Seuraa 

Voiko kohta 2-kuisen vauvan kakkaamista helpottaa jotenkin? Tähän asti vauva on kakannut noin 2 kertaa päivässä. Viime viikolla meni 3 päivää ettei kakannut ja nyt on taas kulunut 4 päivää.. Vauva ei ole mitenkään itkuinen eikä näytä siltä, että edes yrittäisi kakata, mutta äiti on kovasti huolissaan, eikö sen pitäisi jo tulla....

Kommentit (4)

täysimetyksellä olevalla tytöllämme kerran päivässä kakkaaminen loppui nelikuisena. Sitten välit venyivät muutamasta päivästä lopulta viikkoon. Ja tuo ummetus vaivasi kyllä todella kovin. Oli koko illan huutomaratoneja ja kakkaamisyrityksiä, yöllisiä heräilyjä parin tunnin välein, päiväunet 30 min pituisia ja muutenkin olo oli sellaista tyytymätöntä aika paljon. Kyselin neuvolasta ja lääkäriltä ja kokeilin sitten mallasuutetta tuloksetta, Levolacia ensin tuloksetta ja lopulta käytin jo peräruiskeita muutaman kerran. Levolac alkoi toimia kun älysin juottaa tytölle lisäksi vettä. Levolacilla ja peräruiskeilla mentiin kaksi kuukautta. Sitten kun aloitin kiinteät ruoat, niin luumusose ja veden juonti päivittäin pelastivat tilanteen ja nyt kakka tulee niiden voimin kerran päivässä tai ainakin joka toinen päivä.

...oli tytöllä n. 3kk iässä "kakkavaikeuksia" eli saattoi olla 4kin päivää tekemättä ja vaikkei nyt tuntunut sen kiukkuisemmalta, niin neuvolassa kuitenkin sanoivat, et voi kokeilla mallasuutetta (saa apteekista), kun ei siitä haittaakaan ole. Uutette kun antoi maitotipan kanssa, niin seuraavana päivänä tuli sitten oikein urakalla kakkaa. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli noin kolmen kuukauden iästä kuuden kuukauden ikäiseen asti (silloin aloitettiin kiinteät) tytöllä kakkausväli aina kaksi viikkoa. Tiedän, että kuulostaa hurjalta. Itsekin olin huolesta soikeana. Juostiinkin sitten neuvolassa ja yksityislääkärillä ja lopulta se oli vain uskottava, että tämä oli ihan normaalia. Niin kauan kuin lapsi ei ole kipeä tai normaalia itkuisampa niin kaikki on hyvin.

Mielenkiintoista oli hoitaa arkea tuollaisen kakkapanttarin kanssa. Jos mies oli vaihtanut edellisen kakkavaipan niin saattoi kulua neljäkin viikkoa etten vaihtanut kakkavaippaa kertaakaan.

Nykyään neitonen kakkailee useamman kerran päivässä.

Ei siis tarvitse huolestua, teilläkin asustelee vain pikku kakkapanttari. :)

niin tuo on täysin normaalia! Jos lapsi ei ole vatsavaivaisen oloinen, vaan täysin tyytyväinen oloonsa, niin normaali kakkaväli voi olla viikonkin. Meillä poika turautteli ensimmäiset kaksi kuukautta jopa 5-8 kertaa vuorokaudessa, sitten kerrat harveni ja nyt kakkaa 2-3 päivän välein. Kerran on ollut sen viikonkin ulostamatta, mutta vaippoja kastui muuten normaalia tahtia eikä ollut kipeän oloinen, niin en nähnyt mitään syytä huoleen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat