Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tytön sandaaleissa on nyt 1,5 cm tilaa ja kengät tuntuu aika lapatossuille...Remmit täytyy laittaa tiukimmalle, et on hyvät. Myyjä vakuutti, ettei kannata ottaa pienempiä, mutta nyt epäilyttää. Kasvaako 4 v-vuotiaan jalka niin paljon muutamassa kuukaudessa?

Kommentit (11)

eli kaikki on sittenkin kunnossa? :) Mistä tuo avo- ja umpikantapäisten sandaalien ero johtuu? Siis miksi umpinaisissa sitä rakoa ei jää mutta avoimissa jää?

ei käsittääkseni tarvi ihan niin paljoa tilaa, koska käyntivaran ei tarvitse olla niin suuri.

Mutta olen huomannut, että kun lapsilla on sandaalit jalassa, kantapää ei mene sinne kantakappiin asti vaan jää n. 1 cm päähän siitä. Onkohan se muissakin kengissä aina samalla tavalla jolloin varpaat ovatkin lähes kärjessä kiinni?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sandaaleissa ei tarvitse olla kovin paljoa kasvuvaraa/käyntivaraa.

Ei toki niin, että varpaat ovat ihan kengän reunalla, mutta ei niinkään, että jää liikaa kärkiin niin, että niihin meinaa kompastua.

En usko, että YHDEN kesän aikana lapsen jalat kovin paljoa kasvavat, joten aikalailla "sopivat" pyrin aina ostamaan.

Tosi "rakentavasti" selostettu, sorry ;)

Sandaalit ovat kannasta avoimet, kantakappia ei siis ole. Sekosin sanoissani.

Mutta siis pääasia, että se sentin vara siellä päässä ei haittaa mitään vaan on ihan normaalia.

meidän 4v:lle vielä tuolla 1.5cm kasvuvaralla.Mutta sandaaleihin en niin paljon, max 1cm. Sandaalit ovat hirveät kävellä jos 1.5cm tilaa varpailla liikkua. Toki umpikärkiset ehkä eriasia, mutta silloin katsoisin että kantapään puolle jäisi rako kasvulle ja liikkumiselle.

Kantakappi on on vain umpikantaisissa kengissä. Eli jos teillä on sandaaleissa takana pelkkä remmi, niin silloin ei ole kantakappia mitä vasten sen jalan tulisi asettua.Tässä esimerkki kengästä jossa on kantakappi

[http://www.barnskospecialisten.se/webbshopen.as...|http://www.barnskospecialisten.se/webbshopen.aspx?namn=TRACKY%20OCEAN&br...Tässä kengässä taas ei ole kantakappia, vaan ainostaan takaremmi.[http://www.barnskospecialisten.se/webbshopen.as...|http://www.barnskospecialisten.se/webbshopen.aspx?namn=SUN%20TRAX%20BLUE...

Nimittäin avomallisissa kantapään ei kuulukaan asettua sinne aivan pohjan päähän vaan juuri n. 1cm:n päähän (riippuen mallista).. :D Jos taas kantapää on umpinainen, niin sitten on syytä miettiä tuota kiristysasiaa.

Meille ainakin sandaaleita ostettaessa sanottiin, että 1 cm kasvunvaraa avokärkisiin sandaaleihin on sopiva. Eli periaatteessa kasvunvaraa saman verran kuin muitakin kenkiä ostettaessa, mutta sitä ylimääräistä puolen sentin käyntivaraa ei tarvita, kun varpaat ei kerta sinne kärkeen ota kiinni.

Mutta milestäni kasvun varaa 1cm on neljä vuotiaalle liikaa. Kun oliko se niin että kolmen vuoden jälkeen lapsen jalka kasvaa noin 1cm /vuosi? Sandaaleiden käyttöaika taas on aika lyhyt. Ehkä 3kk enää, maks 4 kuukautta, joten ei ehdi jalka kasvaa niin paljon ja ensi kesänä on jo kuitenkin ehkä liian pienet.

Jos jalka ei pysy kengässä kannassa, niin kengät ei ole lapselle oikean kokoiset tai malliset. Kengät täytyy saada kiristettyä niin että kantapää pysyy siellä kannassa eikä 1cm:n päässä, jolloin varpaat pääsee liukumaan kärkeen. Huomasin itsekin jossakin kaupassa että oli sellaisia pulleajalkaisille tarkoittuja sandaaleja, joissa meidän normaali jalkaisella pojalla remmit jäi liian löysälle. Tämä yhtä tärkeää huomioida kuin muutkin hyvän kengän ominaisuudet sekä käyntivara.

Pitääpä huomenna lasten ollessa hereillä, katsastaa tuo sandaaliasia uudelleen. Meillä on molemmilla Superfitin sandaalit (täyttävät hyvän kengän kriteerit). Nehän ovat keskimäärin kapeajalkaiselle joten vähän outoa, jos ovat liian löysät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat