Vierailija

Kyselen nyt silläkin uhalla, että saan ryöpyn niskaani, että onko muilla tapana pukea lapsensa siistimmin / juhalvasti päiväkodin juhliin?Päiväkodillamme oli tällä viikolla kevätjuhlat ja ne järjestettiin ulkona. Suurin osa tytöistä oli puettu kauniisti juhlakenkiä myöten, mutta suurimmalla osaa pojista oli ihan arkivaatteet, t-paitoja, collegeja, lähes jokaisella lenkkarit, jopa ulkoiluhaalareita juhlassa päällä. Ilma oli aurinkoinen ja riittävän lämmin, joten olisi kyllä ilman haalareitakin pärjännyt. Oma poikamme näytti aivan ylipukeutuneelta juhlavaatteissa ja kengissä. Ja itsellekin tuli jotenkin nolo olo.Mielestäni juhlia tulisi kuitenkin arvostaa myös pukeutumisella eikä se ole kuin viitseliäisyydestä kiinni. Kirppareilta saa ihan kelpoja kauluspaitoja parilla eurolla, jos rahasta on tiukkaa. Hoitajat olivat kuitenkin pukeutuneet kaikki juhlavasti ja selvästi olivat panostaneet juhlan onnistumiseksi koristeilla ja kaikilla.Sanokaa nyt muut, miten teidän mielestä päiväkodin juhliin pukeudutaan. Onko ihan ok mennä arkivaatteissa tai ulkoiluasussa?

Kommentit (13)

eikä mieleenikään ole tullut laittaa juhlavaatteita päälle. Päiväkodin piha on aika mutainen. Ja lapsen tekee mieli laskea liukumäkeä, leikkiä hiekkalaatikolla yms. Juhlat siis päiväkodin pihalla. Mitään ohjelmaa ei yleensä ole ollut, pari laulua ja sitten nakkien syöntiä ja mehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja sitten sisällä laulut, näytelmät ja kakkukahvit.Oli luontevaa ulkona 5 asteen tuulikelissä, että lapsilla oli tuulipuvut päällä. Tuulipukujen alla oli sitten kaunis mekko tytöllä ja pojalla siistit housut ja kauluspaita. Yksikään meidän tarhalainen ei ollut puku, tai "häämekko" päällä. Lähes kaikilla oli tavallista siistimmät ns. puolijuhlavat vaatteet päällä. Myös aikuisilla. Suurimmalla osalla oli kyllä farkut, mutta sen kanssa kauluspaita tai siisti neuletakki.

Meillä oli viime vuonna myös päiväkodin kevätjuhla ulkona, ja silloin kaksivuotiaalla pojalla oli nätit juhlavaatteet (puvuntakki, kauluspaita)... ja sitten olikin tuulinen päivä, joten siihen päälle piti kesken juhlan vetää tuulitakki. Samantyyppisissä kukkamekko + ulkoilutakki -viritelmissä oli aika moni lapsi. Siinä tilanteessa ajattelin, että lapsen mukavuus kyllä voittaa tyyliseikat.Tänä vuonna on taas sama tilanne eli juhlat ulkona. Mielestäni juhlaulkovaatteisiin satsaaminen on kyllä jo ehkä vähän liikaa, jos ulkona pidettäviä kesäjuhlia ei ole tulossa kuin nämä yhdet. Tosin vahingosta viisastuneena otan nyt mukaan jonkin pitähihaisen paidan, jonka voi laittaa puvuntakin ja kauluspaidan väliin, niin lopputulos on edes jotakuinkin siisti. Vaikka aikamoisia viritelmiä nämä ulkojuhlat teettävät, jos ei nyt ole sitten aurinkoinen sää.Periaatteessa olen kyllä sitä mieltä, että juhliin pitää pukeutua. Ihan pikkulapsille olen valmis antamaan jonkin verran anteeksi, etenkin vähän rennommissa juhlissa (ei häät, hautajaiset tms.). Esim. meillä ei ole kolmivuotiaalle ostettu juhlakenkiä, kun juhlia ei ole nyt lähiaikoina muuten tulossa ja jalka kasvaa nopeasti. Samoin meillä "ultrasiistiä" pukeutumista eli valkoista kauluspaitaa ja puvuntakkia tai -liiviä on käytetty vain ystävien häissä. Suorat housutkin olen hankkinut vasta äskettäin, ja solmiota tai rusettia meillä ei ole. Päiväkodin juhliin, lounaille mummin luona, kaverisynttäreille jne. olen laittanut yleensä jonkin raidallisen/ ruudullisen kauluspaidan ja siistit vakosamettihousut tai farkut.Pahin, mitä itse olen nähnyt, oli kymmenvuotias poika virttyneessä T-paidassa ja farkuissa serkkunsa häissä. (Ei, korjaan: vielä pahempi oli aikuinen mies kirkuvanpunaisessa nahkasolmiossa tätinsä hautajaisissa...)

Ei itselläkään nyt ihan ykköset ollu päällä, mutta siisti valkoinen kauluspaita hameen kanssa, lapsilla juhlatamineet. Useat vanhemmat (varsinkin miehet) tulivat juhliin collaripaidoissa ja farkuissa.. =O Eikä äideilläkään sen kummemmin juhlavia vaatteita ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta...Omituista..Kyllä ihmettelin ja ihmettelen vieläkin.. =O"parasta" oli, kun yhdellä lapsella oli crocsit jalassa.. :_|

college housuja ja perus t-paitaa tms.Mutta missään nimessä en laittaisi myöskään kravaattia ja suoria housuja.Meillä pojalla tulee olemaan ( ensi viikolla) siistit ns paremmat kesähousut ja kauluspaita ( ei valkoinen) päällä. Jalassa lämpötilan mukaan sandaalit tai lenkkarit.

Lisäksi toki kelin mukaan takkia, collegetakkia ja ulkohousuja.

Perinteisissä sisäjuhlissa on selvää että lapset pukeutuvat paremmin. Kiinnitin kyllä huomiota juuri eskarilaisten juhlissa että pojat olivat useammin ihan tavallisissa päiväkotivaatteissa. Ehkä vanhemmat kuuntelevat lasten omia mielipiteitä ja pojat haluavat harvemmin pukeutua juhlavasti?Nyt on nuoremman juhlat vuorossa ja hoitajat puhuivat siihen tyyliin että ei tarvitsisi pukeutua parhaimpiin, osa juhlasta yritetään olla ulkona. Siltikään mielestäni ei mennä ihan verkkareissa.Joskus meilläkin oli kevätjuhlat kokonaan ulkona ja monenlaista aktiviteettia, niin silloin ei menty juhlatamineissa. Minä olen ajatellut niin että hoitajat mainitsevat etukäteen jos juhlavaatteet eivät ole parhaat mahdolliset, muuten oletus on että juhlavaatteissa mennään juhliin.

Lainaus:

Mutta kyllä näkee kaikenlaista pukeutumista päiväkodin juhlissa: ulkohaalareita, verkkareita, tuulipuvun housuja ja kaikeksi ihmetykseksi myös likaisia vaatteita. (ja vanhemmilla myös ihan samaa tyyliä) Minusta kukin saa laittaa lapselleen ihan millaiset vaatteet parhaaksi näkee, mutta ehjät ja puhtaat niiden kyllä soisi olevan kun kyseessä on lapsen juhla. Kuka lapselle opettaa arki- ja juhlapukeutumisen eron jos ei vanhemmat kotona?
Noita likaisia vaatteita mietin, että meillä ainakin juhlat ovat päiväkotipäivän jälkeen, ja viimeksi lapset oli tuotu jo etukäteen ulos ja vanhemmat tulivat sitten siihen pihaan. Meillä on ainakin usein päivän ruokalista vaatteilla, eli ehkä tuohonkin oli ihan inhimillinen selitys...

tosin, juhlan teemakin tietty vähän vaikuttaa asiaan...

Meillä 2 päiväkoti-ikäistä (4 v ja pian 6 v) poikaa...

ja viime vuonna päiväkodin kevätjuhla oli ns. "pihajuhla", ja teemalla "liikunnallinen juhla", eli "pisteitä" missä tehtiin missä mitäkin.

Tuonne ei olisi voinut kuvitella juhlatamineissa menevän ;)

Silti meidän pojat olivat siististi (mutta sporttisesti) puettu, eli siistit shortsit sekä pikeepaidat (uudet releet molemmilla).Joulujuhlassa katsoin "kauhulla", kuinka jotkut saapuivat paikalle farkuissa, verkkareissa, collegehousuissa, yms. arkivaatteissa (jollei jopa urheiluvaatteissa/kotivaatteissa).

Eipä mulle kuulu toisten pukeutumiset, mutta...nuo juhlat olivat kyllä ihan "sisäjuhlat", ja mielestäni juhlaan kuuluu pukeutua juhlan TEEMAN/luonteen mukaan.Tänä keväänä (ensi viikolla) on jälleen päiväkodin kevätjuhlat, mitkä jälleen kerran pihalla, mutta tällä kertaa "lauluaiheiset", eli laulupisteitä siellä täällä, ja pidän itsestäänselvyytenä, että meidän perheemme jäsenet pukeutuvat juhlavammin tuonne, eli pojille suorat housut ja paidat (+kravatit) päälle, ja isä ja äitikin laittavat parempaa päälleen ;)Yhdyn mielipiteeseesi;

asianmukaisella pukeutumisella (ei yli- eikä alipukeutumisella) arvostetaan juhlan järjestäjää, ja näin "kerrotaan", että asiaan on nähty edes vähän viitseliäisyyttä, ja että juhlaa arvostetaan :)

ja siellä on siis sisäpihalla lasten esityksiä, eskareille jaetaan todistukset ja ruusut jne eli ihan juhlavaa touhua vaikka ulkona onkin. Minusta tällaiseen tilaisuuteen pukeudutaan ihan yhtä juhlavasti kuin sisäjuhlaankin. Tietysti ottaen huomioon sään ulkona ja sen asettamat rajoitukset.Meillä oli juuri tällä viikolla kevätjuhla ja poika (4v) oli pukeutunut suoriin housuihin ja neulepaitaan, koska sää oli sen verran viileä. Viime vuonna samaa juhlaa vietettiin kesäisessä ilmassa, jolloin pojalla oli suorat housut, kauluspaita ja slipoveri. Tytöllä oli pellavamekko ja pitsisukkahousut sekä neuletakki.Mutta kyllä näkee kaikenlaista pukeutumista päiväkodin juhlissa: ulkohaalareita, verkkareita, tuulipuvun housuja ja kaikeksi ihmetykseksi myös likaisia vaatteita. (ja vanhemmilla myös ihan samaa tyyliä) Minusta kukin saa laittaa lapselleen ihan millaiset vaatteet parhaaksi näkee, mutta ehjät ja puhtaat niiden kyllä soisi olevan kun kyseessä on lapsen juhla. Kuka lapselle opettaa arki- ja juhlapukeutumisen eron jos ei vanhemmat kotona?

...että se on hieman tavallista rennompi ja paksumpi henkkamaukka, ei "klassinen" puvuntakki.Itse ajattelin tulla ihan normaaleissa (toimisto)työvaatteissa, kun vanhemmat kuitenkin istuvat vain yleisössä, eivät ole niitä juhlakaluja.

olen tarkka siitä, että murrosikäisetkin pukeutuvat juhliin ja konsertteihin siististi, pikkukenkiin ym. Mutta päiväkodin pihajuhlat ei kyllä mielestäni ole parhaimpiin pukeutumisen paikka, vaikka kuinka olisi juhlat. kylmällä ilmalla haalarikin ihan ok, lämpimällä siistit housut ja lyhythihainen kauluspaita.Ei minulla itselläkään lto:na ole pihalla pidettävissä juhlissa mitään kotelomekkoja. vaan siistit housut ja siisti paita. Ei nyt ihan arkivaatteet, mutta ei kyllä ykkösiäkään.pihajuhlissa istutaan terasilla, esitetään nurmikolla ym ja tuntuu vähän hassulta kun jollain on siellä rimpsumekot päällä.mutta toki kukin saa pukeutua niin kuin haluaa, toisaalta on ihan hyvä opettaa pukeutumista tilanteen mukaan, juhliakin on hyvin erilaisia. Jos alipukeutuminen on törkeää tai junttia, niin ylipukeutuminenkin voi olla sitä=)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat