Vierailija

yli ymmärryksen.

Sivut

Kommentit (104)

Mua sapettaa tollanen ajattelu etta vain Suomessa osattaisiin tehda oikeaa, terveellista vauvanruokaa. Espanja ja Ranska ei todellakaan ole mitaan kehitysmaita... Suosituksia on yhta monia kuin maitakin, ja terveita vauvoja tulee. Suomessa nyt kehotetaan suolaa valttamaan koska suomalaiset kayttaa liikaa suolaa ja muuten sita heiteltaisiin ruokaan kaksin kasin.

Huoli ja kaupoissa kiertäminen, jos joku lapselle kelpaisi. Minulla ei ainakaan ole siihen varaa.Ei kiitos, Omat safkat mukaan ja kaikkien loma on pelastettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta tuolla sinun logiikallasi lapseni ei olisi myöskään syönyt katkarapuja ja oliiveja sillä inhoan niitä yli kaiken ja sen kyllä näytin lapsen nähdenkin.Kas kun kaikki lapset ei ole samanlaisia...jotkut lapset ihan oikeasti ei halua syödä harmaata mössöä vaikka sinun lapsesi haluaisikin.

Vaan ehkä yhden kerran elämässäni lomalla vauvan tai taaperon kanssa.Miksi minun pitäisi pilata kaikkien ainutkertainen matka lapsen kitinän ja nälän takia? Onko se sen arvoista? Lapsi kun on sihtikurkku.Onhan se selvää jos matkustaisin Italiaan alvariinsa lapsetkin tottusivat sikäläiseen ruokaan. Vai tottuvatko sinun lapsesi suomalaiseen ruokaan? Onko heillä kivaa kun ruoka maistuu pahalta, mutta syödä pitää kun muuta ei ole tarjolla? Millainen loma se sellainen on jossa pitää syödä pahaa ruokaa? Minä miettisin kahdesti lähtisinkö sellaiselle lomalle. Lähtisitkö sinä usein sellaiselle lomalle?

Minusta loman kohokohtia on maukas ruoka joka on helposti saatavilla.

# toisin päin

Me asumme etelä-Euroopassa ja kaikki lapsemme ovat siis tottuneet vauvoina täkäläisiin lastenruokiin ja vaippoihin. Mutta kun käymme 2-3 kertaa vuodessa Suomessa, niin en raahaa täkäläisiä tuotteita mukanani Suomeen. Lastemme (3 kpl) mielestä kyllä suomalaiset ruoat ovat täkäläisiä pahempia (lähinnä mauttomampia), mutta kyllä kaikki ovat niitäkin suostuneet syömään. Ja vaipatkin ovat kelvanneet meidän perheelle Suomessakin, vaikka minusta ovatkin monesti huonompia laadultaan kuin täällä. Pamperseja saa onneksi Suomestakin ja ihan samoja ovat kuin täällä. Mutta siis kyllä lapset, vauvatkin, voivat sopeutua lomilla JOPA suomalaisten kauppojen tarjontaan, miksei sitten toisinpäin?#

Eli minäkään en ottanut Kanarialle purkkeja mukaan ja sitten juoksin kaikki kylän kaupat ja testailin eri merkkejä. Lopulta löytyi yksi kelpaava. Nyt lapsen kasvettua en enää olisi huolissani jos vähän paastoaisikin, mutta vauva on kyllä eri juttu. Lapsi söi Suomessa reippaasti ja ennakkoluulottomasti mitä vaan, mutta paikalliset purkit olivat liian erilaisia.Samoin en kantanut vaippoja ja jouduin sitten ostamaan ylikalliita, hiostavia muovikääreitä.

Vierailija:

Lainaus:


Kuten jo monet totesivat, miksi kuluttaa lomaa ruoan kokkailuun tai sen " metsästämiseen" ?! Muutama ruokapurkki matkustanee mukana kouluikäiseen asti!
Vierailija:

Lainaus:


Ajattelin että kai nyt herranen aika täältä saa NANia, sehän on Nestelen tuote. Niin sitten kierrettiin kaikki sen rannikkokylän kaupat ja soitin äidilleni Haniaan jossa oli ostosreissulla. Eipä löytynyt ei. Ostin sitten tuollaisen tinapurkin koska arvelin sen olevan jotain sinne päin (tekstit kaikki vain Kreikaksi), mutta oli jotain ihme vaniljan makuista litkua.
Maidonkorvikkeita, jauhemaisia, saa ruokakaupoista yli 5-6 kk ikäisille vauvoille, purkeissa on präntättynä numero 2. Pienille vauvoille, eli numero 1 -korvikkeita, saa vain ja ainoastaan apteekeista.Kaupoista saa yleisimpiä merkkejä maitojauheita siis isommille vauvoille. Jos haluaa jotain harvinaisempaa, apteekista saa myös niitä numero 2 -maitoja. Jos samaa maitoa on kaupassa ja apteekissa, kaupan hinnat ovat reilusti halvempia yleensä.

purkkiruoka tai itse perunoiden keittely, oikeesti hei!Me käydään reissuilla aina iltaisin ravintolassa syömässä ja ylläri-pylläri: ravintolat tarjoavat myös pienille lapsille ruokaa. Ja melkein mitä vaan keksii pyytää.Viette sitten varmaan kouluikäisillekin saarioisten maksalaatikot mukana, älyttömän kätevää.

Lomalla ollaan lomalla eikä ruuanlaitossa. Tuttu ruoka lapselle matkalle mukaan, ei vatsavaivoja tai muita ikäviä yllätyksiä esim. syömättömyyttä.

Ja jos haluaa varmanpäälle, että loma on lomaa kaikille, niin omat eväät mukaan. Ei tarvitse olla huolissaan ainakaan lapsen ruokailun suhteen jo ennen matkaa.Kyllä se tuttu ja " turvallinen" menee paremmin alas.

Suomessahan kuitenkin puhutaan jostain sallituista annosmaarista? Ranskalaiset naiset juovat joka tapauksessa paljon vahemman alkoholia kuin suomalaiset naiset. Itse en tunne ketaan ranskalaista joka olisi raskauden aikana kayttanyt alkoholia.

tajuun ne esim MATKALLA, siis kun ollaan vaikka junassa menossa mutta muuten... miksi ette syötä lapsille normaalia ruokaa?? niissä purkkimössöissä on noin 50% vettä joka on sidottu tärkkelyksellä liisteriksi, ja keinotekoisia vitamiineja paikkaamassa kunnon raaka-aineiden puutetta (lukekaa tuoteselosteet jos ette usko) ja jo siitä niitten koiranruokamaisesta hajusta pitäis tajuta ettei ne oo mitään ihmisravintoa

Kuten jo monet totesivat, miksi kuluttaa lomaa ruoan kokkailuun tai sen " metsästämiseen" ?! Muutama ruokapurkki matkustanee mukana kouluikäiseen asti!

purkkeja raahanneet niitä paikallisiakin ruokia. Saattaahan olla niin, että lapsellenne ne kelpaavat, vaikka kaikki suomalaiset purkkipöperöt eivät maistuisikaan. Seuraavalla reissulla ei ehkä tarvitse pelätä ylipainoa eikä venäyttää selkää purkkimatkalaukkujen kanssa.

Vierailija:

Lainaus:


ja vauvani ei todellakaan ollut mikään nirso matkalla. Söi muunmuassa katkarapuja ja oliiveja ravintolassa :) mutta jos olisitte nähneet ne Espanjalaiset pöperöt, niin en usko, että yksikään aikuinen olisi niitä suuhunsa pistänyt. Kaikki oli muussattu yhdeksi harmaaksi liisteriksi. Mitään kalan paloja tai perunan paloja ei mössöstä voinut tunnistaa...se näytti harmaalta muovailuvahalta ja haisi aivan kauhealta. Maistakaa itse!
Vauvanruokia kyllä löytyi mutta valikoima oli hyvin pieni. Ja niitä oli todella vähän hyllyssä, esim kaksi purkkia jotakin lajia.Hinnat oli myös suomalaisen silmissä hurjat. Pieni purkki maksoi 2.15 levaa eli euron. Suomessa saa 30 sentillä, halvimmillaan Semperin purkkeja 25 senttiä. Eli samalla hinnalla tuo suomesta neljä purkkia.Vaipat oli kanssa hirveissä hinnoissa. Eli onneksi otin nekin mukaan.Ja sit se oli hyvä kun vaipat oli kuluneet ja ruat syöty niin matkalaukkuun tuli tilaa tuliaisille.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat