissa. Esim. ikinä ei ole lunta mennyt puvun sisään (täällä etelässä ei sitä lunta edes juuri enää ole..).

Ihan pieni ei tietenkään osaa itse laittaa takin vetoketjua kiinni, mutta muuta etua tuskin on.

johtuu siitä kun keväällä ostetut vk-haalarit olivatkin susia ja menivät palautukseen enkä viitsinyt alkaa metsästämään nyt syksyllä uusia, kun molemmilla kunnolliset kaksiosaisetkin.Mutta talveksi tulossa haalarit eikä kummallakaan tunnu olevan mitään sitä vastaan. Esikoisen ryhmässä tuntuu olevan suurimmalla osalla nyt syksyn vaatteina kaksiosaisia, mutta viime talvena kyllä lähes kaikilla eskareillakin oli haalarit.Talvihaalarit ainakin saisi mun puolesta olla käytössä mahd. pitkään. Koot tulee ehkä jossain vaiheessa vastaan kun 5v.:llä käytössä nyt 122cm. Viime kevättalvella oli kaksioisaisen puvun takin vuori aina kainaloihin asti märkä kun rypesi tuolla jossain ;)

Esikoisellani (nyt 5,5 v) on välikausivaatteena 2-osainen ratkaisu, mutta talveksi hankin vielä haalarin. Ajattelin, että se on helpompi pukea päiväkodissa ja on myös mukavampi päällä, kun kaikki sisävaatteet jäävät alle (nythän hän ottaa sisähousut kokonaan pois, kun laittaa vk-housut ylleen). Ajattelin, että ensi talvena, kun poika menee eskariin, hankkisin hänelle 2-osaisen talvihaalarinkin.

että haalari on ihan ehdoton. Talvisin peuhaavat lumessa, ja kaksi osaisessa puvussa on takki ja housut täynnä lunta saman tien.

Tuskin haalaria tarttis jos kaupungissa asuisi. Meillä tyttö käytti ja halusi itte käyttää veilä ekallakin haalara sen helpon pukemisen takia, ja lapsetkin kyllä osaavat sanoa kumpi on mukavampi päällä haalarivai kaksiosainen. Itellenikin pulkkamäkeen ehdoton on haalari. Kaks osasen puvun helmat n kovassa mäenlaskussa korvissa. Varmasti sellaset, jotka seisoa jököttää pihalla pärjää takilla ja housuilla, mut ei ainakaan meitin aamusta iltaan piahlla touhuavat lapset.

Meillä tuo nuorin 5-v ei suostu käyttämään välikausihaalariaan ja olen antanut laittaa 2-osaisen. Joskus tossa 3-v päätti ettei halua haalaria.

Talvihaalarin olen pakottanut laittamaan. Meillä ei ole 2-osaista talvihaalaria hänelle ja siksi on pakko. Talvella menee lumi takin alle.Ekaluokkalaiselle on 2-osainen ostettu ensi talveksi. Tietenkin välikausipukukin 2-osainen.

Helpompi on meillä ainakin ollut lapsen itse pukea housut ja takki pienempänäkin.

Meillä aina ollut eskarrin asti sekä haalari ja kaksi osainen.

Meillä on muistaakseni eskari-iässä alettu pitää ohessa kaksiosaista pukua, sitten tosi kylmillä paksua haalaria, ja esikoisen (nyt 5.-luokalla) kanssa taisin olla tiukkapipo, kun vaadin vielä ekaluokallakin käyttämään kovilla pakkasilla haalaria (ja vieläkin muistelee katkerana, kuinka olen kuulemma kerran pakottanut kovalla pakkasella pukemaan kouluun toppalakin =), taisi kyllä olla 30 astetta pakkasta). Nyttemmin olen ymmärtänyt, että koululaisilla kaksiosainen puku on tietenkin fiksumpi vaihtoehto.Mutta pienemmillekin lapsille meillä on kaksiosaiset puvut, joita käytetään esim. kauppa- ja kyläreissuilla ja mahdollisesti lyhyemmillä ulkoiluilla. Päiväkodin pitkiä ja mahdollisesti kylmiä ulkoiluaikoja varten ja henkilökunnan työn helpottamiseksi minusta haalari on paras leikki-ikäisen ulkoiluasu. Tätä mieltä ovat ainakin meidän lasten tarhan tädit. Onhan se lapsen itsekin helppo pukea!

Viime talvena haalari meni vielä pihaleikeissä, kouluun halusi laittaa kaksiosaisen puvun.

Kaapissa olisi vielä tälle talvelle sopiva haalari, kyllä tuo varmaan kelpaa pihaleikkeihin kun kunnon talvi tulee. Lumileikeissä haalari vaan on kätevämpi, ei mene lunta sisään. Meillä kanssa lapset ulkoilevat todella paljon.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat