Vierailija

Lapseni jäi tänään pyörällä ajaessaan auton alle. Autolla vauhtia 40 km/h ja lapsella se mitä nyt 9- vuotias saa vauhtia.Jälki oli pahaa, poika verinaarmuilla, mustelmilla, jalasta luu murtunut ja aivotärähdys. Autosta keula tohjona ja tuulilasi sisällä.Poika on nyt hengissä vain siksi, että hänellä oli pyöräilykypärä päässään! Tosin se kypärä on nyt viitenä palasena, mutta tehtävänsä suorittanut, suojannut ihmishenkeä.Haluan sanoa kaikille teille äideille, että älkää ikinä antako lapsenne ajaa pyörällä ilman kypärää! Ette ikinä usko kuinka kiitän luojaa siitä, että lapseni on elossa vain siksi, että olen jaksanut vuosia tämän asian kanssa taistella.

Kommentit (16)

Onneksi sain sen kypärän mukaani ja lapsi saa sen kyllä heti ensi viikolla viedä kouluun ja näyttää luokalle mitä siitä on jäljellä. Eiköhän se oma esimerkki ole paras esimerkki.Seiskalle ne jaksa edes kommentoida, oli sen verran pöttöä tekstiä.Kiitos kaikille tsempanneille!Ap.

Kyseessä siis aikuinen ystävä. Sen jälkeen olen itsekin yrittänyt muistaa aina pyöräillessä kypärän. Ikävä tunnustaa vain, että joskus tulee tilanteita jolloin lähden ilman kypärää. Kaupungilla ei ole kiva kulkea pankissa/kaupoissa kypärä mukana. Samoin työhaastatteluasuun ei kypärä istu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuin ilman kypärää ajavat. Ja vielä muistutus, kun teille pyöräillessä kypärä on noin tärkeä niin muistattehan pitää kypärää päässä myös autossa ja kävellessä. Auto-onnettomuuksissa kuolee Suomessakin vuodesssa useita ihmisiä vain siksi että heillä ei ole kypärää, kypärä pelastaisi. Samoin kävellessä liukastumisiin ym. Moni liukastuu ja kaatuu portaissa ja kypärä olisi pelastunut. Otatko riskin että lapsellesi käy näin? Miten voi jatkaa elämääsi sen jälkeen tietoisena että kypärä olisi pelastanut lapsesi hengen, mutta lapsellasi ei kävellessä ollut kypärää. Mutta arvaanpa että ei teillä ole kypärät päässä autoillessa/kävellessä? Miksi? Eikö turvallisuus olekaan tärkeää? Onko se typerännäköistä?

Auto ajoi n. 30 km/h ja tyttö ajoi pihasta vauhdilla eteen. Onneksi oli kypärä päässä. Löi päänsä suoraan tuulilasiin, mutta onneksi vain kypärä hajosi. Tyttö loukkasi vain nilkkansa eikä saanut edes murtumia. Nyt kauhulla latselen noita ylä-asteikäisiä, jotka eivät käytä kypärää. Lapseni on nyt 11-vuotias ja miettii kovasti, miksi tuntuu, ettei kukaan ylä-asteella pidä kypärää. Mitäs sitten, jos joutuu kypärän takia pilkatuksi? Nimittäin meillä ollaan ikuisesti kiitollisia kypärälle!


Ap. hienoa että lapsesi henki säästyi kypärän ansiosta. Omat lapseni olen kasvattanut niin etteivät nouse pyörän päälle ilman kypärää.Tänään poikakin sen tunnusti, että onneksi oli kypärä päässä.Mielestäni myös lastenklinikan henkilökunta toimi hienosti kun jokainen lääkäri ja hoitaja kehui häntä kypärän käytöstä!

Oli aika järkkyä kun ensihoitaja toi sen kypärän (tai mitä siitä oli jäljellä) eteeni ja sanoi, että tässä on kahdenkympin henkivakuutus joka toimi silloin kun pitikin. Hän sanoi myös suoraan, että jo ensimmäinen isku auton tuulilasiin ja pyyhkijöihin olisi tappanut poikani koska se kypärä oli revennyt juuri ohimon kohdalta...ap.

Tai ainakin esti pahan päävamman. Tyttö kaatui 12-vuotiaana jyrkässä alamäessä, lensi pää edellä asvalttiin, kypärä hajosi palasiksi, silmälasit hajosivat, naama oli rullalla, mutta tyttö selvisi aivotärähdyksellä. Viikkko meni toipuessa ja sitten kouluun. Tyttö on nyt 14-vuotias eikä aja ilman kypärää.

Ihmettelen vain että miten turvallisuus ei toisessa tilanteessa olekaan tärkeää. Vähän sama juttu kun ennen käytettiin vain etupenkillä turvavöitä eikä takapenkillä ollenkaan.

Pyöräilykypärä pelasti keskiviikkona (23.4.2014) myös minun 9 vuotiaan poikani hengen.. Törmäys oli raju.. Autosta hajosi tuulilasi pojan lennettyä kovaa vauhtia kypärä edellä tuulilasiin.. Oli onnivettä kypärä oli päässä ja suojelusenkeli mukana.. <3 Poika selvisi ruhjeilla ja mustelmilla..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat