Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niin, että ensimmäinen, toinen ja vaikka viides lapsi saisi saman suuruisen lapsilisän. Tuen kuulemma annettaisiin muussa muodossa sitten mm. asumislisissä. Sitähän minä en usko. Kaikki lapsilisäänoikeutetut (lapselliset parheet) eivän tosiaan mitään muita avustuksia ole anomassa, vaikka lapsilisä tarpeellinen heille onkin. Meidänkin perheessä on kaksi työssäkäyvää vanhempaa (paitsi kun olen äitiyslomalla) ja mihinkään tukiin ei sitten ollakaan oikeutettuja , paitsi tuohon lapsilisään. Päivähoidostakin (kunhan töihin palaan) maksamme suurimman maksun. Kaltaisiamme perheitä on paljon. Vaikka perheessä on molemmat vanhemmat töissä, emme kylve rahassa, meillä on asunto- opinto ym. velkaa. Useampi lapsi tuo myös enemmän kuluja. Kuusi henkinen perhe vie enemmän tilaa, kuin kolmihenkinen, jopa pyykkiainetta kuluu enemmän, ruuasta puhumattakaan ym kertoimet.

Tuskinpa tuo pöljä idea läpi menee, saahan sitä aina ehdotella.

Kommentit (13)

Useamman lapsen perheessä ne isot kulut tulee nimenomaan isosta asunnosta ja autosta, jotka onj pakko olla, ei niinkään ruuasta tai pyykkiaineista. Tuskin kuudes lapsi syö tai sotkee enemmän kuin ensimäinenkään.

Esim. neljännestä lapsesta voisi saada reilusti korotetun lapsilisän. Meille tuli paljon kuluja neljännen synnyttyä; auto jouduttiin uusimaan, suurempi koti jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kolme lasta ja menot senkun kasvavat lapsiluvun myötä.Kolmannen vuoksi joutuu viimeistään hankkimaan isomman asunnon (kahden lapsen kanssa menee vaikka kolmiossa).

Meillä meni myös auto vaihtoon, kun edelliseen emme enää mahtuneet.Useamman lapsen kanssa talous joutuu tiukemmalle jo pelkästään senkin vuoksi, että toinen palkansaaja on pidempään pois työelämästä kuin yhden tai kahden lapsen kanssa.

Asumislisää on turha kuvitella saavansa ellei ole todellakin_köyhä, päivähoitomaksuista joutuu korkeimpaan maksuluokkaan jo alle keskituloisenakin kolmen lapsen perheenä (myös uudistuksen myötä, vaikka lapsiluvun piti helpottaa tätä seikkaa).

itse hommaan kaikki lasten tarvikkeet lapsilisillä, ja jos summa olisi jokaisella sama, saisi jokainen lapsi saman summan edestä tavaraakin.Näin ajattelen minä. Nyt kun esikoinen saa n. 100e, (joka kuluttaa eniten) on hassua, että nuorimmainen saa eniten...

Meillä on kolme lasta ja menot senkun kasvavat lapsiluvun myötä.Kolmannen vuoksi joutuu viimeistään hankkimaan isomman asunnon (kahden lapsen kanssa menee vaikka kolmiossa).

Meillä meni myös auto vaihtoon, kun edelliseen emme enää mahtuneet.Useamman lapsen kanssa talous joutuu tiukemmalle jo pelkästään senkin vuoksi, että toinen palkansaaja on pidempään pois työelämästä kuin yhden tai kahden lapsen kanssa.

Asumislisää on turha kuvitella saavansa ellei ole todellakin_köyhä, päivähoitomaksuista joutuu korkeimpaan maksuluokkaan jo alle keskituloisenakin kolmen lapsen perheenä (myös uudistuksen myötä, vaikka lapsiluvun piti helpottaa tätä seikkaa).Millähän tavalla uudistus muuten tehtäisiin?

Laskettaisiinko kaikkien lapsilisä 100€:n?

Meidän 3-lapsinen perhe menettäisi siis 40€?

Jos kaikkien lapsilisä taas nostettaisiin samalle tasolle niin, että se hyödyttäisi kaikkia, en valita :)

mitä enemmän lapsia, sitä suurempi asunto tarvitaan. Joten sitä lainaakin on olettava. kaikkien neliöt eivät ole "luksusneliöitä". Opintolaina liittyy taas siten, että jos vanhemmat ovat opiskelleet, ennen ainakin otetiin lainaa, ovat todennäköisesti töissäkin ja muita tukia ei sitten saakaan, mutta kuitenkin kaikki maksaa saman kuin kaikille tai usein enemmänkin, kuten päivähoito. On perheitä, joiden päivähoitomaksu laskee, mitä enemmän lapsia.

Dinkit on tietysti aina voitolla rahallisesti.

Siinä näkee taas oikein hyvin sen miten poliitikot ovat vieraantuneet todellisesta elämästä. Se, että vaalien alla käy jossain torilla munkkikahveilla ja nyökyttelee äänestäjien jutuille ei ihan anna kuvaa siitä todellisuudesta, jossa esim. lapsiperheet nykyään elävät. Jatkuvasti hinnat vaan nousevat ja nousevat. Tarkastuksia tukiin ei tehdä samaan tahtiin, ainakaan ylöspäin. Kyllähän se ihan fakta on, että mitä isompi perhe, sen enemmän menee rahaa ihan perustarpeisiin. Kyllä viisihenkinen perhe kuluttaa esim. maitoa aivan eri tahtiin kuin kolmehenkinen.Ja, että leikkauksia paikattaisiin muiden tukien nousulla. Kissan p:t. Keskituloiset joutuisivat taas kerran maksumiehiksi; tulot ylittäisivät kirkkaasti asumistukien yms. saantirajat. Tässä maassa pitäisi KANNUSTAA ihmisiä lasten"tekoon" eikä ajaa perheitä köyhysrajan alapuolelle.

Meidän isommat lapset pohdiskeli reilu kuukausi sitten kuka lapsistamme on tullut kalleimmaksi. Valittivat, että tämä neljäs (nyt vauva), kun meille ostettiin tila-auto, että mahdumme koko perhe kyytiin. Sitten muistutimme, että missäs vaiheessa me muutimmekaan aina isompaan asuntoon. Niinhän se oli, että muuttamiset ovat liittyneen lapsien syntymään. Kuka heistä onkaan sitten kallein? Äidille ja isälle rakkaita ja kalliita kaikki, mutta lapsilisät otetaan mielellään ainakin nykytasoisina, mielellään korotettuina siihen tasoon mitä ne olivat ennen lamavuosia!

Tuohon pyykkiaineeseen, isompi pesukone & rumpu on ostettu myös. Ja esim. matkoilla perhe käsitetään 2+ 1tai2, joten isompi perhe on muka lomapaketeissa "kaksi perhettä".

näkisin minäkin mielelläni lapsilisät samansuuruisina tai että ensimmäisen lapsen lapsilisä olisi se suurin, mutta enhän minä tiedäkään kuinka kalliiksi useammat lapset tulevatkaan. meillä tosin nämä säästetään,joten erotus jää äitille hummailurahaksi =D

Lainaus:


Näin ajattelen minä. Nyt kun esikoinen saa n. 100e, (joka kuluttaa eniten) on hassua, että nuorimmainen saa eniten...
että itse voisikin ajatella, että sen suurimman summan saa aina esikoinen. Hänen lisänsä nousee sisarten myötä,. Sitten kun hän täyttää 17, putoaa hän pois tuen piiristä ja kaikkien muiden tuet säilyy ennallaan, siis se suurin tuki putoaa pois.Tuskin kukaan muutenkaan ajattelee tarvikkeita ostaessaan, että 100 euroa käytettäväksi Maijalle ja 150 euroa käytettäväksi Matille, kun kerran saivat lapsilisää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat