Vierailija

Käytiin tuossa tytön (6v) kanssa uimassa ja saunassa ollessamme sinne tuli nainen poikansa(?) kanssa. Kyllä minä alle kouluikäiset lapset toisen sukupuolen pesutiloissa hyväksyn ihan täysin, mutta tämäpä olikin iso kolli! Hyvinkin toisella kymmenellä uskoisin. Kehitysaste oli sitä luokkaa, jos ymmärrätte. Ei jääty kyllä siihen saunaan asumaan, eikä moni muukaan...Jos ei kaikilla vanhemmilla järki pakota päätä, niin vois henkilökunta mielestäni kattoa perään ja puuttua tämmöseen. No, mennessä annoin kyllä tiskillä tiukkaa palautetta.

Sivut

Kommentit (25)

Kun se pointtini on, että vammaisella on yhtäläinen oikeus käydä uimahallissa yleisissä vuoroissa riippumatta saattajan sukupuolesta. Helppohan se on taviksen kanssa mennä ja sanoa, että "nähdään altaalla".

17

että ainakaan minun poikani tyyppisistä vaikeuksista kärsiville ei todellakaan ole mitään eritysuintivuoroja ja asun sentään yhdessä suomen suurimmista kaupungeista.

Olisiko ok 21v vammaisnainen miesten puolella isänsä kanssa? Tai 15v poika äitinsä kanssa naisten puolella? Sillä tätähän se on, jos vammaisille ei ole resurssoida (joko kunnan tai oman perheen toimesta) samaa sukupuolta olevaa saattajaa.

Onko se 6v vai 7v vai peräti 8v?Loppuuko kouluikäisyys sitten 16vuotiaana, kun oppivelvollisuuskin?Sinunlaisesi julmurit ja ahdistuneet seksuaalipingotteiset ihmiset pitäisi sulkea pois uimahalleista.Usein erityisetarpeisille lapsille suositellaan nimenomaan uintia, ja onneksi sinä et pysty sitä estämään.

Onneksi monen uimahallin säännöt sallivat asioita joita näköjään sinun pääsi ei.

mutta ymmärrän kantasi hyvin, olisin ehkä itsekin ollut kiusaantunut, mutta onko sillä sitten niin väliä kun lapsihan kuitenkin oli kyseessä.

Eiköhän tämä yhteiskunta ole jo aivan tarpeeksi julma vammaisille, heidätkö pitäisi eristää vielä omiin uimavuoroihinsa, ettei vain tarvitse heihin törmätä. Poissa silmistä, poissa mielestä... Olette järkyttäviä!Minulla on kehitysvammainen poika ja täällä käytäntönä on, että miespuolinen uimavalvoja tulee tarvittaessa avustamaan miesten puolelle. Ja aivan yleisillä vuoroilla käydään, meillä on siihen yhtäläinen oikeus kuin teilläkin!

En kirjoittanut, että vammaiset ei saa tulla yleisiin uimahalleihin. Kirjoitin, että mikäli ei löydy samaa sukupuolta olevaa saattajaa niin sitten ei voi tulla. Muuten tervetuloa vaan kaikenlaiset uimarit, vammalliset ja vammattomat.

Todella monien uimahallien säännöissä on tämä kouluikä rajana. Se on selkeä eikä tarvi miettiä että mikäs se kehitysaste lapsella onkaan että mille puolelle mennään

Eihän vammaisuus välttämättä ihan heti näy päällepäin ja kyllä sellainen voi käydä vähän isompanakin, mutta ei ollut pikkupoika tämä, pikkupojilla kuitenkin harvemmin karvoja näkee ja sellaista kalua. T.ap

Ja on aivan sama onko vammainen tai erityislapsi. Jos ei löydy saattajaa tai avustajaa samaa sukupuolta niin sitten ei mennä uimaan yleiseen uimahalliin yleiselle uimavuorolle. Tämä pitäisi olla täysin selvä asia ja kuuluu mielestäni yleissivistykseen.

Oon nimittäin käynyt joskus nelikymppisen down-miehen kanssa Mäkelänrinteen uimahallissa uimassa, naisten puolella oltiin molemmat... Kysyin vain eka kerran kassalta, että miten toimitaan, hän ei pärjää yksin miesten puolella. Ja meille kyllä sanottiin, että naisten puolelle molemmat sitten vain. Useamman kerran käytiin ja vain kerran joku thaimaalainen tms. nainen oli hakenut uimavalvojan, joka sitten huhuili saunan ovella, että onko siellä joku mies. Sanoin, että on, koska on kehitysvammainen ja tarvitsee apua saunassa ja pesuissa ja muussa ja asia oli sillä selvä.Enpä koskaan tullut ajatelleeksi, että asia olisi suomalaisillekin ongelma, tuon luulin olevan vain kulttuurista kiinni... Ei ilmeisesti ollutkaan.

tuli tosi paha mieli tuon lapsen ja hänen äitinsä puolesta...

Ei sitten mieleesi tullut, että lapsi saattaa olla vammainen eikä pärjää yksin.

Opettele suvaitsevaisuutta!!!

Kyseisessä hallissa on kyllä omia vuorojaan erilaisille erityisryhmille monta kertaa viikossa eri kellonaikoina, ei voi olla siitä kiinni. T.ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat