Vierailija

Meillä on syksyllä esikoulun aloittava tyttö ja kesällä neljä vuotta täyttävä poika. Itse aloitan etätyöt syksyllä. Työ vie noin 3-4 tuntia päivässä. Mietin hakisinko pojalle osapäivähoitopaikkaa jo syksyksi. Mitä sinä tekisit? Toki pärjään pojan kanssa ja varmaan saisin työt tehtyä "pojasta huolimatta" (tosin työ olisi paljon stressaavampaa ja aikaa ja huomiota ei olisi antaa niinkään pojalle), mutta mietin onko 4-vuotiaasta kivaa olla vielä kaksi vuotta päivät kaksin äidin kanssa...

Olen kovasti sitä mieltä, että pojasta olisi mukavampaa touhuta päivä kavereiden kanssa ja sillä aikaa äitikin saisi työt tehtyä ja kotona odottaisi sitten sisko ja vapaalla oleva äiti. Mitä mieltä?

Sivut

Kommentit (24)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli sen pystyy tekemään silloin, kun lapset nukkuvat, tai vaikka osittain kun isä tulee töistä kotiin ja on vaikka pari tuntia lasten kanssa.Eli työ on järjestettävissä niin, että lapset voivat olla kotihoidossa. Minusta se olisi ihanteellinen ratkaisu. Joku maksaisi minulle palkkaa ja silti saisin hoidettua lapsenikin kotona.Siksi viittasin leikkiseura-asiaan, koska ajattelin ap:n sitäkin miettivän. Ajattelen, että ihminen mieluummin haluaa luonnostaan hoitaa lapsensa itse, jos siihen on mahdollisuus.

5h max hoitopäiviä mietin kuopukselle. Käytännössä unelma olisi, että molemmat olisivat sen 9-13. Siinä ajassa ehtisin tehdä työni ja meillä olisi vielä pitkä päivä/ilta yhdessä.

En jaksa uskoa, että kuopuksella olisi ongelmia sopeutumisessa. Hän on hyvin sosiaalinen ja omatoiminen.

ap

Plösimisestä ei nyt ole kyse. 3-4h saan paahtaa ihan täysillä hommia. Olen ollut nyt kotiäitinä kuusi vuotta ja nauttinut siitä tosi paljon. Rahallinen tilanne alkaa olla nyt sellainen, että minunkin panostani kaivataan.

Kysyin kuopukselta tänään, mitä mieltä hän olisi päiväkotiin menosta. Suupielet nousi ensin korviin ja sitten meni matot rullalle kun kauhealla innolla juoksi siskon huoneeseen: Arvaa mitä, arvaa mitä,mää meen PÄIVÄKOTIIN!

:)

ap

4v on kuitenkin jo sen ikäinen että kaipaa kavereita ja tekemistä, saisi toteuttaa tuota samalla aikaa kun äiti pystyisi rauhassa tekemään työnsä ja loppupäivä jäisi sitten rentouttavaa aikaa perheelle. Tuosta olisi iloa myös koulun aloittavalle isosiskolle, kun äidillä olisi aikaa ja energiaa myös hänelle.Muuten jos kiertelet päivän kuopuksen kanssa ulkona niitä kavereita ja tekemistä etsien ja kaikki työt ovat vielä stressaamassa tekemättöminä kun isosisko tulee koulusta niin ei hyvää lupaa sekin. Tietysti jos taloudellinen tilanne olisi todella heikko niin silloinhan noissa hoitomaksuissa säästäisi, muuten en tuohon ryhtyisi.Korostetaan vielä että tarkoitan tällä lyhyitä hoitopäiviä lapselle.

yhdistettynä kotiäitiyteen on aika rankkaa pidemmän päälle. Siinä jää helposti omat unet liian vähäiseksi, jos yrittää tehdä töitä silloin kun lapsi nukkuu. Ainakin jos lapsi ei ole tavattoman hyvä- ja pitkäuninen. Kyllähän sitä kuukauden tai kaksi jaksaa, mutta puoli vuotta ja vuosi alkaa olla jo rankkaa.

Ehkä nelivuotiaan kanssa päivät ja yöt eivät tunnu yhtä rankalta kuin 0,5 -3 vuotiaan, oma kokemukseni on tämän ikäisen lapsen ja työn yhdistämisestä.

En silti suosittele, etenkin jos on mahdollisuus valita.

Hoitopaikan koko riippuu siitä, miten pitkiä päiviä isompi lapsi on: jos hän on vain esikouluajan, riittää nuoremmallekin se max 5 tunnin paikka. Tuskin tarvitset hänelle pidempiä päiviä kuin eskarilaiselle. Mutta jos tyttö jää eskarin jälkeen hoitoon, niin hakisin pojallekin sitä 7 tunnin paikkaa. Näin sulla olisi joustoa päivien pituuteen, jos sitä joskus tarvitset.4-vuotiaalle tuollaiset 5 tunnin hoitopäivät on ihan paikallaan ja yleensä he nauttivat seurasta ja ohjelmasta. Ja jos sopeutuminen näyttää olevan lapselle tosi vaikeaa, voithan aina pitää häntä enemmän kotona tai lykätä hoitoonmenoa kokonaan.

tai ainakin kerhoon. Veisin osapäivähoitoon joko max 5h tai 7h pvä, miten teille sopii. Kerho kestää yleensä vain 3h pvä ja riippuu paikkakunnasta monenako päivänä sitä on. Voit vielä miettiä vietkö joka päivä hoitoon vai 4pv viikossa. 4v kaipaa jo paljon omanikäistä lapsiseuraa ja toimintaa, jolloin töitä voi olla vaikea tehdä, jos on lapsen kanssa kotona. Lisäksi hoidossa hoituu ulkoilu ja lapsi saa ruuan, jolloin ehdit keskittyä kokonaan työntekoon.

Eli minä en veisi.

Miksi turhaa maksaakaan hoitomaksua, kun siinä voi säästääkin?

Ja lapsenkin kannalta, ei se seuraa saadakseen tarvitse päiväkotia.

Esikouluvuosi riittää lapselle ennen koulua sosiaalisten taitojen kehittämseen. Leikkiseuraa 4-vuotias saa puistossa ja kerhossa.Meillä on esikoinen ja toinen olleet 4-vuotiaana kotihoidossa. Esikoinen kävi eskarin vain puolipäiväeskarina ja sitten kotihoitoa loppupäivä. Toinen aloitti pk:ssa 5-vuotiaana. Nuorin "joutui" 2,5-vuotiaana jo hoitoon. Nämä kotihoitolapsemme kävivät seurakunnan kerhossa 2xviikossa. Lisäksi heillä oli yksi harrastus kerran viikossa ja joka toinen viikko kävimme vielä perhekerhossa.

Lisäksi päivittäin leikkipuistossa, jossa oli kavereita. Lisäksi lapsemme leikkivät keskenään todella hyvin, vieläkin. Koskaan ei ole tekemisen puutetta.

Minä en veisi lapsiani ennen eskaria ollenkaan hoitoon, jos se taloudellisesti olisi mahdollista.

Jos lapsesi kävisi kerhossa, saat työskenneltyä sillä aikaa tehokkaasti ja sitten iltaisin lasten mentyä nukkumaan.

Itsehän sinä asian tietenkin päätät, mutta kavereiden puute ei mielestäni ole oikea peruste. Eihän se eskarikaan ole kun 4 h, ja sitten siitä isosisaruksesta on leikkiseuraa.

Lapsesi saa viettää rauhallisen, mukavan lapsuuden kotona.

Sitten kun koulustakin on lomaa, voisi nuorempikin tietty olla lomalla. Todellakin voisit keskittyä niihin töihisi muutaman tunnin päivässä, ja loppuajan nauttia lapsista.

Etätöistäkään ei tule mitään, jos toisen sisaruksen seuraan tottunut lapsi roikkuu lahkeessa ja vaatii huomiotasi. Puolipäiväinen hoitopaikka voisi olla tosi hyvä ratkaisu, niin että lapselle jää myös aikaa olla kanssasi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat