Vierailija

Meillä vielä käytössä Helsingissä välikausihaalari ja lenkkarit...

Kommentit (14)

Siinä kun on päivälläkin enintään +5 niin laitetaan ohuen trikoopuvun päälle talvihaalari ja talvi goretex kengät.Villa/fleesepuku otetaan käyttöön vasta kun on jotain -5-10. Eli välikausihaalarin alle ei laiteta villa tai fleesepuku vaan mieluumin sitten se yksi paksumpi kerros kuin monta ohutta, niin on lapsenkin helpompi leikkiä.

Olleet pari viikkoa.

Muuten vielä välikausivaatteet päällä, vaihdetaan ehkä kun on 2-5 astetta pakkasta, tänä vuonna ehkä myöhemmin kun lapsilla on puvut joissa on fleecevuori (eli ovat aika lämpöset).Tampereella asutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Aika outoa jos joku jo talvikamppeet laittaa näillä asteilla... Kyllä täytyy selkeästi olla pakkasen puolella ja maa jäässä ennenkuin laitan talvivarusteet lapsille.

toppahaalari ei olisi ollut välttämättä liioittelua, itse olin ainakin aivan jäässä. No, lapsilla oli välikausihaalarit ja neuletakit sisävaatteiden päällä. EIvät tuntuneet palelevan kuitenkaan.

Toppatakeissa lähtivät lapset aamulla tarhaan. Meillä oli tänä aamuna +2 astetta ja tarhassa ovat jo yleensä talvihaalarit päällä, samoin talvikengät. Lapsilla on tarhassa myös kevyemmät asut siltä varalta, että päiväksi lämpenee...

välikausivaatteissa. Alla pitkät kalsarit ja collegehousut, trikoopaidan päällä vielä fleece, jos ei ole aurinkoista. Kylminä aamupäivinä fleecehaalari (istuu hiekkiksellä, siinä palelee helposti)Toppaa pannaan päälle, kun menee nollan alle ja on muutenkin kylmä.

Sitten kun alkaa olla aamulla pakkanen ja päivälläkään ei pahemmmin plussan puolelle mene. Sitten laitan talvivaatteet lapsille. Tosin ohueksi kulunutta vanhaa talvihaalaria käytän nuoremmalla kun alle 5 astetta alkaa olla.Kumppareitahan nuo käyttää tarhassa aina kun on vähänkin kosteata. Ne voisi kohta vaihtaa karvavuorellisiin.

tyttö lähti välikausipuvussa ja syyskengissä hoitoon. Saa kyllä pukea fleece-takin ohuen trikoopaitansa päälle välikausipuvun alle mutta toppapuku pysyy edelleen kaapissa. Talvigoret on olleet jalassa kerran, silloin oli aamulla pakkasta.

Nyt käytössä (pk-seutu, n. +10 astetta) välikausivaatteet, joiden

alla sukkahousut, trikoopaita (+ aluspaita). Aamulla lisäksi

vielä ohut fleeceasu, iltapäivällä ei tarvitse sitäkään.

Kengät välikausi-goretexit, ja puuvillainen kypärämyssy + välikausirukkaset.

Aika outoa jos joku jo talvikamppeet laittaa näillä asteilla... Kyllä täytyy selkeästi olla pakkasen puolella ja maa jäässä ennenkuin laitan talvivarusteet lapsille.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat