Puutarhaihmiset ! Mitä teillä kasvaa kasvimaalla?

Vierailija

Meillä lähinnä perunaa. Tosi hyviä. MansikoitaHerneitä ajatellut laittaa täksi kesäksi. Onko vaikeeta kasvattaa?

Sivut

Kommentit (26)

Herneet ja muut siemenet on ostettu jostain puutarhamyymälästä. Laitan kaikki, myös herneet ja persiljan suoraan maahan ilman kylmäkäsittelyjä ja liotusta, ja ina on hyvin kasvaneet. Jos mullaksi laittaa ostettua puutarhamultaa, välttyy kitkemiseltä, jos alustakin on oikein tehty. Lantalannoitus lisää rikkaroskia, varsinkin jos se on huonosti kompostoitua. Meillä on ollut maassa perunaa, porkkanaa, yrttejä, herneitä ja sipuleita. sekä leikkokukkia.

Siis jos ostat sellaisia kylvettäväksi tarkoitettuj herneitä.HUOMIO! oikea lajike on sitten silpoydinherne. Sokeriherneistä ei tule sellaisia herneitä mitä tässä ilmeisesti ajat takaa.MEillä herneiden lisäksi kasvimaalla: mansikkaa, vadelmaa, yrttejä (erityisesti persiljaa) rucolaa, salaattia, porkkanaa, perunaa, palsternakka, papuja ja vielä myöhemmin ostan pari maissin tainta. Ruukkuihin laitan vielä kuukausimansikkaa tavallisen lisäksi.PUrjo on kanssa hyvä mutta tänä vuonna kylvökseni iti todella huonosto joten ei purjoa tänä vuonna.

Lainaus:

hevoset syö paljon kauraa,kasvimaastasi tulee kaurapelto.
hevosen paskaa käytetty meillä ties kuinka monta vuotta kasvimaalla, sekä puutarhassa, eikä kauran kauraa kasva pihassa, eikä kasvimaallakaan. Lisäksi kasvu on taattu hevosenpaskan ansiosta:)Nykyään ainakin meilläpäin saa hevosenlantaa mistä vain puutarhaliikkeestä. Omat tuottajat 2kpl, kun eivät koko tilaa jaksa lannoittaa.

mutta uutta multaa sinne tarvittaisiin jotta päästäisiin porkkanat yms sinne laittamaan :) Joten mistä te muut haette / saatte multaa kasvimaalle??

Lainaus:

ihanko pakasteherne pussista herneitä maahan, vai miten?mä kokeilin kanssa viime kesänä porkkanoita, retiisejä, lanttua. Ei lähteny, kun vaan vkl voidaan olla mökillä
Laitoitko pakastepussista nuo muutkin :D?Ei kannata käyttää pakastettuja, ovat usein esikypsytettyjä ja jo pakastaminen tuhoaa useimmat siemmenet. Osta kaupasta (isommat marketit, puutarhamyymälät tms) ihan kylvettäväksi tarkoitettuja siemeniä. Herneitä kannattaa liottaa yön yli, mutta itävät kyllä ilmankin. Lue istutussyvyys ja riviväli, harvenna sitten taimena oieaan taimiväliin.

Korkeintaan vähän yrttiä ruukkuun. Ainoa mikä meillä nyt kasvaa, on parsa ja raparperi. Parsasta sain tänä keväänä ensimmäisen sadon ja kyllä osasi olla hyvää. Ei voi verratakaan mihinkään kaukomailta kuskattuun parsaan. Kyllä kannatti pari vuotta odottaa satoa.

älkää nyt naurako, mut pitääkö ne idättää niinkuin perunat? (kysyy varovasti)Ihan pussiherneitäkö?Viimeksi lapsena mummon kanssa sitä hommaa tehnyt, ei jaksa muistaa....

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat