Vierailija

Itse koen olevani aika keskiverto tyyppi valinnoissani; käytän vauvalla kestovaippoja, kierrätän paperit, pahvit, metallin, paristot ja maitotölkit, pyrin valitsemaan jonkun ympäristömerkin saaneita pesuaineita. Autolla ajamme vain pakolliset ja vettä pyrin käyttämään säästeliäästi. Valisimiin olen vaihtanut energialamppuja sitä mukaa kun vanhat hehkulamput pimahtavat. Mitä te muut teette ympäristön hyväksi?

Kommentit (7)

Ostan lähinnä vain tarpeeseen. Mitä ostan, pyrin valitsemaan ympäristömerkillä varustettuja tai mahdollisimman lähellä tuotettuja tuotteita. En tuhlaa vettä ja sammutan valot perässäni.

mutta kierrätän roskat, eli lajittelen bio, seka, metalli, lasi, pahvi ja paperit, ja paristot.

maito ja mehutölkkejä täällä ei kerätä.. tai ainakaan en tiedä mihin ne voisi viedä.energialamppuja ostetaan sitä mukaa kun tarvitsee hehkujen ja halogenien tilelle vaihtaa.ostettiin juuri uusi jääkaappi (edellinen jotain vuosimallia 80-luvulta) sekä 8kg pesukone. molemmissa haluttiin valita energiapihit vaihtoehdot, ja pesukoneessa myös veden nuukuus hyvä.meillä pyykinpesu- ja huuhteluaine pitää olla sensitive, ja niistäkään ei kaikki käy. ariel sansitive ja rainbow sensitive yleensä käytössä. rainbown pesuaineessa ainakin muistaakseni oli joutsenmerkki..äidinmaidonvastikkeen ostin monesti jauheena, että en niissä pikkupurkeissa.autolla ei kruisailla turhia "lähdetäänkös vähän vaikka ajelulle"-tyyppisiä matkoja.käytän ihan kaupan vaippoja.

kun nykyinen kuopus syntyi, oli kaksi vaippaikäistä kun esikoinenkin oli silloin vielä vaipoissa.

nyt on yksi vaippaikäinen, kun esikoinen on jo kuiva, ja kun tuplat syntyy syksyllä, on kolme vaipoitettavaa...

en kyllä yksinkertaisesti jaksa alkaa puuhata kestojen kanssa.

-Lämmöt pienellä

-Katkaisemme lepovirrat sähkölaitteista

-Harrastamme hyötyliikuntaa

-Käytämme julkisia

-Suosimme lähellä tuotettuja, kevyesti pakattuja tuotteita

-Lomailemme kotimaassaEsim. lahjaksi voi valita mielummin palvelun kuin tavaran!

vaipparumba-äiti jatkaa..ostan paljon käytettyjä vaatteita lapsille, jos löydän hyviä, pienemmille löytyy vielä kirppikseltä, isolle ei oikein enää kun ovat jo niin hiutuneita myyntiin tullessaan..vien kierrätyskeskukseen kaikki ehjät tavarat ja vaatteet sekä huonekalut, jotka menisivät muutoin roskiin.

Kierrätys on meidän pääasiallinen keinomme l. kompostoidaan, lajitellaan ja ostetaan käytettyjä huonekaluja, vaatteita, urheiluvälineitä ja omat käytetyt hyväkuntoiset lähtevät myös kiertoon.

Kauppaan lähtiessä otan kauppakassin ja omat kankaiset hedelmäpussit mukaan.

Käytetään päivittäistavroiden ostopaikkana lähikauppoja ja pyritään suosimaan lähiruokaa (asutaan maanviljelysalueella).

Kierrätän kaiken mahdollisen.Ostan vain vähän uutta. Useimmat vaatteet itselle ja lapsille ostan kirppikseltä.Silloin kun jotain ostan, ostan kestävää ja kotimaista jos mahdollista.Hankin mökille kalusteet kierrätyskeskuksesta.Lämmitetään taloa varaavilla takoilla, lattialämmitystä käytetään harvoin.Tullaan aika pitkälle toimeen perusraaka-aineilla, mahd paljon kotimaista ja vähän prosessoitua ruokaa.Kesät (4 kk) vietetään mökillä, jossa ei ole sähköä, käymäläjätteet kompostoidaan, lämmitetään puilla ja kaupassa käydään pari kertaa kuussa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat