Vierailija

onko kenelläkään kokemuksia sikön kasvun hidastumisesta?itselläni raskausviikolla 28 painoarvio 1150g(norm.kokoinen) ja nyt rv.33 painoarvio ultrassa vain reilu 1600g.onko kenelläkään vastaavia kokemuksia,mistä on johtunut ja onko sikiössä todettu jotain vikoja ja minkälaisia?voiko kasvuhidastumaa olla jossain vaiheessa ihan normaalisti ja sen jälkeen paino lähtisi nousemaan ihan normaalisti?jos tälläistä on jollain esiintynyt niin onko syntynyt lapsi ollut ihan terve?

Kommentit (13)

mutta la:n paino arvioksi annettiin pieni 2900 g. Syntyi sitten 13 vrk ennen la ja painoi 2550 g, että aika hyvin arvio osui kohdalleen.



Syynä pieneen painoon oli repeytynyt istukka, josta vain osa oli toiminut. Istukka oli aluksi etinen, mutta siirtyi pois kohdunsuulta. Repesiköhän siksi?



Onneksi lapsi on täysin terve. Ei tarvinnut erityishoitoa edes vastasyntyneenä, sillä veriarvot ym olivat hyvät. Syntymän jälkeen kiri nopeasti painoa kiinni suhteessa muihin saman ikäisiin. Niin ja sisarukset ovat painaneet rv 40+:lla 3600 g ja 3900 g, että suhteessa oli tämä nuorin pieni.

jota seurattiinkin. Eihän se lopulta mikään hidastuma ollutkaan, 3,9kg vauva tuli maailmaan. Ultraääni ei välttämättä ole kovin tarkka aina.... Näin meillä.

mutta tutuilla on ollut kasvunhidastumaa sikiöllä. Eräs tuttu synnytti 2.5kg vauvan yli lasketun ajan. Kyse on näissä mun tuttujen tapauksessa ollut istukan huono toiminta, vaikka napanuorassa virtaus normaali. Vauvat ovat olleet terveitä.

Painoi rv 38+3 (synnytys käynnistettiin) 2500g ja oli 46cm pitkä. Uä arvion mukaan piti kyllä olla 500g pienempi. Ihan terve 5-vuotias on nyt. Otti hyvin kasvun kiinni, tosin siro on vieläkin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat