Ajatteletko tosiaan, että kunnan sos. ja terv. puolella

Vierailija

on huonompia työntekijöitä kuin yksityisellä puolella?Se ei todellakaan pidä paikkaansa! Päinvastoin, kunnalla on monilla sote-alan ihmisillä pitkä kokemus, laaja verkostojen tuntemus, paloa, intohimoa ja osaamista työhönsä. (Ainoastaan lääkärit saattavat osin tehdä tästä poikkeuksen, koska kunnat työllistävät monasti kandeja, joita monet virheellisesti luulevatkin lääkäreiksi)Työskentelen itse terveyspuolella ja ainakin meidän ja monien muiden lähialojen ammattilaiset ovat todella päteviä täällä kunnalla. Joskus tuntuu, että jopa päinvastoin - yksityiselle puolelle hakeutuu ahneempaa porukkaa, jolla paloa todelliseen auttamistyöhön ei ole yhtä paljon kuin meillä kuntalaisilla.

Kommentit (10)

Suurin ero on varmaan palvelun nopeus ja hinta. Jos pitää esim. saada äkkiä virtsatieinfektioon antibiootit, niin mieluummin menen parin tunnin varoitusajalla yksityiselle, kuin odotan tuskissani 12h terveysasemalla. Vakavampien juttujen kanssa menen mieluummin suoraan julkiselle puolelle, homma hoituu kuitenkin eikä paljoa maksa. Monissa tapauksissa yksityiseltä puolelta kuitenkin vain lähetetään sairaalaan jatkotutkimuksiin.

saa laadukkaampaa ja parempaa hoitoa. Siis yrittäjiä ja yrityksiähän ne ovat. Taatusti määrätään turhia tutkimuksia tajuttomasti. Ja varmaan välineet vaan huuhtastaan välillä säästön vuoksi. Mutta ihmiset nyt vaan on niin tolloja, että luulevat että rahalla saa laatua, ja tykkäävät kun otetaan hirveästi hienonkuuloisia kokeita, jotta voivat niistä sitten päivitellä toisten tollojen kanssa.

...niin se vaan on. Tosin yksityisellä sektorilla ei pärjää ne "sosiaalisesti taitamattomat", töykeästi asiansa ilmaisevat lääkärit (=asiakas ei maksa tällaisesta palvelusta). Kunnalla sen sijaan ei ole varaa valita työntekijöitään, kun ei ole riittävästi tulijoita. Jos pätevyys on, niin paikka on taattu (ainakin mitä tk-lääkäreiden virkoihin tulee).

Kunnallisella puolella on takuulla ammattitaitoista porukkaa, mutta yksityiselle pääsee nopeammin ja saa tarvittavat tutkimukset. Isäni olisi jo vainaa, jos olisi jäänyt jonottamaan syöpäleikkausta kunnalliselle.

kunnallisella puolella myös priorisoidaan resurssien puutteessa, ja jää moni tärkeä tutkimus ja testi tekemättä, tai se tehdään potilaan kannalta katsottuna liian myöhään. Näin on näppylät. Lapseni käyvät mm. edellä mainituista syistä vain yksityisellä lääkärissä. Suurin syy toki on palvelun nopeus.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat