Seuraa 

Se on nyt huutanut puoli kahdesta asti!Nukkuu mun sylissä ja jos laitan muualle herää 5 minuutin sisään ja huuto jatkuu!Olen vaihtanut vaippaa, yrittänyt syöttää, antaa lisämaitoa, mitannut kuumeen... Mikään ei auta!!Meillä on kyllä ollut iltakiukkuja ja välillä tissiraivoja, muttei mitään tälläistä!!!Apua tarvittais pikaisesti!!!-Mona

Kommentit (8)

on niin hirveetä, kun ei pysty auttamaan lasta...Tuli hätäisesti mieleen, että oletteko aloittaneet d-vitamiinin tai lisänneet annostusta lähiaikoina? Monille vauvoille se tekee vatsakipuja. (meidän vauva sieti d-vitamiinia vasta yli 4kk)Tai jos suolistossa on vain muuten ilmaa, kannattaa kokeilla " pierujumppaa" . Eli vauva selinmakuulle ja jalkoja taivutetaan koukkuun vatsan päälle ja taas suoraksi. Pumpataan ilmat pois. Myös kylpy voi auttaa vaivoihin...T: MrsH, jonka herkkävatsainen vauva huusi myöskin (ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta kokeiltiin!)


ikävä kyllä mikä voisi olla syynä, mutta apua saat varmaan ainakin nopeasti Neuvolapuhelimesta! Numero on 0600-16388 ja soittoaika arkisin 18-21.30 ja sunnuntaisin 16-20. Maksaa kyllä 0,5 e minuutti mutta raha menee onneksi hyvään osoitteeseen eli MLL:lle, ei siis ole mikään kaupallinen hapatus tämä puhelinlinja.Tsemppiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos hän ei ole sairas tms., niin mieleeni tuli koliikki. Meillä se alkoi 5-6-viikkoisena ja jatkui lähes 4-kuiseksi. Pahimmillaan huusi 5 tuntia aina välillä huutoonsa torkahtaen.

Voi olla korvatulehdus! esikoisella oli korvatulehdus 6 vkon ikäisenä, ja se ilmeni just noin kuin teillä. Varsinkin imeminen tuottaa kipua korvassa. onneks antibiootti auttoi nopeasti.

En osaa noin pienestä sanoa, mutta meidän esikoinen muuttui 4 kk:n iässä ihan kummalliseksi. SUurin huoli oli, ettei suostunut syömään. Ja oli kitisevä, eikä nukkunut kunnolla. Pikkuisen oli kuumetta. Lopulta mentiin lääkäriin, sieltä passitettiin lastenpoliklinikalle. Koko päivä tutkittiin, välillä huusi kovasti ja lopputulos oli, että taitaa olla kurkku kipeä. Seuraavana päivänä olikin ääni ihan käheä, mutta muita flunssan oireita ei ollut. Kipulääke (siis suppo) auttoi. Itse viisastuin, että kannattaa ehkä kokeilla suppoa, jos jotain äkillistä outoa on. Mutta sinun vauvasi on vielä niin pieni, että pitää viedä lääkäriin eikä ruveta itse lääkitsemään.

Soitin hädissäni illalla siihen neuvola puhelimeen. Eivät osanneet sanoa oikein mitään. Paitsi, että lääkäriin ei tarvi lähteä viemään. Mitä lähinnä kysyinkin.Huuto loppui klo kahdeksan illalla kun salaman iskusta ja yö meni mainiosti!Aamulla käytin lääkärissä. Mitään ei löytynyt!Epäilen, että lapseni on erittäin " seuran kipeä" , niinku joku ehdottikin!

Ja tuon päiväisen kriisin aiheita pääasiallisesti sylin tarve, yliväsymys yhdistettyny nälkään ja jaksamattomuuteen kuitenkaan syödä!!Pyydän ystävältäni rintareppua lainaan josko siitä olisi hieman apua! Jos toimii, ostan sitten liinan!Kiitos vielä kuitenkin kaikille!!-Mona

Jos et ole jo tehnyt niin, niin käytä vauva lääkärissä. Jos mitään ei löydy niin saatpa ainakin mielenrauhan. Jos lääkäri ei löydä korvatulehdusta tms. niin pari juttua tulee mieleeni:Koliikki. Meillä esikoinen oli koliikkivauva, joka nukkui päivisin vain pätkäunia mieluiten sylissä ja iltaisin tuli sitten se klassinen koliikkihuutoepisodi. Vyöhyketerapia auttoi meillä koliikkiin.Yliväsymys. Lapsi on kovin kovin väsynyt eikä syystä tai toisesta osaa/pysty nukahtamaan. Kokeileppa kapaloa tai hommaa kantoliina ja anna vauvan nukkua siinä tai jos pystyt niin anna nukkua sylissä tai laita vaunuihin ja heijaa tuntuvasti. Kyllä näistä " pahoista tavoista" (= sylitorkuista) pääsee sitten myöhemmin eroon, pääasia, että tilanne helpottaa nyt.Yliväsymys yhdistettynä nälkään. Lapsi on väsynyt eikä siksi pysty keskittymään imemiseen. Yritä saada lapsi torkahtamaan ja puoliunessa syötät tai kokeile " liikkuvaa maitobaaria" . Syötät samalla kun kävelet ympäri huushollia tai menet kyykkyyn ylös (tämä on minun viimeinen kuopuksen hulinoinnin rauhoituskikkani kun lapsi on selvästi nälkäinen, mutta ei syystä tai toisesta osa rauhoittua syömään).Suuri tarpeinen vauva. Tälläisiä on ihan oikeasti olemassa. Nämä ovat vauvoja, jotka tarvitsevat todella paljon läheisyyttä ja protestoivat yksinjäämistä voimakkaasti. Esikoiseni oli koliikkivaivojen lisäksi tälläinen ja tämä kolmonen myöskin. Tähän ei auta muu kuin aika ja kantoliina; vauva saa olla lähellä sielunsa kyllyydestä ja sinä saat samalla kätesi vapaiksi.Tsemppiä! On raastavaa kun pieni itkee eikä osaa edes arvata syytä.

kuulin, että ilmavaivoihin voi auttaa vanha kätilökonsti: kuumemittari takamukseen ja jalkajumppaa, jotta ilmat tulee pois. En ole tosin itse kokeillut, kun ei niin kamalan pahoja ilmavaivoja ole ollut...t. Juska

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat