Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä teille kuuluu? Onko uhma päällä? Välillä ollaan niin isoja ja välistä vielä niin pieniä.Meidän syyspojulla on vanhempia-ikävä-kausi. Hoitoon jäädään itkien ja ikävää valittaen, mutta itku lakkaa, kun auto häviää näkyvistä. Äidin ja isin sylissä istuu ja kiehnää, kun ollaan kylässä. Mutta pihalla kyllä leikkii yksinään ja pärjää hyvin.

Pyörällä pitäis ajaa joka päivä, lastenlauluihin keksii omia sanoituksiaan. Kysekykausi on päällä.Syksyllä siirtyy päiväkotiin ja riemun aihe on se, ettei siellä tarvi nukkua päikkyjä tosin kuin pph:lla. Pienet on pikkuihmisen ilot.

Sivut

Kommentit (23)

Pahin uhmakausi takanapäin ja kun huomaan raivareiden lähestyvät keskustelu yleensä auttaa. Meidän poika on kova uhoaja mutta tosi paikan tullen ryntää äidin syliin ; ) Rakastaa kaikkia pelejä. Tykkää katsella jääkiekkoa ja rallia telkusta. Aikoo aloittaa jääkiekon peluun mutta ensin pitää käydä luistelukoulussa. Luistella siis osaa mutta ei hyvin. Ilman apupyöriä oppi ajamaan vuosi sitten 4 vuotiaana. Kotona myöskin ollut hoidettavana 2 vuotta kun olen kuopuksesta vielä hoitovapaalla. Syksyllä sitten koittaa päiväkotiarki ja ihan innolla poika sitä odottaa. Kaverit on jo tosi tärkeitä, mutta yksinkin viihtyy ja sisaruksien kanssa. Onneksi meilläpäin on puistoissa paljon suht samanikäistä leikkiseuraa päivittäin. 2 kertaa viikossa käynty kerhossa mutta nyt kerho jäi kesälomalle.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää ; )

Kiva juttu, että ketju on saanut osallistujia.

Muutto omaan kotiin on takana ja poitsu nukkuu omassa sängyssään ainakin osan yöstä. Jossain vaiheessa herää vessaan ja sieltä sitten suuntaan meidän väliin.

Kylmää hikeä pukkas ekana yönä, poju meni yöllä ulos, kun ei hoksannut, missä oli. Isäntä heräs pojan huutoon ja löysi sen portailta. Kiitosta vaan nykyajan turvalukot, joista lapsikin pääsee ulos. No, nyt on portti makkareiden käytävän päässä.

Ensi viikolla alkaa päiväkoti ja innokkaasti poju sinne suuntaa. Aikaisemmin on ollut varahoidossa päiväkodissa ja tykännyt kovasti. Parasta on päivalepo, ei tarvi nukkua kunhan on hiljaa. Uni kyllä on joka kerran pojun yllättänyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että jääkiekko meilläkin kiinnostaa. Poika kävi talvella luistelukoulussa (ja oppikin tosi taitavaksi luistelijaksi) ja on siitä lähtien puhunut, että haluaa jääkiekkojoukkueeseen. Saa nähdä, kiinnostaako asia enää ensi syksynä. Viime kesänä alkanut futisinnostus ainakin lopahti parin kuukauden treenien jälkeen.....

jos suunnittelette 03 ketjua niin laajentakaapa haarukkaa, jotta meidän 11/03 poju mahtuu mukaan.Tässä kuvausta 4,5-vuotiaasta pikku-ukosta: 101 cm tuhtia tavaraa. Isoveljen (1,5 v ikäero) perässä ulkoilee nykyään päivät pitkät itsenäisesti. Kova luonne ja periksiantamaton, pienistä ei ruikuta vaikka usein jää leikeissä vähän altavastaajaksi kun on pihan pienin. Myös raukka tottunut aina häviämään isoveljelleen kaikissa taidoissa. Nyt suuri ilonaihe on se, että "mulla on isompi pää kuin sulla", eli löytyy jotain isompaa:-)Taidot: luistellut 3-vuotiaasta. Ajaa ilman apupyöriä ja kovaa. Uida ei osaa ja ehkei vielä opi tänä kesänäkään, sen verran arastelee vettä.

Kirjaimet ja numerot tuntee, opettelee lukemisen alkeita isoveikan jalanjäljissä. Laskee helppoja yhteen ja vähennyslaskuja, pelaa erilaisia lauta- ja tietokonepelejä varsin näppärästi. Piirtämisestä ei kovin tykkää, mutta ihan ikätasoisesti riipustelee. harrastuksena pianonsoitto, oppinut nyt kevään aikana lukemaan n. 7-8 nuottia viivastolta ja osaa soittaa helppoja alkeiskappaleita. Palapeleistä ei niin välitä, tekee 50-100 palaisen jos joskus innostuu. Suurin osa edellä kuvatuista taidoista on tullut opittua isoveljen peesissä, joka on aina läsnä kun pojat ovat 24 h vrk yhdessä.Yksinään on vähän orpo, tulee pelkoja eikä oikein osaa tehdä mitään. Onneksi pk-ryhmässä on erillään isoveikasta niin on saanut omiakin kamuja ja omanikäistä/tasoista seuraa.Itseä huolestuttaa kuopuksen kohdalla se,että mitä tekee pojan itsetunnolle olla aina se kakkonen kaikissa taidoissa? Kaverisuhteissa jäädä aina vähän varjoon? Omaa aikaa pitäisi pojalle antaa, mutta k äytännössä se on vähän vaikeaa ja vaatii järjestelyjä.

Fyysisesti ei ole kovin iso (105cm ja 16 kg), mutta henkisesti kasvoi valtavasti kun vauva syntyi tammikuussa. Hänestä tuli yhdessä yössä "iso".On kovin huolehtivainen pikkuveljestä, käskee auttamaan vauvaa jos se itkee tai tarvitsee jotakin. Paijaa ja pussailee pientä kovasti.Poika on siis ollut kotihoidossa marraskuusta lähtien, sitä ennen oli päiväkodissa kolme vuotta. Kotona oleminen on ollut aika kurjaa hänelle, koska kaverit jäivät päiväkotiin ja uusia ei täältä kotikulmilta olla oikein löydetty. Hän käy srk kerhossa pari kertaa viikossa ja nyt aloitti yleisurheiluleikkikoulussa.Ehdoton kiinnostuksen kohde ovat dinosaurukset. Hän höyrähti niihin ennen vauvan syntymää ja edelleenkään muusta ei edes puhu. Meillä on varmaan pari sataa dinoa ja niille rakennetaan dinomaailmoja. Lisäksi hän lukee ja pyytää lukemaan dinokirjoja, sekä satuja että tieteiskirjoja. On tässä itsekin tullut opittua, mitkä dinot elivät liitukaudella ja mitkä triaskaudella ;)Päiväunet jätti pois noin vuosi sitten, pyörällä ajaa apupyörien kanssa, ja potkulautakin on kiva juttu.Pukee reippaasti itse, hoitaa itse aamu- ja iltapesut, tykkää auttaa ruuanlaitossa, tiskikoneen tyhjentämisessä ja pyykkien ripustamisessa. Äidin pieni apulainen.Voimakastahtoinen, raivarit kaupassa edelleen yleisiä, kotona mökötystä ja muuta normaalia. Mutta kuten sanottu, kasvoi pikkuveljen myötä valtavasti, joten ei enää niin paljon.ipu ja pienet miehet

Joku kyseli lausahduksista "kukaan ei tykkää musta". Tutulta kuulostaa. Meillä poika jopa joskus puhuu järkyttävästi että "kukaan ei rakasta mua ja mä aion kuolla auton alle jne" Huolestuinkin näistä puheista ja otin asian puheeksi 5 v neuvolassa mutta tämä kuulemma varsin yleistä 5 vuotiaan suusta. Joka kerta kun poika alkoi tälläisiä puhumaan kerroin hänelle kuinka paljon rakastamme häntä ja emme todellakaan toivo hänen kuolevan vaan kuinka surunmurtamina olisimme jos pieni poikamme kuolisi. Usein nämä kuolema puheet alkoi jos olin suuttunut tai komentanut poikaa. Nyt ne on onneksi jääneet.Meidän poikaa ei numerot tai kirjaimet kiinnosta. Sen sijaan palapeleissä on taitava ja liikunnallisesti aktiivinen. Pyöräily on varmaan paras kesäpuuha ; )

Järvessä uimista poika arastelee ja käy korkeintaan vyötäröä myöten kastamassa mutta esim kylpylässä laskee vesiliukumäkiä. Pään kastelu tai sukeltelu ei ole pojan mieleen. Hän aloittaa nyt ens viikolla uimakoulun jospa siellä saisi rohkeutta sukeltamiseen jne.

Uhmaa ei ole. Joskus hermostuu helposti, mutta useimmiten selvitään jo puhumisella. "Mutkun mä haluan" lause on tänä kesänä kiristänyt sekä äidin ja iskän hermoja lähes päivittäin.

Mutta kokonaisuudessaan on jo tosi omatoiminen avulias ja muuten ihana tyttö. Paras kaveri on pikkusisko kolme vee jonka kanssa leikkii melkein koko päivän. Parhaat leikit keksii kuitenkin täti 11 vee ja se onkin vähän sellanen idoli. Pyöräily sujuu apupyörillä, uinti ei ihan vielä. Kirjaimet tunnistaa melkein kaikki ja laskeminen sujuu kahteentoista ja joskus pitemmällekin. Keväällä syntyneestä pikkuveljestä on kovin innoissaan ja auttaa äitiä vaipanvaihdossa ja muussa hoidossa. Päikkäreitä ei oo nukkunu enää kolmeen vuoteen. Illalla nukahtaa omatoimisesti, mutta yrittää usein sängystään huudella, vettä tai selän rapsutusta yms.

Minä myös vaihtaisin mielelläni ajatuksia 5 veesta useamminkin.

2003 maaliskuisten pinoa? Olen joskus sellaiseen kuulunutkin mutta en tiedä onko sitä enään olemassa kun lähinnä tulee kirjotettua tuonne maaliskuiset 06 pinoihin taaperopuolella.

Musta olis ihan kiva ainakin jotain turista joskus näistä 5 vuotiasitakin ; )Juuri kun viimeviikolla tuohon ylemmäs kirjotin että pahin uhma takanapäin niin nyt ollut taas viikonloppu ja tää päivä yhtä huutoa ja kiukkuamista! Ihan joka asiasta pitää vääntää ja mikään ei suju hyvin eikä mitään poika tee pyydettäessä. Meillä aika hyvin tepsii kun sanon pojalle että lasken kolmeen ja jos ei ala tapahtua niin..eli uhkailu jonka myös toteutan silloin kun asia on sellainen että voin toteuttaa. En uhkaile huvikseni ilman toteutusta. Viimestään kakkosella poika alkaa esim pukemaan tms.Yökastelu meillä vaivaa edelleen ja siihen ollut kokeilussa minirin lääkitys. Tuloksetta ja nyt lääkitys lopetetaan toistaseks. Kastelupatjaa suositeltiin käyttöön vasta noin vuoden päästä 6 vuotiaana.Jos teitä kiinnostaa niin pidetään 03/03 pinoa yllä. Kyllä sitä näiden 5 vuotiaidenkin kasvattajina tarvitaan vertaistukea ; )

Meillä hyvin energinen 03/03 syntynyt poika, joka tarvittaessa osaa olla hyvinkin uhmaava tosin myös aivan ihana. Tosin uhmatilanne syksystä jo helpottunut. Kyselykausi valtava ja kun sen yhdistää tietoiseen vitkutteluun siirtymätilanteet koettelevat äidin hermoja (ja poika tietää tasan mitä tekee).Oppi jo alle 3½ v ajamaan ilman apupyöriä (ajettiin koko kesä todella paljon apareiden kanssa). Laskee helppoja yhteen ja vähennyslaskuja sekä tuntee kirjaimet ja lukee lyhyet sanat. Kello ja kalenteri kiinnostaa kovasti ja perusteet osaa.Leikkii mielellään autoilla, Puuha-Pete -leluilla sekä erityisesti dinoilla. Myös hama-helmet ja muu askartelu kiinnosta sekä erilaiset tehtäväkirjat., ei niinkään värityskirjat. Kaverit tärkeitä ja onkin osa-aikahoidossa kolmena päivänä viikossa sekä kerran viikossa käydään srk. kerhossa. Jumpassa käynnyt jo kolmena talvea ja syksyllä jatketaan. Ratsastamassa käydään harvakseltaan.Päiväunet jätettiin pois jo toissatalvena, kun illat alkoi venymään liiaksi (äiti nukahti ensin). Tarhassa sovittu, että lepää jonkin aikaa, mutta nukkua ei tarvitse.Eskaria odotellen!

Meillä tyttö on oikea tänttäränttä. Käyttää 110cm vaatteita, ja tällä hetkellä näyttää olevan pituudessa kasvuspurtti. Syksyllä saadaan varmaan uudistaa vaatekaappi 116cm. Ajelee apupyörien kanssa ihan hyvin. Kiipeilee puissa ja telineissä. Vaatteet aina likaiset(pahempi kuin vanhempi veljensä). On selvästi uhmassa, joka alkoi jo viime syksynä. Menossa kohta puheterapiaan; r ja s puuttuvat.

Tyttöä kiinnostaa kaikki Barbie leikit. Ja tietenkin prinsessa jutut. Kerhossa kaverinsa kanssa arvostelevat toisensa vaatteet ihan päivän aluksi. Muutenkin vaatteista otetaan yhteen. Niitä vaihdetaan koko ajan, ja aina on keskeneräisiä vaatemyttyjä huoneen lattialla. Mä en ehdi pestä pyykkiä niin paljon, kun se ottaa kaapista pois. Saa yhtä-äkkiä ihme hepuleita. Ponnari voi olla sentin liian vinossa, tai laastari pitäisi vaihtaa uuteen ennen suihkuun menoa. Pikku juttuja, mistä mulla palaa välillä pinna.

Kaipaa läheisyyttä, kun ei ole saanut huomiota niin paljon nyt kun pikkuveli syntyi vuosi sitten. Ja syö välillä tosi huonosti.

uhmaa on täälläkin, hirveen vaihtelevasti. välillä ollaan niin ihania ja kaikkien kavereita. välillä oikee pikku piru. mä olen myös miettinyt tätä kukaan ei rakasta mua -juttua, tänäänkin kuulin kuinka hän on tarpeeton ja muuttaa mamman luokse, kun me ei häntä yhtään rakasteta. on tosi lohduttava lukea että se kuuluu tohon ikään. ja myös meillä kun on 2,5 vuotias pikkuveli on isosisko kans välillä vauvaa joka puhuu vauvakieltä. r-kirjain puuttuu täältäkin, eli mahtaakohan neuvolassa olla seuraavaksi jo puheterapiaan meno?! kovasti on ahkera piirtämään, myös numerot ja kirjaimet kiinnostaa.

Täällä myös ehkä pahin uhmailukausi ohitse (onneksi, koska 3-vuotias sisarensa on täysin uhman kourissa).Oppi talvella ajamaan ilman apupyöriä ja nyt ajaa jo tosi kovaa 20" pyörällään. Opettelee kovasti "keulimaan" ja hyppii montuissa. Muutenkin kaikki liikunnallinen on pop, tykkää juosta, hyppiä ja pelata jalista.Kovasti haluaa jo opetella olemaan yksin ja kavereiden kanssa pihalla. Ottaa pieniä irtiottoja pyörällä pyrähdellen, hieman eri kautta ajaen jne.Rahat ja pikkulegot kiinnostavat kovasti. Tuntee kirjaimet ja numerot, osaa kirjoittaa joitain sanoja jo hyvin. Laskee yhteen- ja vähennyslaskuja.Mitat ovat nyt 118 cm ja 23 kg.

sekään ei kauheesti innosta ja ihminen on vielä pääjalkainen mutta kynä ote on oikea. Pituutta miehen alulla on noin 107 cm ja painoa liki 18 kg.

Tyttö kotihoidossa ja käy 2krt/vk srk kerhoa joka oli tänään viimeistä kertaa, syksyllä sitten taas jatkuen. Päikkärit nukkuu lähes joka arkipäivä. Pyörälläajo onnistuu apupyörillä, mutta muutoin hiukan hankalaa. Askarrella tykkää ja kirjoitella sekä piirtää.

Omatoiminen on joten hyvä niin. Ulkoan tykkää olla ihan yksinkin, mutta kaverikin on kiva. Puhelias hiukan pikkuvanha 5v. Pituutta oli juuri neuvolassa 121cm ja painoa 27kg eli iso kokoinen, mutta sopusuhtainen.

Meillä on 2003 vuonna syntynyt prinsessa. Hänellä on nyt menossa pahin uhma. Tyttö, kun ei esimerkiksi saa vesisateella laittaa sandaaleita, niin hän vetää siitä hirveät raivarit.Voimakas prinsessa vaihe on menossa. Hän ei oikeestaan puhukkaan mistään muusta, kuin prinsessoista. Hänen huoneensakin on oikea prinsessa huone, jota hän rakastaa yli kaiken.Tämä prinsessa on meidän ainoa prinsessa. Hänellä on kaksi nuorempaa pikkuveljeä, mutta jospa se toinen tyttö tulisi, vaikka joskus.Hän rakastaa myös hameita, mekkoja, vaaleanpunaista ja violettia. Muun värisiä vaatteita hän ei mielellään laita pälle. Joka päivä on laittamassa, jonkun mekon tai hameen päälle, mutta sitten kun äiti käskee laittamaan housut, niin kiukuttelu alkaa jälleen.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat