Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olisiko kenelläkään mitään hyvää vinkkiä miten sais reilu 1vuotiaalta tutin pois?

Meillä tutti on ihan välttämätön nukkuessa päivällä sitä ei anneta ollenkaan.

Kommentit (6)

Otat päättäväisesti pois ja heität roskiin niin et vahingossa anna eikä taapero löydä sattumalta. Tyrkytätä unilelun tilalle halittavaksi ja imeskeltäväksi. Toimii. Meillä kaksi lasta jo vierotettu juuri vuoden iässä. Paljon helpompaa kuin olen etukäteen pelännyt. Ja tosi lutkuttelijoita on ollut. Se oma jännitys on pahinta. Lapset ovat tuossa iässä uskomattoman mukautuvaisia. Helpompaa vielä, jos nukkuu yhdet päikyt jo niin on väsynyt sekä päikyillä että illalla.

Musta on aika normaalia haluta ottaa tutti vuoden ikäiseltä pois. Tuttihan on vauvojen juttu, tyydyttää imemistarpeen. Mitä virkaa sillä on isommilla? Tärkeää on opetella muuta lohdutuskeinoa kuin tutin käyttöä. Tutti on usein myös puheen tulppana. Öissä myös haittaa nimenomaan noita hampaita, jos on koko ajan suussa. Esim. meillä lapsille tullut aikaisin hampaat ja melkoista vahinkoa olisi tutti aiheuttanut. Siis mitä enempi hampaita on (mitä nopeammin tullut) sen enempi tutti haittaa. Lisäksi jos ei taas ole koko aikaa suussa niin joutuu öisin antamaan koko ajan uudelleen. Tärkein pointti kyllä meillä pois ottoon oli se, että nuorempana se on helpompaa. Vanhemmiten tempperamentti ja oma tahto kasvaa, vaikka niin ei teillä käynyt, se ei tarkoita sitä, ettei vanhemman lapsen vastustus melkein asiaa kuin asiaan olisi isompaa kuin pienemmän. Uniturvaa saa yhtälailla unilelusta ja unilelu on psykologisestikin kasvattavampi turva kuin tutti. Tiedän siis monta syytä, miksi tutti kannattaa ottaa pois, mutta en yhtään syytä, miksei sitä kannattaisi ottaa pois?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että et varmaan lukenut viestiäni kunnolla. Minä en puhunutkaan "ongelmallisesta" jatkuvasta tutin syönnistä, minkä tiedän todellakin haittaavan kehitystä kaikin puolin ja on mielestäni haitallista myös vauvana vaan ainoastaan unitutin käytöstä. Äiti ja isähän sen tutin käytön alunperinkin opettavat vauvalleen, ei kai vauvankaan tarvitse jatkuvasti olla imemistarvettaan tyydyttämässä vaikka sitä silloin tällöin tarvitseekin. Tissilläkin osakseen pärjää, jos siis pystyy imettämään. Sanoinkin ap:lle, että kannattaa kokeilla kuinka lapsi siihen reagoi. Jos teillä pienempänä tutin pois otto oli helpompaa, meillä se meni jouhevammin isompana. Vältettiin turhaa huudattamista ja selvittiin selittämällä. Lapset ovat siis erilaisia, joten kannattaa kokeilla. Kokeilun kautta onneen, kuten muissakin asioissa.

Onko siitä jotain haittaa hänelle tai teille? Meillä poika söi vauvasta saakka pelkkää yötuttia eli päivisin hän ei tuttia käyttänyt ollenkaan, kuten sanoit omasikin tekevän. Kun hän oli 1 v 6 kk:tta ajattelin, että ei hän varmaan sitä enää kaipaa ja kokeiltiin yhtenä iltana heittää tutti pois, mutta itkuksihan se meni, eikä raaskittu koko yötä sitten itkettää. Ei kai sitten ollut valmis siitä luopumaan vielä tuolloin, koska 1 v ja 10 kk:n iässä kokeilimme uudelleen ja leikkasimme tutin pään pois ja sanoimme tutin syöneen hiiren ja vieneen hiirivauvoille. Hän ei sitä kaivannut enää, eikä itkuakaan vääntänyt, joten nähtävästi oli valmis siitä luopumaan. Lapsenne on vielä melkoisen pieni ja jos mitään haittaa ei tutin syönnistä teille koidu ja se on vain uniturva, niin antaisin hänen vielä syödä sitä tai sitten kokeile, miten hän reagoi. Voi olla, että jää ihan helpollakin pois, jos hän on siihen valmis. Hyvät on hampaatkin pojalle tulleet vaikka söikin unituttia tuohon 1 v 10 kk:n ikään eikä purentavirheitäkään ole. Ymmärrän kyllä, jos vanhemmat joutuvat yöllä ravaamaan tutin laitossa alvariinsa, niin silloin varmaan minäkin yrittäisin aiemmin tutista vierottaa.

Meillä tyttö kohta 1v3kk ja ollut nyt viikon ilman tuttia. Päivällä tutti saattoi olla suussa ihan huvikseen (aina hukassa!) ja nukkumaan mennessä tarvitsi sen mukaan. Suussa se ei koskaan tainnut olla koko yötä, mut yöllä tuttia etittiin useempaan kertaan.Niinpä sitten kokeeksi leikkasin tutin pään pois niin, että tyttö näki ja annoin hänelle jämätutin käteen. Toinen tutti oli pöydällä varana, jos ihan kamala huuto olisi tullut.Mutta, illalla neiti meni pullon kanssa sänkyyn ja otti jämätutin käteensä. Hetken päästä nukkuikin tyytyväisenä eikä kaivannut koko yönä tuttia suuhun. Aamulla tutkiskeli jämätuttia jonkun aikaa ja unohti sen lattialle. Autossakin oli rauhallinen ja nukahti, kun sai jämätutin käteen. Päiväunille samoin kuin illalla. Perjantaiaamuna heitettiin yhdessä jämätutti roskikseen :)Uskomattoman helposti tämä kävi munkin mielestä, vaikka alkuun kovin jännäsin. Nukkuukin muuten paljon paremmin. Ainoa haitta, joka ollaan miehen kans havaittu on se, että neiti tunkee vähän väliä etusormeaan suuhun yhteen tiettyyn kohtaan.. Ettei vaan olis taas hammas tulossa?! :)Seuraavaks jätetäänkin sitten pullo pikkuhiljaa pois ja sen jälkeen vuorossa kuivaks opettelu :) Tsemppiä teille! :p

EI todellakaan kannata lähteä "kokeilemaan" miten lapsi asiaan suhtautuu.. jos ei suhtautuminen menekkään niin kuten on odotettu niin annetaanko tutti takaisin?? :DMutta meillä tutti oli käytössä n 1v 10kk iässä unilla. Ei osannut kaivata mitenkään muuten. Aloitti hoidossa tuossa isässä ja nopeasti jäi tutti päiväunilta pois.

Pitkään puhuttiin että kun ystäväni saa lapsen, annetaan tutit hänelle.

No vauva syntyi, mentiin laitokselle ja poika antoi pussissa kaikki tutit "vauvalle".Ystäväni heitti ne sitten laitoksella roskiin :)Kolmisen yötä poika kyseli ja vähän itki tuttia. Sen jälkeen ei mitään. Kehuttiin kovasti ja ylistettiin hänen reippautta ja sitä että jätti tutit vauvalle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat