Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (11)

Hyvä teko itsellesi ja kanillesi. Häkkejä saa edullisimmin vaikka huutonetistä, siinä voi vielä pihistellä, jolloin on varaa hankkia se kanikin.

Saat varmemmin terveen ja ulkosiittoisen kuin jostain eläinkaupasta.Kaneihin tutustuessa löydät varmasti kaniyhdistyksen yhteystiedot kasvattajista.

Kani vie hirveästi tilaa. Kusee ja paskoo kaikkialle sekä tuhoaa kaiken mitä saa näköpiiriinsä. Kani ei ole lemmikki. Kuka idiootti siitäkin keksi sellaisen tehdäkin..

Eläinkaupasta ei kannata ostaa. Yleensä ovat todella arkoja iästä ei ole tietoa, ja saattaa tulla poikaset kaupan päälle kun kaupassa pidetty urosten kanssa yhdessä, ja kani ollut myyntihetkellä raskaana.

Roduttoman voi saada myös ihan keltä vaan ja halvalla. Seuraa tosiaan ilmoitustauluja, mutta suosittelen menemään seimerkiksi kasomaan keltaisen pörssin sivuilta netistä. Sielä on sekä kaneja että tarvikkeita halvalla

Internetissä on ilmoituksia uutta kotia etsivistä kaneista, usein tarvikkeineen. Oma kanini osaa tehdä pissat ja papanat häkkiinsä ja on hyvä luonne. Kani on tietenkin eläin eikä pehmolelu, lapset (tai aikuiset) eivät saisi jahdata kania, ottaa kiinni takaapäin ja nostaa kania tavalla josta kani ei tykkää. Kannattaa käydä Lurppa-sivuilla ja etsiä i-netistä tietoa kanin oikeasta kohtelusta ja hoidosta. :)

Kanin tarvikkeet maksavat useita satoja, kani syö kallista ruokaa ja paljon, kani voi tarvita kalliitakin leikkauksia, ja hoitoa. Lisäksi suurin osa kaneista ovat kovia jyrsimään ja tuoamaan,. Eli kannattaa varautua, että kanin myötä tulee niin sohvat kun pöydätkin ostettua uudetsaan, mahdollisesti moneen kertaan. plus tietysti tapetit ja listat. Mieti asiaa tarkasti. Kani voi elää kymmenen vuotta, ja sinun on koko se aika huolehdittava siitä. Jos se on tulossa lapsellesi, mieti millainen tilanne lapsellasi on viiden vuoden, tai kymmenen vuoden päästä. Oletko varma, että teini-ikäinen jaksaa enää juoksuttaa kania monia tunteja päivässä, onko hänellä sille aikaa ja mielenkiintoa? Entäs kun teini lähtee opiskelemaan jonnekin, mihin kania ei saakkaan ottaa?

Kun olet tarkkaan miettinyt, jos vielä päädyt kanin hankintaan, niin täällä on paljon:

http://www.keltainenporssi.fi/haku/search?text=kani

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat