Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauva 10kk hiukan lämpöä, eikä syö. Kuinka kauan uskaltaa antaa olla syömättä?

Vierailija

Tilanne tämä: Lauantaina löysi mehiläisen jonka otti käteensä ja se tietysti pisti sormeen. Ei aluksi oireita punoitusta ja turvotusta kummempaa, mutta seuraavana päivänä lämpöä korvakuumemittarilla mitattuna 37,8. Soitin päivystykseen ja kysyin täytyykö tulla näytille, ei kuulemma, lämpö voi johtua muustakin.. Sunnuntaina ei oikein ruokakaan maistunut, mutta leikki ja touhuili ihan normaalisti.Maanataina söi hiukan joka ruokailulla, mutta kääntää päätään pois ja huutaa jos yrittää väkisin syöttää. Eilen söi aamupuuroa 2 lusikallista, lihasosetta isosta purkista puolet, hedelmäsosetta puolet pikkupurkista, ja toisen kerran lihasosetta vain muutaman lusikallisen ja iltapuuroa meni 4 lusikallista, lisäksi söi päivän mittaan leipää itse ja maissinaksuja, tissistä on juonut kokoa ajan ihan normaalisti. Märkiä vaippoja tulee normaalisti, kakka on ollut kahtena päivänä ihan hiveän hajuista, löysänpuoleista kuraa ja sitä on ollut paljon.Tätä syömättämyyttä edelsi pari päivää jolloin söi enemmän kuin normaalisti.Kuinka kauan lapsi voi jatkaa ilman kunnon syömistä, jos kuitenkin tissi kelpaa,? Eihän siitä noin isolle enää sellaista ravintoa ole kuin ruuasta, mutta nestettä sentään, ettei ainakaan kuivu. Leikkii edelleen ihan hyvin ja touhuaa, mutta on aika kiinni äidissä, eli sylitellä pitää paljon. Lienee ikään kuuluvaakin. Hampaita on myös tuloillaan jokunen, eli lämpöily saattaa johtua siitäkin.. Sitä lämpöä on ollut siitä sunnuntaista saakka vaihdellen, mutta ei noussut enää lähellekään 38, 0. Yöt on ollut ihan normaaleja.Luultavasti tolla mehiläisen pistolla ei ole tekemistä, koska se on mennyt jo muuten ohi. eli ei punoita eikä ole turvoksissa se sormi. Ja niinhän ne sanoo, ettei lapset vapaaehtoisesti nälkään kuole, siksi en ole lääkäriä hätyytellyt, ajattelin jos jollain olis samasta kokemusta!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Jos ei syö, pidä huoli että juo!Hedelmäsose lasketaan, soseet muutenkin lasketaan nesteeksi.. Pidä kirjaa nesteistä, jos tuleekin tarve lääkärille, sinun pitää tietää vrk nesteen määrä. Kovin nopeasti se kuivuminen ei tapahdu vaikka siitä pelotellaankin, jos kerta kuitenkin juo ja ne pysyvät sisällä kaikki.Mehiläisen pistosta: Meillä lasta pisti käteen ja reaktio mikä siitä tuli joka vaati sitten noin 7vrk piston jälkeen antibioottikuurin oli se että siihen tuli tulehdus. Ihan selkeesti alkoi levitä puna sormiin ja käteen.

Vierailija

Ei se varmaan Rotavirusta ole, koska on kakannut vaan kerran päivässä, kuten normaalistikin. Nytkään ei ruuat maistuneet , mutta nakersi leipää kuitenkin jonkun verran ja joi vettä mukista ja tissiä päälle. Kaipa se sitten taas syö, kun paranee...

Vierailija

Syömistä tärkeämpää on juominen eli lapsi tulee toimeen vähemmälläkin ruualla useita päiviä. Rotavirus tuskin on kyseessä koska siinä tulisi ripulia ihan kunnolla ja jatkuvalla syötöllä. Löysät ulosteet saattavat liittyä ihan siihen hampaiden tuloon, samoin kuin syömättömyys ja lämpöily. Jos lapsen vointi on virkeä ja hän jaksaa touhuta niin tuskin on kyse mistään vakavammasta.

Vierailija

Kyllä tuolla ruokamäärällä voi lapsi mennä pitkäänkin (meidän lapset koko elämänsä kenties...), mutta tietysti noin muuten lapsen kuumeilua ja muuta oireilua kannattaa seuralla ja lääkitä. Mutta tuosta ruokapuolesta en olisi itse huolissani kun nesteitäkin menee hyvin.

Vierailija

Kuule, puoli purkkia isosta purkista ruokaa on jo riittävästi- meidän pian 10kk poika ei syö enempää per ruokailu vaikka mitä tekisit!

Vierailija

Kyllä tuolla ruokamäärällä voi lapsi mennä pitkäänkin (meidän lapset koko elämänsä kenties...), mutta tietysti noin muuten lapsen kuumeilua ja muuta oireilua kannattaa seuralla ja lääkitä. Mutta tuosta ruokapuolesta en olisi itse huolissani kun nesteitäkin menee hyvin.Kuullostaa ihan jonltain (lievältä vatsainfektiolta) tai hammasoireilulta.

Vierailija

lämpö voi johtua ehkä hampaiden tulosta, erilainen kakka voisi viitata siihen. Ei mitään huolta jos lapsi kuitenkin juo, on virkeä/hereillä. Lapset pärjäävät yllättävän kauan vähemmällä ravinnolla. Vauvahan saa äidinmaitoa ja sökin jonkin verran joten saa ravintoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat