Vierailija

Kertokaa noviisille onko tapana ostaa päiväkodin työntekijöille jotain pientä kevätjuhlan kunniaksi ja kiitokseksi hyvästä lastenhoidosta. Ajattelin että olisi kiva muistaa jollain pienellä mutta mitä se pieni voisi olla vai onko sinänsä jo ihan hassu ajatus? Onko tällainen tapana?Laitoin tän jo leikki-ikäisten puolelle mutta vastausta kaipailen nopeasti.

Sivut

Kommentit (31)

En tarkoittanut tuolla aikaisemmassa viestissäni mitään kortteja, kun tyrmäsin kaikki askartelut.enemmänkin sellaiset kehystetyt piirrustukset, lapsen piirtämät tyynyliinat ym jotka ovat ihania lahjoja lapsen lähipiirille, mummeille, kummeille. mutta valitettavasti minulla ei ainakaan ole hoitolapsiin sellaista suhdetta että haluaisin heidän hienoja kädentöitään ympäri kotiani, vaikka ne on kuinka rakkaudella tai ajatuksella tehty. Varsinkin kun on tosiaan omia lapsia.En halua vaikuttaa kiittämättömältä, toki otan kaikki lahjat suurella kiitoksella ja halauksella vastaan. Nuo villasukat oli loistoidea, niitä voisi meidänkin alsten hoitajat ensi jouluksi saada=)

kun muuta tuppaa aina kertymään liikaa ainakin minun mielestäni. Eli niin kuin joku sanoikin kuohuviini pullo, vaikka pienet, kahvipöytään jotain, helposti säilyvää kun moni muukin voi tuoda jotain syötävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

viety jotain pientä joko kevätjuhliin tai sitten silloin kun lapsi jää kesälomalle. Vanhassa päiväkodissamme Helsingissä oli hoitajien muistaminen ihan yleistä, mutta täällä nykyisessä pikkukunnassamme ei niinkään.Lahjojen keksiminen on kyllä tosi työlästä minun mielestäni. Kun meillä oli vain yksi lapsi päiväkodissa, vein lahjan kaikille neljälle hoitajalle, mutta sitten kun toinenkin meni niin kahdeksalle hoitajalle oli jo aika kova homma keksiä kivaa mutta ei budjetin ylittävää viemistä.Meillä on viety esim. Marimekon muki, Pentikin lasinen sydäntuikku, poppanaliina (tuttava kutoi ja myi 5e/kpl), Marimekon keväisiä lautasliinoja ja kahviliinoja, kukkia esim. orvokki ruukussa. Lahjaan olen liittänyt aina lapsen kuvalla varustetun kortin.Myös yhteinen muistaminen on minusta kiva, jos hoitajia on paljon. Silloin voisi ajatella jotain herkkuja yhteiseen kahvipöytään. Silloin lahjasta pääsevät osalliseksi myös muu henkilökunta kuten siivoojat ja keittäjät.

JA itse päiväkotihenkilökuntaan kuuluvana sain kaksi joululahjaa ja ainakaan kevät juhlassa en saanut mitään. Sillä meillä lähinnä eskarit lahjovat. Jouluna jotkut tuovat suklaata koko talon tarpeiksi.Itse olen vienyt omien lastein päiväkotiin jouluna suklaa rasian ja keväällä parilitraa jäätelöä koko henkilökunnalle. Nyt kun poika on eskari niin antaa itsetekemänsä kortit opeille ja annamme kirjan tulevien eskareiden iloksi. Eli ryhmään ei henkilökohtaisesti.Itse en ainakaan haluaisi hirvittävää määrää kamaa. Jouluna suklaa ok ja keväällä vaikka joku pieni kukka jos jotain haluu välttämättä antaa.

Meillä ainakin leikkikoulun rehtori ilmoitti alkoholijuomien tuomisen kiitoslahjoiksi olevan asiatonta :p Taitaa olla herra itse rajoittunut juomakulttuurinsa kanssa ;)Mutta siis vanhempainillassa syksyllä tuosta mainittiin ja perusteltiin sillä, ettei alkoholi ja lastenkasvatus kuulu yhteen...Itse voisin kyllä pullon viedä :D Nyt opet saavat saunahatut ja saunahunajaa.

Jos antaa viiniä lahjaksi, niin minusta kiva idea on laittaa jotain taustaa siitä viinistä tai vaikkapa ruokaresepti, minkä kanssa se sopii parhaiten.Kesäisiä juomia noiden kuohu- ja valkoviinien lisäksi voisi olla myös Pastis tai Limocello, jota voi myös tehdä itse (vodkaa,sitruunaa, sokeria ja vettä :-), mutta sen tekeytymisaika on 40vrk ).Sitten kysymys alkoholittomasta vaihtoehdosta: Tietääkö joku, missä myydään Moninin Amaretto MAKUSIIRAPPIA? Olisiko keskustan Stockalla? Se voisi olla hauska kevätlahja tädeille ja mukaan resepti Amaretto-kahvista ja Mojito-coctailista. Sitä voi myös käyttää kastikkeena vaniljajäätelön kanssa.

Hoitouraa takana nyt puolitoista vuotta, viime kesänä vietiin poikien viimeisenä hoitopäivänä kesäkuun puolivälissä kortit+oliiviöljypullot. Tuolloin oli helpompaa kun molemmat lapset samassa ryhmiksessä, kolme hoitajaa, vietiin kaikille.Jouluna ryhmiksen hoitajille sinappipurkit+piparikortit, esikoinen oli reilu kuukautta aiemmin vaihtanut pk:n puolelle, sinne sitten suklaata ja piparikortit ihan yhteiseksi (4 hoitajaa) ja keittäjälle esikoinen halusi tehdä myös piparikortin ja sai suklaata hänkin.Nyt noita hoitajia on molempien puolella 4, suunnitelmissa kaikille Pentikin serviettejä+askarrellaan pahvikukkaset siihen päälle, omahoitajien pakettiin lisäksi kynttilät.Molemmat lapset käyvät saman opettajan muskarissa, muskariopelle vietiin kuopuksen vikalla kerralla kortti ja kirja.Mielestäni noihin vähän niin kuin kuuluu itsetehty kortti - askarrellaan yleensä lähipiirin synttäriyms. kortitkin itse ja lapset kokee tärkeäksi tehdä jotain lahjaksi. En oleta, että hoitajat niitä kaapin päälle pistävät, mutta ajatuksena mielestäni kaunis. En usko että niitä kaupankorttejakaan säästetään sen enempää ;)Aiempien vastaajien tavoin kannatan häviäviä lahjoja, ellei sitten tiedä aika tarkkaan, mistä saaja pitää. Mieheni valmentaa ja ohjaa työkseen ja saa siis kaikenlaisia lahjoa, ajatushan on aina kaunis, mutta hirmuinen määrä yksittäisiä kahvikuppeja vähän ahdistaisi... Tosin tänä keväänä kaikki tuntuivat tuovan suklaata, meillä on sitä nyt ihan tositosi paljon ; ) Ja miten muka kukkia voisi olla liikaa! Musta on ihanaa, kun kaksi kertaa vuodessa on maljakot täynnä, ja varsinkin keväällä kun tulee myös ulkokukkia!

olen ostanut. Maustekahvia, että tai jotain. Tai istutettu basilikaa keväällä. Alkoholia en osaisi viedä. Viakka shamppanja kuulostaa ihanalta, en sitä osaisi ostaa lahjoaksi lapsen hoitajalle.Musta myös firmat, jotka antaa sen ikuisen joulupunaviinin, on jotenkin mielikuvituksettomia. Koska niin monissa perheissä on alko-ongelmaa (työssä törmään valitettavan usien näihin "edustusmaksoihin") en koe korrektiksi antaa alkoholia. Niuho mikä niuho :DJa toinen mielikuvituksettomuuden huippu on musta vanhemmat, jotka tuo karkkia lapsen synttäreile tarhaan.....

Nuorimmaisen ryhmässä kolme aikuista ja kahden vanhimman ryhmässä samoin kolme aikuista. Eskariope saa vielä lisälahjuksen, yhteislahjan kaikilta eskarilaisten vanhemmilta.Meillä siis tänä vuonna kolme lasta hoidossa ja kuusi "lahjottavaa", kun kaksi vanhinta on samassa ryhmässä. Vaikka olisikin ollut yhdeksän aikuista yhteensä niin silti olisin kaikkia tasapuolisesti muistanut, ei lto niin paljon enemmän panosta lasten hyvinvointiin kuitenkaan että muut voisi jättää ilman muistamista.

Lastemme päiväkodeissa useimmat ovat antaneet lahjansa kevätjuhlissa, jotkut vikana hoitopäivänä ennen kesälomaa. Kaikenlaisia lahjoja on näknyt ja itsekin olen antanut vähän vaihtelevasti eri juttuja. Viime keväiset Fresita-pullot sai niin hyvän vastaanoton että annan nyt uudessa päiväkodissa hoitajille samaiset pullot. Lahja on suht edullinen, helposti hankittava ja kulutustavaraa. Ja jos hoitaja ei sitä itse halua kuluttaa, se on erittäin helppo laittaa kiertoon. Lisäksi sitten lasten tekemät kortit joihin olen myös itse kirjoittanut vilpittömät kiitokseni.

Lastemme päiväkodeissa useimmat ovat antaneet lahjansa kevätjuhlissa, jotkut vikana hoitopäivänä ennen kesälomaa. Kaikenlaisia lahjoja on näknyt ja itsekin olen antanut vähän vaihtelevasti eri juttuja. Viime keväiset Fresita-pullot sai niin hyvän vastaanoton että annan nyt uudessa päiväkodissa hoitajille samaiset pullot. Lahja on suht edullinen, helposti hankittava ja kulutustavaraa. Ja jos hoitaja ei sitä itse halua kuluttaa, se on erittäin helppo laittaa kiertoon. Lisäksi sitten lasten tekemät kortit joihin olen myös itse kirjoittanut vilpittömät kiitokseni.

Sanotaan, että shampanja on parasta silloin, kun se on kuivaa, kylmää ja jonkun toisen maksamaa. =)Ja jos nyt "täti" sattuisi olemaan absolutisti, niin tuskin hänkään loukkaantuu. Tarjoaa vaikka vierailleen tai jos ei vieraillekaan halua tarjota, niin laittaa pullon kiertoon.Meidän pk:ssa nuo pullot on suosituimpia lahjoja. Jouluna puna- ja keväällä kuohuviiniä.Mä ostin viime jouluna kyllä pitkät Burlingtonin villasukat. Ajattelin, että kun ovat niin paljon lasten kanssa ulkona, ne lämmittäisi. Ja vaikka ne oli vähän mummolahja, niin niistä tuli hirveästi kiitoksia. :-)

Meillä on kanssa Pentik ollut lahjojen hankintapaikkana. Sieltä löytää aina jotain kivaa pientä ja ne lahjapakkaukset ovat hienosti tehtyjä.

Kyllä sitä tosiaan kolmelle vielä Pentikiltä ostaisi, mutta meillä on yhteensä 8 tätiä, joita pitäisi muistaa...Itse aion viedä tädeille jotain päiväkodin kahvipöytään, saavatpa nauttia siitä sitten kaikki.

Minun budjetti ei ainakaan kestäisi ostaa päiväkotiryhmän viidelle tädille Pentikiä. Annatteko lahjukset lastentarhanopettajalle vai kenelle tädeistä? Meillä myös hoitajien muistaminen edessä, jotain pientä pitäisi keksiä koko poppoolle...

Juu, meillä myös on aina annettu sekä päiväkotien henkilökunnalle että harrastusten vetäjille jotain jouluna ja keväällä. Mielestäni kuuluu asiaan. Muistaminen on tärkeintä, ei lahjan arvo, mutta tykkään lahjan antajana, kun mukana on ajatusta, mielikuvitusta, huumoria tai edes jotain näistä. Finetten Burlington-sukat kuulosti tosi kivalta =) Samoin kyllä kaikki muukin käyttötavara. Voi kun muistaisi taas ensi joulun alla! Tänä keväänä toisen lapsen opeille on hankittu kimppalahjat, joten pääsen helpolla, kortit lapsi tekee itse. Harrastusopet saavat suklaata, ja hauskaa on se, että yksi heistä sattui saamaan meiltä kerran lempparisuklaatansa, joten saa sitä nyt aina eikä pane pahakseen. Toisen lapsen hoitajille olen ajatellut leffalippuja. Joukossa on myös mies, joten kovin hempeää lahjaa en viitsisi hankkia. Viime vuonna ostin valkkaripullon ja kesäkukkasen (per ope), mutta vaihtelu virkistäisi. Ideoita?

Mitä tarkoitat tuolle, että mielikuvituksettomuuden huippu on susta vanhemmat, jotka tuo karkkia lapsen synttäreille tarhaan? Mitä mielestäsi pitäisi tuoda?Meillä lapsi on hartaasti pyyyyytänyt, että saa tarjota karkkia koko ryhmälle ja opettajillekin. On oikein odottanut, milloin oma tarjoamisvuoro tulee. Ollaan kyllä ostettu keksejäkin ja kerran yhdessä leivottiin muffineja. Mutta koska en ole varsinaisesti mikään jauhopeukalo, ja tuotosten taso vaihtelee rajusti ja mamman paineet kasvavat, jos onnistuneita ei tule riittävästi, niin helposti menee karkkien puolelle. Vai ajatteletko ihan jotain muuta, enemmän gourmet´a?

Esim joulujuhlassa meidän pk:ssa kaikilla oli lahjat, yhtä perhettä lukuunottamatta. He olivat uusia ja inhottava tilanne tietysti. Kuulin, kun heidän lapsi kyseli, että miksi meillä ei ole lahjaa ja äiti selitti, että hän ei jää vielä lomalle ja ei tiennyt, että täällä on tapana tuoda aina jo joulujuhliin.Eli siis vie ihmeessä AP!Mitä vie, ei minusta ole niin tärkeää. Meillä on pieni pk ja kaikkia hoitajia, keittäjää, jne muistetaan samalla lahjalla. Jotain pientä.Pullot on tosi suosittuja, samoin nuo Pentikin, IHR:n tmv. servietti+kynttiläpakkaukset tai näin keväällä joku yrtti kauniisti sellofaaniin pakattuna, hinta 5-10€ tai vaikka yksi pitkä ruusu. Toisaalta syötävätkin on hyviä, vaikka gourmetsuolaa tai hyvää kahvia tai suklaata. Todellakaan mikään hirveä satsaus ei rahallisesti tarvitse olla, mutta se ajatus...Äitini sanoi, että tottai pitää viedä. Vei hänkin opettajalle 50-luvulla. Kuuluu hyviin tapoihin, eikä ole mikään uusi perinne. :-)

sai Spice Icen lahjakortit. Kesäkukkia olen myös antanut, esim. Markettaa. "Kuluva" tavara on minustakin hyvä idea.Aina sanotaan, ettei jouluna voi ostaa esim. suklaata, kun kaikki ostavat sitä. Voi, kun ostaisivatkin! Niitä erilaisia kynttilöitä ja muuta tavaraa tulee kyllä, mutta minä olen harvoin saanut sitä suklaata...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat