Vierailija

Siis missä iässä, etenkin kiinnostaa jos vauva on saanut tätä ennen vain rintamaitoa, niin kuinka kokeilu on sujunut ja missä iässä olette aloittaneet ja kuinka pienillä määrillä edenneet? Niin ja sitten imetyksestä, vähensittekö imettämistä samalla, vai kuinka toimitte?

Kommentit (8)

vastauksista, selvennyksen vuoksi kerron, että meidän vauvalla on juuri lastenlääkäri laktoosittomiin tuotteisiin siirtymistä ehdottanut jos vähänkin tulee maidosta tai maitotuotteista oireita. Ne tutkivat sen jo aikaa sitten kun vauvalla oli mahaoireita ja minun laktoosittomien tuotteiden käyttö helpotti asiaa (siis täysimetin tuolloin ja vielä osaimetän), niin sen perusteella suosittelevat niitä kun sitten joskus niitä maitotuotteita aletaan käyttää. Tiedän toki itsekin lähihoitajana tuon eron, mutta meillä laktoosi-intolerantikkoja suvussa ja pojallakin siihen taipumusta oletetaan ja on tutkittukin, siksi ne neuvolassakin niitä suositteli ekaksi kokeilemaan tavallisten maitotuotteiden sijaan.Mutta edelleen vastauksia odottelen, jos jollakulla kokemusta näistä jutuista..

että kymmenkuisesta alkaen saa aloitella, mutta onkohan tuo miten tarkkaa, jos vaikka jo vähän aiemmin..? Onko kukaan antanut ennen tätä? Meillä se tilanne, että muksulla maitoallergia epäily, joten en kehtaa edes yrittää kokeilla korvikkeita, jos vaan pystyis suoraan siirtymään normaaliin laktoosittomiin maitotuotteisiin niin ei tartteis enää soijamaito juttuja tähän sotkee, kun ikä kuitenkin noin lähellä. Nyt poika 9,5kk. Pitääkö nämäkin kokeilut aloittaa 1tl päivässä ja lisätä hiljalleen vai kuinka olette edenneet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tavallista lehmänmaitoa ja myös erilaisia hapanmaitotuotteita eli jogurttia, piimää ja viiliä. Vanhempaa lasta imetin 10 kuukautta ilman korvikkeita. Sitten vähensin imetyskertoja niin, että annoin korvikkeen ja tavallisen maidon sekoitusta päivisin ja imetin vain aamulla ja illalla. Pari viikkoa myöhemmin lopetin aamuimetyksenkin ja imetin vain illalla. Imettämisen lopetin kokonaan lapsen ollessa 11 kk ikäinen. Näin sujui imetyksen lopettaminen vähitellen ja sujuvasti eikä pakkautunut maitoa rintoihin.

luulisi ettei tuosta parista viikosta vaille 10 kk ole maitotuotteiden antaminen kiinni. (Minäkin tuossa edellä tarkoitin, että 10 kk ikäisenä saa antaa vaikka otsikkoon kirjoitin että 11 kk ikäisenä.) Kyllä varmaan vähän reippaammin voi aloittaa kuin 1tl/päivä, kuitenkin hiljalleen tunnustelemalla.

Ei ihan liity aiheeseen, mutta piti tulla sanomaan, että laktoosittomat tuotteet eivät sovi maitoallergiselle lapselle! Että älä, vauva0807, anna niitä, ennen kuin on selvitetty, onko maitoallergiaa vai ei. Siis jos ei ole, niin voi antaa. Maitoallergiahan ei ole sama kuin laktoosi-intoleranssi. Maitoallergikolle ei sovi maidon proteiini, jota ei voi millään lailla poistaa. Maito-allergia on yleensä pienten lasten sairaus, joka hyvin monella paranee, kunhan ikää tulee lisää. Laktoosi-intoleranssia ei yleensä vauvaikäisellä ole.Toivottavasti ei ollut liian sekava selostus. Tarkoituksena oli kuitenkin varoittaa, edellistä kirjoittajaa, ettet mene mitään maitotuotteita antaamaan tässä vaiheessa. Jos tästä sepustuksesta ei saanut mitään selvää, voithan kysyä neuvolan th:lta, joka varmasti osaa antaa paremman selvityksen näiden kahden asian eroista.T: Kangasrousku, itsekin näitä juttuja lh-opinnoissa opiskellut.

neuvola ohjeisti nyt kymppikuisen kanssa, että hapanmaitotuotteisiin voisi siirtyä so. raejuusto; murut kiinnostaa, juusto; kiva repiä kappaleiksi, piimä; ei siis todellakaan uppoa, joten jugurttia en vielä ole edes kokeillut; Bulgarian jugurtti odottelee tuolla kaapissa viikonlopun kokeiluja...Jätkä oli siis täysimetyksellä ekat kuusi kuukautta ja vastikkeita en ole edes ajatellut enää tähän ottaa. Saa nyt nähdä, miten tää imetys saadaan loppumaan, hih =)

Olen vain aika monesti työssäni ja muutenkin huomannut, että ihmisillä menee nuo kaksi asiaa sekaisin, siksi päätin selventää asiaa. Tokihan laktoosi-intoleranssia olla pienilläkin, nuorin itse tapaamani taitaa olla parivuotias.Meillä aloitettiin hapanmaitotuotteet muutama päivä sitten jogurtilla, tyttö on nyt 10 kk, mutta neiti lopetti rinnan syönnin kertaheitolla n. kuukausi sitten, joten tuossa imetysasiassa en osaa auttaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat