Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

lapseni 5 v. haluaisi lemmikin. Itsekin pidän eläimistä, joten siinä mielessä se olisi itsellekin mukavaa.Mutta realistisesti: kyllästyykö lapsi lemmikkiin (varautuisin tietysti tässä vaiheessa hoitamaan lemmikkiä itse eli lapselle siitä ei tulisi ns. velvoitetta), mikä lemmikki olisi sopiva?

Kommentit (7)

Mutta jos koko perhe haluaa eläimen, ja aikuiset hoitavat eläimen koko eliniän hyvin, niin miksei.Lapsi kyllä varmasti "kyllästyy" tietyllä tavalla lemmikkiin kun uutuudenviehätys katoaa, mutta eihän lemmikki olekaan mikä lelu, vaan perheenjäsen eläimestä riippuen vuodesta kahteenkymmeneen vuoteen!!Joku pieni hiiri tai hamsteri on helppohoitoinen, mutta siihen ei saa samalla tavalla kontaktia kuin koiraan tai kissaan. Rotukoira ja -kissa maksavat ihan eri tavalla kuin joku kani, mutta niistä on paljon enemmän iloa, mutta myös vaivaa. Akvaario on helppohoitoinen ja hyvin hoidettuna hieno näky, mutta kaloja taas ei voi paijata joten tuskin 'riittää' lapselle lemmikiksi.Eli realistisesti: jos vanhemmat haluavat eläimen, hyvä, ottakaa vaan. Pienen lapsen takia pelkästään ei missään nimessä!! 15-vuotiaskin vielä luistaa vastuustaan hoitaa eläintä kunnolla.

Alkuihastuksen jälkeen lapsi ei oma-aloitteisesti hoida lemmikkiä. Hoito jää aikuisen vastuulle, lapsi voi olla toki mukana. Eläimestä on paljon iloa - ja paljon vaivaa. Lemmikin valintaan vaikuttaa moni asia: eläimen ostohinta, vakuutukset, pakolliset eläinlääkärikustannukset, asunnon koko, asunnon sijainti, omat mieltymykset, lapsen taito kohdella pientä eläintä, lapsen taito hallita suurta eläintä, aika, eläimen mahdolliset hoitopaikat jne. Vaikea sanoa juuri teille sopivaa eläintä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olla tunnollisia. Tuon ikäinen varmasti huolehtii mielellään ruokinnasta ja huolehtii, että on vettä. Se siivoaminen vaan ei aina ole niin hauskaa. Jos siis jokin häkki eläin.Meillä on 5v ja 7v yhteisessä huoneessa kääpiöhamsteri. Sillä on muovinen häkki. Eli purut ei leviä lattialle. Näin pieni eläin ei paljoa sotke ja häkkiä ei tarvitse vähän väliä putsata. Tuo meidän hamsteri ainakin tekee tarpeensa yhteen nurkkaan ja siitä kohdasta vain vaihdan purut päivittäin. Lapset huolehtii itse, että on ruokaa ja vaihtavat pullooon veden päivittäin.

Kääpiöhamsteri on helpompi kuin tavallisen kokoinen hamsteri. Tätä voi lapsetkin pitää sylissä, jos sen totuttaa pienestä lähtien ja jos lapsi istuu lattialla ettei putoa korkealta. Ei ole kertaakaan purrut lapsia. Lisäksi on kivan lyhyt ikäinen, jos lapsi kyllästyy.

Muuten nuo lapset ei kauheasti ole tuohon kiintyneet.Meillä oli myös 2 kesyrottaa ja niistä lapset piti kovasti. Ne ovat seurallisempia. Niiden häkki pitää putsata vähintään kerran viikossa ja samalla pestä koko häkki, koska pissailevat ympäriinsä. Kesyrotat ovat siitä kivoja, että ne ei herkästi pure. Lasten kaveritkin pitivät rotista kovasti ja halusivat aina silittää niitä.Kaneistahan kaikki lapset pitää, muuta ne on jo aika työläitä hoitaa ja sotkua tulee paljon.Sopivin on kuitenkin mielestäni kissa. Sellainen joka on luonteeltaan reipas, seurallinen ja rohkea jo pentuna.Meillä on myös pieni koira, josta tietenkin on lapsille eniten iloa.

olemaan kiinnostunut vaikka koirasta tai kissasta sitä jopa 15 vuotta, mitä ne saattavat elää. Kanitkin elävät normaalissa hyvässä hoidossa lähes kymmenvuotiaisiksi.LAsta ei voi jättää minkään lemmikin kanssa kahden valvomatta - isot lemmikin kuten koirat voivat vahingoittaa lasta, lapsi taas ajattelemattomuudessaan voi saada jopa hengiltä pienemmän eläimet tai ainakin aiheuttaa niille tuskaa tms.Oli lemmikki mikä hyvänsä, vanhemmat joutuvat kantamaan siitä vastuun. Mutta tämänhän sinä tiedätkin.Lemmikin valinnassa varmaan vaikuttaa se kuinka paljon teillä on aikaa ja voimia huolehtia eläimestä ja mistä itse pidätte. Pienten eläinten kanssa lapsi joutuu olemaan tosi varovainen, ettei vaikka otteillaan vahingoita eläintä.

että saa sen toimimaan kunnolla. Se vaatii siis perehtymistä vesikemiaan yms. Ei sinänsä vaikeaa, mutta se edellyttää tiettyjen perusasioiden hallintaa, sillä akvarion hoito on ensisijaisesti veden hoitoa (vesiarvojen hoitoa). Jos akvaarion biologisista prosesseista ei tiedä, on hyvin vaikea pitää kaloja hengissä, sillä väärissä vesioloissa kalat sairastuvat helposti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat