Te joilla 2-2,5 vuotias+ pieni vauva!!

Vierailija

Järkyttyykö 2v5kk ikäinen siitä jos näkee äidin sairaalassa? Ja että sillä on siellä vielä pieni vauvakin?! :D Mietin vaan että huomenna lähden sektioon, ja mies tulee esikoistytön kanssa sitten minua sinne katsomaan, miten mahtaa lapsi reagoida jos näkee äidin siellä kipeänä, eikä äiti voi pahemmin ottaa syliin tms... Ja sitten siinä on vielä vauvakin tissillä jne... Olisiko parempi ettei vanhempi lapsi tule ollenkaan sairaalaan? Kumpi on siis pahempi, nähdä äiti kipeänä vai olla 5 päivää äidistä erossa?

Kommentit (9)

Vierailija

Tottakai hän tuli minua ja vauvaa katsomaan! Ja sai uuden palapelin lahjaksi.

Kyllä esikoiselle voi selittää, että vauva on leikattu pois äidin vatsasa ja sen takia äiti on kipeä eikä voi ottaa syliin. Ja että vauva tarvitsee maitoa kasvaakseen ja että sitä maitoa tulee äidin rinnasta ja että samalla tavalla esikoistakin on syöttetty. Jne. Rehellisyys kannattaa aina!!

Vierailija

Meillä ei enää ole pientä vauvaa ja 2,5vuotiasta mutta on ollut muutama vuosi sitten.

Ei taida olla sinullakaan edes sitä 2v5kk jos et mitään lapsista ymmärrä.

Vierailija

että vauva on pieni ja söpö. Ja sitten vaan mahdollisimman usein esikoinen katsomaan sairaalaan, niin kotona ei odota niin paha shokki...

Vierailija

ja aina sama tyyli. Hyvä kun äitiä moikkaa, tsekkaa vauvan nopeasti ja sitten ei ole enää näkevinäänkään. Kova halu hulinoida ympäriinsä ja juoksennella sairaalan käytävillä. Että vierailut olivat varsin lyhyitä ja ytimekkäitä, paitsi silloin kun mummi oli suklaat mukana paikalla samaan aikaan.

Vierailija

esikoinen oli meilläkin 2,5v kun tuli minua ja vauvaa katsomaan sairaalaan.

sitä tulevaa isoveljeyttä oli hehkutettu oikein tosi hienona asiana, ja poika kävi iskän kanssa tulomatkalla ostamassa vauvalle tuliaisiksi ainu-pupun, ja sai itselleenkin jonkun pienen lelun.

sairaalakäynti meni hienosti, ja kotiutuminen myös. mitään ihan tolkuttomia mustis-kohtauksia ei tullut, ja pyysin poikaa aina "auttamaan" äitiä, jos kyseessä oli joku kätevä pikkuhomma. ja poika oli polleaa, kun hoiti myös vauvaa.imetykset ja muut eivät häirinneet, ennenmminkin niin, että jos vauva itki, niin poika juoksi huolissaan toimittamaan, että voisitko imettää tuota??

yritin ennakoida esikoisen tarpeet ennen imetyksen aloittamista.. eli video päälle, ja ruoka, välipala tai mehu+keksi, omppua tms, jos vaikutti siltä että kohta se varmaan pyytää jotain sellaista..

sideharsorievuista poika oli kyllä mustasukkainen.. riepu oli tärkeä unikaveri pojalle pikkuveljen syntyessä, eikä niistä noin 30 rievusta olisi yhtään raaskinut vauvan käyttöön antaa.. =)saas nähdä miten nyt käy, kun esikoinen täyttää 4v hieman ennen kuin tuplat syntyy, ja nykyinen kuopus on silloin 1,5v..

Vierailija

Tuli vaan viime hetken paniikki. Tyttö tajuaa kyllä että vauva siellä masussa on, muttei osaa vielä puhua kuin pelkkiä sanoja, ei siis lauseita vielä, mutta ymmärtää kaiken puhutun. Tietää siis kysyttäessä että missä vauva on. Ja vauvanukkea on soviteltu vauvan sänkyyn, vaunuihin, sitteriin jne sekä luettu aiheesta kertovia kirjoja, että kyllä on etukäteen paneuduttu aiheeseen!

Vierailija

Isovanhemmat toivat esikoisen sairaalaan iltapäivällä klo 15 tienoilla, kun vauva oli yöllä syntynyt. Varmistimme soittamalla, että he voivat tulla, että vauva on varmasti omassa sängyssä, eikä äidin vieressä.Eipä tuo esikoinen paljoakaan reagoinut. Oli niin jännää olla vieraassa paikassa. Ja isä sitten antoi 100 prosenttisen huomion, joka korvasi kaiken.Pahempaa se on olla 5 päivää äidistä erossa. Lapsi kuitenkin ymmärtää, että äidillä on vauva ja tuntee korkeintaan sen, että äiti on mieluummin vauvan kanssa kuin minun kanssani.

Vierailija

joten en ole huolissani sen reaktiosta synnytyssairaalassa. Ja mitä tulee siihen vauvaan ja sen imettämiseen, niin väkisinhän isosisarus näkee ne kuitenkin sitten kun palataan kotiin.En näe mitään syytä miksei esikoista voisi tuoda katsomaan mua synnärille, mutta riehumisen ja uhmakohtausten pelossa en halua sitä perhehuoneeseen kanssani asumaan päiväkausiksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat