Vierailija

...auktoriteettaja voivat olla esim. pomot, lääkärit, opettajat, rehtorit, vakuutusvirkailijat...

Sivut

Kommentit (33)

Lainaus:

kyllä jotkut kapinoivat läpi elämänsä ja mitä enemmän heille laitetaan hanttiin, sitä enemmän he tappelevat vastaan.
kuule, kapinointi kuuluu lähinnä teini-ikään. Normaalit aikuiset eivät kapinoi, vaan hoitavat asiat muulla tavalla.3

Jokin kasvussa on mennyt vikaan.Tai kasvatuksessa. Joskus törmää sellaiseen katkeruuteen syrjäytyneiden ihmisten kohdalla, mikä kohdistuu juuri viranomaisiin. Ehkä siinä on jotain katkeruutta siitä, että oma elämä ei ole onnistunut. Sitten, sen sijaan, että myöntäisi, että oma elämä on epätäydellistä, hyökätään täydellä laidalla niiden kimppuun, jotka ulospäin näyttävät saanen asiansa paremmin hoidettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että ihminen suhtautuu kriittisesti elimiin, joilla on toimivaltaa hänen itsensä suhteen. Toisilla meistä on aivot ja autonomia, toisilla ei.

Eli jos olin kyseenalaistanut jonkun hänen sanomisensa ja soittanut ja tarkistanut esim. kelasta tai lastenvalvojalta miten asia menee, niin mies sai raivarit ja väitti että virasto on antanut mulle väärää tietoa. Rasittavaa.

ihmiselle sitten aina sattuukin ne ikävimmät tapaukset, hmm!

Lainaus:

Mitään korvauksia ei saa ellei pysty näyttämään mustaa valkoisella oikeudestaan korvaukseen. Omalle kohdalle on sattunut useita kertoja se tilanne, että ilmiselvä korvaushakemus on hylätty, ja on pitänyt tehdä valituksia että on saanut asiat hoitumaan oikein. Kelan ja lääkäreiden kanssa sama juttu. Eli pidän kyllä outona, jos joku luottaa noidenkin yleensä tekevän hommansa oikein, kun oma kokemus todistaa juuri päinvastaista.

Eiköhän tällaisilla ole mennyt lapsuudessa jotain pieleen, eikä pysty nyt olemaan sinut itsensä kanssa. Sääliksi käy, sillä rankkaahan se on olla aina oikeassa ja osata kaikki paremmin kuin muut.

Ei se mitään traumoja vaadi että jotkut ovat lampaita ja jotkut tiikereitä. Jotkut ihmiset syntyvät änkyröiksi ja toiset hyväksyvät kaiken, turha sitä on millään keittiöpsykologisilla teorioilla selitellä.

Mulle ei tässä maailmassa ole muita auktoriteetteja kuin Suomen valtio ja ehkä oma moraalikäsitykseni. Ihmisten tekemät virheet on lupa kyseenalaistaa olipa kyse työkkärin natsivirkailijasta tai sydänkirurgista joka on jättänyt olennaisia asioita kertomatta esim lapseni hoidosta.En kunnioita ketään jos he eivät ansaitse kunnioitustani

Periaatteessa mielestäni myös valtiovalta on kyseenalaistettavissa oleva auktoriteetti, sillä senkin valta on vain abstraktio. Lisäksi mielestäni suomalaisissa on huolestuttavaa lammasmaisuus. Eli jos nyt vaikka huomenna päätettäisiin lakkauttaa tuet lapsiperheille, niin eipä siitä mitään mekkalaa syntyisi. Ihmiset hyväksyisivät sen noin vain.Mutta toki jos nyt ei mitään usko, niin on varmaan jonkin sortin ongelmia=)

Lainaus:

kunnioittaa kaikkia, kunnes he tekevät jotakin millä menettävät sen kunnioituksen.
Näin oli jo käynyt, Siis asiantuntija-aktoriteetti oli jo tehnyt pahan virheen.Toki yhden virheenkin jälkeen vielä pitäisi antaa toinen tilaisuus. Kovin montaa ei kuitenkaan tarvitse katsella auktoriteetiltakaan, eikä sitä yhtäkään tarvitse jättää korjaamatta.vai maksatko itse enemmän veroja ihan vain siksi, että verottajalta on jäänyt jotain huomaamatta - et taida, menet ja vaadit virheen korjausta.Minä kunnioitan kaikkia niitä auktoriteetteja, jotka kunnioitusta ansaitsevat, jotka siis toimivat niinkuin pitääkin. Valitettavasti niitäkin löytyy, jotka eivät toimi.

Sen harhaluulon voisi tietysti karsia jo lapsena esimerkiksi asumalla vähän aikaa jossain kehitysmaassa. Kummasti alkaisi suomalaiset viranomaisetkin vaikuttaa fiksuilta.

No kyllä minä ainakin pidän lääkäriä ja vakuutusvirkailijaa jonkinlaisena "auktoriteettina".Jos lääkäri esim ei minulle suostu kirjoittamaan reseptiä, jota itse haluaisin tai antamaan lausuntoa sairaudesta, jota itse epäilen, kyllä pääsääntöisesti luotan lääkärin ammattitaitoon ja hyväksyn asian. Virheitä sattuu kaikille, mutta minulla pitää olla aika vahvat todisteet, että lähden lääkäriä neuvomaan omassa ammatissaan.Sama pätee tuohon vakuutusvirkailijaan. Heillä on kokemusta ja tietyt määräykset asioista, tuskin he piruuttaan tekevät ei-niin-mukavia päätöksiä. Paha minun on hänelle sanoa, että nyt olet väärässä, jos hän esittää (ja yleensä esittää) minulle mustaa valkoisella, miten jokin asia menee.Ja tuo mainitsemasi esimerkki tukien lakkauttamisesta, luulenpa että kyllä vain syntyisikin mekkala..Lainaus:


Minusta on huolestuttavaa, jos joku pitää lääkäriä tai vakuutusvirkailijaa auktoriteettinaPeriaatteessa mielestäni myös valtiovalta on kyseenalaistettavissa oleva auktoriteetti, sillä senkin valta on vain abstraktio. Lisäksi mielestäni suomalaisissa on huolestuttavaa lammasmaisuus. Eli jos nyt vaikka huomenna päätettäisiin lakkauttaa tuet lapsiperheille, niin eipä siitä mitään mekkalaa syntyisi. Ihmiset hyväksyisivät sen noin vain.Mutta toki jos nyt ei mitään usko, niin on varmaan jonkin sortin ongelmia=)

minkälaisista tyypeistä tässä puhutaan. On ihan eri asia uskoa viranomaisia, lääkäreitä yms sokeasti kuin suhtautua heihin periaatteessa luottavaisesti ja kunnioittavasti. Jälkimmäiset eivät ole lampaita tai nössököitä vaan he lähtevät aina siitä, että viranomainen, opettaja, lääkäri jne osaa hommansa ja hoitaa ne hyvin. JOS on pientäkään oikeaa aihetta epäillä muuta, siihen voi puuttua, selvitellä, kysyä toista mielipidettä, ottaa yhteyttä ylempiin tahoihin yms. mutta lähtökohtaisesti uskotaan kaiken sujuvan ilman että koko ajan pitää olla epäluuloinen ja aggressiivinen.Ap:n kuvaama ihminen oli RIIDOISSA kaikkien kanssa. Ymmärsin että tällä tarkoitettiin, että hänestä viranomaiset yms ovat yleensä väärässä ja häntä ainakin kohdellaan väärin. Sitten hän riitelee ja melskaa ja syyttää ja esiintyy martyyrina ja sankarina, kun joskus saa valituksensa läpi. Kun taas me tavalliset valveutuneet kansalaiset oletamme että se kerta kun homma meni pieleen oli poikkeus ja se, että valitus korjasi tilanteen, palautti normaalitilanteen.Mutta eihän nämä riitelijät tätä eroa ehkä ymmärrä. Ehkä me muut ollaan heistä lampaita ja on vain ihmeellinen tuuri että meidän kohdalle on sattunut pääasiassa päteviä ja oikeudenmukaisia ihmisiä.

No sinulla sitten on ollut huonoa tuuria matkassa, jos kaikki vakuutusvirkailijat, lääkärit ja Kelan virkailijat ovat aina joka asian tehneet väärin. Aiemminkin jo sanoin, että virheitä sattuu meille jokaiselle. En kuitenkaan jaksa uskoa, että esim kaikki lääkärit järjestelmällisesti toimisivat asiakasta vastaan.Miten se on outoa, että luottaa toisen ammattitaitoon?Lainaus:

Mitään korvauksia ei saa ellei pysty näyttämään mustaa valkoisella oikeudestaan korvaukseen. Omalle kohdalle on sattunut useita kertoja se tilanne, että ilmiselvä korvaushakemus on hylätty, ja on pitänyt tehdä valituksia että on saanut asiat hoitumaan oikein. Kelan ja lääkäreiden kanssa sama juttu. Eli pidän kyllä outona, jos joku luottaa noidenkin yleensä tekevän hommansa oikein, kun oma kokemus todistaa juuri päinvastaista.

kunnioittaa kaikkia, kunnes he tekevät jotakin millä menettävät sen kunnioituksen.Tunnen pari ap:n kuvailemaa tyyppiä: lääkärit eivät koskaan ymmärrä heitä eivätkä ota tosissaan, lasten opettajat ovat epäpäteviä ja puolueellisia, virastot hitaita ja aina väärässä, järjestelmä epäoikeudenmukainen jne. Ravintoloissa, kaupoissa ja matkoilla nämä tyypit ovat heti valittamassa, kun epäilevät joatin vääryyttä sattuneen ja haukkuvat firman lisäksi tarjoilijat ja myyjät henkilökohtaisesti. Minusta pohjalla on täydellinen itsekeskeisyys, kyvyttömyys nähdä että itsekin tekee virheitä ja kuvitelma siitä, että koko maailma on heitä vastaan.Eikä nämä ihmiset mitään kapinallisia ole; eivät he toimi muuttaakseen asioita vaan tyytyvät valittamaan omasta puolestaan ja haukkumaan auktoriteetteja. Vaaleissa äänestävät establishmenttia eivätkä osallistu politiikkaan tai muuhun yhteisten asioiden hoitoon sen enempää.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat