Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Nyt alkoi omat pöperöt tökiä, yllämainittu dietti vauvan takia mutta taapero 3 v syö samoja ruokia minun kanssa ja alkaa samat toistua, jauhelihamaarooni, ana uunissa ja makkarasoppa : (, mistä löytyis nuita reseptejä joissa käytettään aurakermaa yms. laatikkoruokiin jne.



tiivii ja poikaset

Kommentit (6)

Jauhelihakiusaus: (teen tämän usein tuplana)

400g jauhelihaa

1 pss (500g) peruna-sipulisekoitusta pakasteesta

1prk kaurakermaa (tai enemmän, jos siltä tuntuu)

suolaa, mustaapippuria, valkosipulijauhetta tai mitä mausteita nyt omakseen kokeekaan.



Paista jauheliha pannulla, mausta. Laita vuokaan (joka rasvattu vaikka rypsiöljyllä) kerroksittain peruna-sipulisekoitusta ja jauhelihaa. Kaada päälle purkillinen kaurakermaa (ja enemmän, jos siltä tuntuu). 200 asteessa muistaakseni n. 45-60 minuuttia.



Lihapullat: (tai pihvit tai mureke)

1dl kaurahiutaleita

2dl kauramaitoa

1 sipuli

700g jauhelihaa

suolaa ja muita mausteita



Sekoita kaurahiutaleet ja kauramaito, anna turvota jonkun aikaa. Itse yleensä pilkon sipulin ja otan muut ainekset esille sillä aikaa. Sekoita joukkoon sitten sipuli ja jauheliha sekä mausteet hyvin sekaisin. Tee öljytyillä käsillä mureketaikinasta lihapullia tai -pihvejä tai mureke. Pyörykät ja pihvit n. 15-20 min. 225 astetta, mureke 40min. 200astetta.



Kanakastike:

Paista pannulla haluamiasi kanasuikaleita ja esim. sipulia, mausta jos käytät marinoimattomia. Lisää loppuvaiheessa 1/2-1prk kaurakermaa ja anna hautua jokunen minuutti. Tarjoile lisänä riisiä.



Uunilohi:

Sopivan kokoinen lohifile (myös isot ruodot poistettu) maustetaan suolalla ja pippurilla tai esim. sitruunapippurilla. Päälle purkillinen kaurakermaa ja uuniin. Nyt yhtäkkiä unohdin paistolämpötilan ja ajan..



Lisäksi meillä syödään aika usein:

-jauhelihakeittoa (keitän hetkisen porkkanaa, sipuleita ja jauhelihaa yhdessä, lisään suolaa ja heitän sekaan perunat)

- makaronia + jauhelihakastiketta (paistan pannulla jauhelihaa, maustan ja lisään purkillisen tomaattimurskaa),

- perunaa ja jauhelihakastiketta (suurustan kastikkeen maissi- tai riisijauhoilla, jäi tottumukseksi, kun kuopus oli alkuun myös vehnälle allerginen)

- karjalanpaisti (ohje on esim. Pirkan karjalanpaistipaketissa)

- makaroni-jauhelihamussu

- ranskalaisia + lihapullia, grillimakkaraa tai Vatajan nakkia (kuopus on myös soijalle allerginen)



Tällainen on meiän perusarkiruoka. Välillä herkutellaan esim. tortilloilla. Aikuisille on omat lisäkkeensä, lasten tortillat täytetään nakilla, kurkulla, paprikalla ynnä muulla sopivalla.





voi käyttää mihin tahansa ruokaan tavallisen/ruokakerman sijasta! Eli pastakastikkeisiin sun muihin ihan normaalilla tavalla.



Kokeilepa vaikka maailman helpointa pikaruokaa " Miilunpolttajan sapgettia" :



1 pkt filepekonia (on lihaisampaa kuin " Amerikanpekoni" )

(silputtu sipuli)

1-3 valkosipulin kynttä, maun mukaan (ei tule tujua, vaikka laittaa paljonkin!)

mustapippuria maun mukaan

1 prk GoGreen kaurakermaa



Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä pannussa kohtalaisella lämmöllä niin, että kypsyvät ja rasva sulaa, mutta eivät pala. Kun pekonikuutiot ovat kypsyneet, lisää pannulle puristetut valkosipulinkynnet ja rouhi sekaan mustapipuria. Varo, etteivät valkosipulit pala! Sitten joukkoon GoGreen ja annat miedolla lämmöllä (1:sellä) kiehua kokoon välillä sekoitellen sillä välin, kun spagetti kiehuu. Sitten vain yhdistät kypsän spagetin ja kastikkeen ja tarjoilet salaatin kanssa! ;-) Spagetin keitinvedestä voi halutessa jättää suolan pois, sillä kastike on ymmärrettävästi aika suolaista. Mutta tätä voi ihan hyvin antaa jo 3-vuotiaalle - on kaikkien omien poikieni suursuosikki!! ;o)



Samalla tavalla voit siis korvata kaurakermalla ruokakerman ihan missä tahansa reseptissä. Hyvää pastakastiketta tulee myös vaikkapa marinoiduista (tarkista, että marinadin ainekset ovat sopivia) broilerinsuikaleista ja GoGreenistä/Oatlystä. Sekaan voi laittaa niitä vihanneksia, mistä tykkää tai mitkä sopivat makuihin. Tai sitten hedelmää, esim. ananasta, niin tulee " itämaisempi" versio. ;-)



Kinkku-/broileri-/janssoninkiusauksen teet peruna-sipulisuikalepussin ohjeen mukaan, mutta kerman/kermamaidon tilalla käytät kaurakermaa tai halutessasi kaurakerma-kauramaitoa.



Leivonnaisista myös tulee yhtä hyviä kaurakermalla/-maidolla. Kananmuna tietty rajoittaa vähän niiden valikoimaa, mutta vaikkapa pulla onnistuu mainiosti kauramaitoa käyttäen ja ilman kananmunaa!



Nyt vain keksimään uusia ruokia ja leipomaan taaperosi kanssa! (Siis minkä vauvalta ehdit...) :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ohjeista.kaurakermaa käytiinkin jo ostamassa ja samalla matkaan tarttui kookosmaitopurkkikin. tänään tein sit kanakastiketta eilisestä grillatusta broilerista. kiva saada vaihtelua ruokavalioon.


kaurakermaa ja -maitoa voi käyttää tavallisen maidon / kerman sijasta missä vaan - nimimerkillä kokemusta on :) Kauramaito hiukan sakenee, kun siitä tekee esim. perunamuussia, eli nesteen kokonaismäärän täytyy olla hiukan tavanomaista suurempi.



a

Jos haluat leipoa jotain sellaista, johon tulee kananmunaa, niin kananmunan voi aika monessa tapauksessa korvata jollakin muulla. Esim. kakkupohjassa kananmunan voi korvata banaanilla tai vaikkapa vauvan hedelmässoseella. Sitten on olemassa sellainen kananmunan korvike kuin NoEgg. Taitaa niitä olla jotain muitakin. Tuota NoEggiä olen käyttänyt joskus johonkin laatikkoruokaan. Näitäkin vinkkejä taitaa kyllä olla siellä Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen sivuilla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat