Veisitkö vielä hoitoon vai et?

Vierailija

Meillä on syksyllä esikoulun aloittava tyttö ja kesällä neljä vuotta täyttävä poika. Itse aloitan etätyöt syksyllä. Työ vie noin 3-4 tuntia päivässä. Mietin hakisinko pojalle osapäivähoitopaikkaa jo syksyksi. Mitä sinä tekisit? Toki pärjään pojan kanssa ja varmaan saisin työt tehtyä "pojasta huolimatta" (tosin työ olisi paljon stressaavampaa ja aikaa ja huomiota ei olisi antaa niinkään pojalle), mutta mietin onko 4-vuotiaasta kivaa olla vielä kaksi vuotta päivät kaksin äidin kanssa...

Olen kovasti sitä mieltä, että pojasta olisi mukavampaa touhuta päivä kavereiden kanssa ja sillä aikaa äitikin saisi työt tehtyä ja kotona odottaisi sitten sisko ja vapaalla oleva äiti. Mitä mieltä?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Eli sen pystyy tekemään silloin, kun lapset nukkuvat, tai vaikka osittain kun isä tulee töistä kotiin ja on vaikka pari tuntia lasten kanssa.Eli työ on järjestettävissä niin, että lapset voivat olla kotihoidossa. Minusta se olisi ihanteellinen ratkaisu. Joku maksaisi minulle palkkaa ja silti saisin hoidettua lapsenikin kotona.Siksi viittasin leikkiseura-asiaan, koska ajattelin ap:n sitäkin miettivän. Ajattelen, että ihminen mieluummin haluaa luonnostaan hoitaa lapsensa itse, jos siihen on mahdollisuus.

Vierailija

5h max hoitopäiviä mietin kuopukselle. Käytännössä unelma olisi, että molemmat olisivat sen 9-13. Siinä ajassa ehtisin tehdä työni ja meillä olisi vielä pitkä päivä/ilta yhdessä.

En jaksa uskoa, että kuopuksella olisi ongelmia sopeutumisessa. Hän on hyvin sosiaalinen ja omatoiminen.

ap

Vierailija

Plösimisestä ei nyt ole kyse. 3-4h saan paahtaa ihan täysillä hommia. Olen ollut nyt kotiäitinä kuusi vuotta ja nauttinut siitä tosi paljon. Rahallinen tilanne alkaa olla nyt sellainen, että minunkin panostani kaivataan.

Kysyin kuopukselta tänään, mitä mieltä hän olisi päiväkotiin menosta. Suupielet nousi ensin korviin ja sitten meni matot rullalle kun kauhealla innolla juoksi siskon huoneeseen: Arvaa mitä, arvaa mitä,mää meen PÄIVÄKOTIIN!

:)

ap

Vierailija

4v on kuitenkin jo sen ikäinen että kaipaa kavereita ja tekemistä, saisi toteuttaa tuota samalla aikaa kun äiti pystyisi rauhassa tekemään työnsä ja loppupäivä jäisi sitten rentouttavaa aikaa perheelle. Tuosta olisi iloa myös koulun aloittavalle isosiskolle, kun äidillä olisi aikaa ja energiaa myös hänelle.Muuten jos kiertelet päivän kuopuksen kanssa ulkona niitä kavereita ja tekemistä etsien ja kaikki työt ovat vielä stressaamassa tekemättöminä kun isosisko tulee koulusta niin ei hyvää lupaa sekin. Tietysti jos taloudellinen tilanne olisi todella heikko niin silloinhan noissa hoitomaksuissa säästäisi, muuten en tuohon ryhtyisi.Korostetaan vielä että tarkoitan tällä lyhyitä hoitopäiviä lapselle.

Vierailija

yhdistettynä kotiäitiyteen on aika rankkaa pidemmän päälle. Siinä jää helposti omat unet liian vähäiseksi, jos yrittää tehdä töitä silloin kun lapsi nukkuu. Ainakin jos lapsi ei ole tavattoman hyvä- ja pitkäuninen. Kyllähän sitä kuukauden tai kaksi jaksaa, mutta puoli vuotta ja vuosi alkaa olla jo rankkaa.

Ehkä nelivuotiaan kanssa päivät ja yöt eivät tunnu yhtä rankalta kuin 0,5 -3 vuotiaan, oma kokemukseni on tämän ikäisen lapsen ja työn yhdistämisestä.

En silti suosittele, etenkin jos on mahdollisuus valita.

Vierailija

Hoitopaikan koko riippuu siitä, miten pitkiä päiviä isompi lapsi on: jos hän on vain esikouluajan, riittää nuoremmallekin se max 5 tunnin paikka. Tuskin tarvitset hänelle pidempiä päiviä kuin eskarilaiselle. Mutta jos tyttö jää eskarin jälkeen hoitoon, niin hakisin pojallekin sitä 7 tunnin paikkaa. Näin sulla olisi joustoa päivien pituuteen, jos sitä joskus tarvitset.4-vuotiaalle tuollaiset 5 tunnin hoitopäivät on ihan paikallaan ja yleensä he nauttivat seurasta ja ohjelmasta. Ja jos sopeutuminen näyttää olevan lapselle tosi vaikeaa, voithan aina pitää häntä enemmän kotona tai lykätä hoitoonmenoa kokonaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat