Vierailija

Luultavasti sairaanhoitaja ei ollut edes paikalla, mutta vuoron vastaavana (johtuen pisimmästä koulutuksesta) joutuu myös vastaamaan mukaan. On todella vastuullista työtä, lisää palkkaa heille siitäHoitajille syytteet kuolemantuottamuksesta

11.9.2007 16:58 (Päivitetty 11.9.2007 17:15)

Pieksämäen käräjäoikeudessa luettiin tiistaina syytteet kolmelle hoitajalle kuolemantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Vaikeasti kehitysvammainen 32-vuotias mies hukkui kylpyammeeseen Vaalijalan kuntayhtymän kuntoutuskeskuksessa Pieksänmaalla lokakuussa 2005. Onnettomuus tapahtui, kun potilaan omahoitajat olivat poistuneet kylvetyksen aikana hetkeksi huoneesta. Kahden omahoitajan lisäksi syytteessä on myös yksi osaston sairaanhoitaja, jonka syyttäjä katsoo myös laiminlyöneen hoitoturvallisuuden.Vastaajat kiistivät syytteet ja katsoivat, että kyseessä oli tapaturma. He myös kiistivät toimineensa huolimattomasti, sillä kyseessä oli normaali kylvettämistapa. Lisäksi vastaajat katsoivat, etteivät he työsuhteisina ole virkamiesoikeudellisessa vastuussa.Jutussa on myös neljäs vastaaja, lähihoitaja, jota syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Häntä epäillään lääkityksen laiminlyönnistä, joka on voinut vaikuttaa potilaan terveydentilaan.Syyttäjä vaatii kaikille sakkorangaistusta. Käräjäoikeus antaa asiassa päätöksensä ensi viikolla.

STT

Kommentit (8)

huonosti hoidetusta työstä?? Sakkoja vaan koko kaartille joka kerta, kun joku mokaa. Eiköhän ala virheet vähetä! Kun joutuu oikeasti vastuuseen.

Virkoihin ei ole hakijoita (sairaanhoitajia ei hae enää yhtään auki olevia toimia). Sijaisuuksiin ei saada edes alan opiskelijoita (sairaan,- lähi- tai perushoitajia). Ihan merkonomia, puutarhuria ja kokkia tekee hoitajan hommia. Niillä koulutuksen saaneilla on vastuuta selostaa asioita uusille, ei alalla oleville töiden lomassa.Esim. lain mukaan yöpöydältä saa antaa kouluttamatonkin hootaja lääkkeet potilaalle. Kunhan koulutettu on ne jakanut. Sitten menee peräsuppoja emättimeen kun luullaan ne sinne koloon laitettavaksi. Jauhetaan lääkkeitä tietämättä mitä voi jauhaa, ym. Kaikkea ei voi vahtia vaikka kuinka yrittäisi.Paine ison virheen tapahtumiseen on suuri ja vastuuseen joutuu myös se vuoron sairaanhoitaja, vaikka ei sijaistilanteelle voi mitään =( Palkkaa nostamalla saisimme takaisin alalle sieltä lähteneitä, eli koulutksen saaneita!sh

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

T: sh jolla aina työkavereina 6-8 perus-ja lähihoitajaa, vastaan koko vuoron toimista viime kädessä. Vaikka olisin wc:ssa kun jotain tapahtuisi enkä voisi sille mitään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat