Seuraa 

Ja tarkoitan marras-joulukuun vaihteen tienoila syntyvää vauvaa...Miten te pienet vauvat olette ulos pukeneet?Muistelen, että esikoisella tupattiin ihan pienenä sisävaatteiden päälle villapuku, toppahaalari ja vielä (äitiyspakkauksen) makuupussi. Tuo viritys tuntuu kuitenkin nyt 4 vuotiaan äitinä hirveän paljolle! Kuitenkaan kovin kovalla pakkasella ei ulos mennä, niin voisiko " oikean" toppahaalarin teidän mielestä korvata jollain kevyttoppahaalarilla tai vuorillisella teddy- tai fleesehaalarilla? Tarvittaessa sitten erilaista peittoa tai taljaa vois käyttää vaunuissa lisänä?Tämä ongelma tulee siitä, kun ei tunnu kivaa pikkuvauvan toppaa oikein löytyvän, sellaisia ohuempia vain.No joo, sinänsä tyhmä kysymys, kun sitten jos toppaa tarvii, niin voihan sitä pukea vauvan siihen vähän isompaankin haalariin, joka kuitenkin reilusti ÄP:n haalaria pienempi... Eli ehkäpä lopetan " söpöilytopan" etsimisen...?Kiitos kuitenkin jos joku viitsii vastata tuohon viestini alkupuolela olevaan kysymykseen... :)

Kommentit (9)

sopivasti muunneltavat kevyemmät puvut ja vaatteet toimivat hyvin. En edes ymmärrä, miksi aivan vastasyntyneille valmistetaan toppapukuja samoista kovista erikoismateriaaleista kuin isommille. Joskus on tullut tosin vastaan myös pehmoisia pikkuisten toppapukuja ja siksi melkein hankinkin jo Moomin-merkkisen tulevalle joulukuiselle vauvalle (moinen oli myynnissä Halpa-Hallissa). En kuitenkaan osannut päättää kokoa eli 56 vai 62 - meillä vauvat syntyvät aika isokokoisina tosin, mutta haluaisihan sitä pukea sopivaa päälle silti ja koon määritys on joskus vaikeaa.Päädyimme turvakaukaloon laitettavaan lämpöpussiin, joka nyt tuntuu koko ajan järkevämmältä valinnalta, vaikka emme ole vielä päässeet sitä käyttämään. Vaunuissa toimii äitiyspakkauksen makuupussi ja alle esim kevyttoppapuku, fleecetakki ja housut tai teddypuku. Villaisiakin asuja on sukulaisilta saatu ja niitä käytetään myös, mikä nyt milloinkin on juuri sopivankokoinen ja säänmukainen.Esikoinen syntyi helmikuussa ja hänet puimme 62-senttiseen toppapukuun laitoksella sillä seurauksella, että olin tikahtua nauruun kipeän vatsani kanssa :) Oli niin suuri se puku... Liika materiaali on hankalaa turvakaukalossa. Toinen lapsi syntyi elokuussa, joten oikeasti toppapukuilemaan hän pääsi vasta, kun ikää oli reilu vuosi. Sitä ennen käytti ensimmäisenä talvenaan siis noita kevyempiä versioita, kun ei vielä kävellytkään. Lämpöpussi vaatii nyt opettelua, mutta eiköhän sitä keksitä, mitä sen alle kestää laitella.

Me saimme vauvan toppapuvun kokoa 56 cm, mutta sillä ei ollut kyllä käyttöä lainkaan. Vauva syntyi tammikuun lopussa, mutta loppujen lopuksi käytimme vaunuissa äitiyspakkauksen makuupussia ja lampaantaljaa sekä fleecepeittoa tarvittaessa, joten siellä tarkeni ilman toppapukua. Lisäksi autoillessa mahtui turvaistuimeen helpommin fleecepuvussa. Vauva oli 4 kg syntyessään, ja silti tuo toppapuku oli todella suuri ja hankalan jäykkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä esikoinen syntyi maaliskuun alussa 2006 ja hänellä kyllä käytettiin sisävaatteiden päällä villapukua ja toppahaalaria + makuupussia ja vielä vaunujen lämpöpussia. Nyt tuo määrä vaatetta tuntuu ihan liioittelulta! Kuopus on nyt 2 viikkoa vanha ja ollaan ulkoiltu niin että hänellä on ollut päällä body + potkarit ja fleecehaalari ja tietysti pipo + tumput + töppöset. Ja sitten makuupussiin ja vaunujen lämpöpussiin. Vauva on aina tuntunut ihan lämpimältä kun on tultu sisälle, eli vaatetta on varmaan ollut ihan sopivasti. Mutta silti jotenkin on epävarma olo että paljonko pitäisi laittaa vaatteita.

Kommenttina ap:n kysymykseen: toppahaalarissa on fleeceen nähden se etu että se pitää paremmin tuulta, joten ainakin jos ulkona on muuten kuin vaunuissa niin kaipa se olisi hyvä olla olemassa.

Pohjois-Suomessa on aika useinkin kylmempää kuin -5, kaikki eivät saa autoa kauppareissun ajaksi parkkihalliin jne... Mutta tee niin kuin teidän leveyksillä sopii! :)

Meidän tyttö syntyi lokakuussa, eikä koko viime talvena tarvinnut toppapukua! Vaunuissa kun oli, oli päällä sisävaatteiden päällä joskus harvoin villaista välipukua, mutta useimmiten vaan fleece/ teddy haalaria ja tietty lämmintä myssyä ja töppösiä yms. Paketti vaan makuupussiin ja pussi vaunuihin (meillä oli teutonian " sopivan pieni" pehmeä koppa kovalla pohjalla). Viime talvena nyt ei montaa kertaa tainnut olla edes -5:tä enempää pakkasta, ja meillä oli käytössä Haglöfsin " kunnon" makuupussi.Automatkoillakin fleece tms. oli aivan riittävä, ellei jopa liikaa ;) Auto kumminkin lämpenee nopeasti ja turvakaukalo oli jo valmiiksi lämmin, kun vauva siihen lähtiessä kotona laitettiin. Matkalla autollekaan ei taatusti ehdi paleltua, kun matkaa on ehkä 2 m :) Ja määränpäässäkin harvoin joutuu montaa minuuttia ulkona olemaan, kauppareissulla se lämmin auto ajetaan kaupan lämpimään parkkihalliin jne. Mä lähinnä ihmettelen, mihin alle 6 kk vauvat noin ylipäänsä tarvii toppapukua :) Meillä ainakin äänenvoimakkuus kertoi jo hyvin pienenä, jos oli liian lämmin :)t. Ope ja neiti nyt 1 vee


Turvakaukaloon meillä on " jääkarhun" (Eisc...jotain?) lämpöpussi, joten siihen ei tarvita topahaalaria ja en usko että ulkona ollaan muuta kuin vaunuissa, jotka tosi suojaiset, joten mentäneen nyt sitten ilman paksua toppaa... :) Tiedänkin minkä 56cm nallekarhukevyttopan käyn ostamassa, jos niitä vielä on... Toivottavasti saan, ettei koko pähkäily ala taas alusta, nyt ollaan kuitenkin jo rv 38 saavutettu... ;):)

Meille syntyi viime vuonna marraskuun alussa tyttö, ja hänelle meillä oli fleesehaalari kokoa 56. Se riitti, kun ulkona satoi lähinnä vettä... :) Saatiin toppapuku lainaksi, oliskohan se ollut kokoa 62 vai 68, sitä käytettiin sitten kun oli oikean kokoinen.

syntyneellä kummipojallani ei ollut toppapukua. oli villavaatteet ja kevyttoppis sekä peittoja (villaa, fleeceä ja äp:n makuupusseja). vaunuissa pärjää peitoilla ja makuupussilla tosi pitkäänkin, mutta turvakaukalossa tarvii haalarin tai vastaavan.meidän 5.5kk poika ei myöskään ole vielä tarvinnu toppapukua. villahaalarit ja fleecepuku sekä peitot riittää toistaseks :)Tiina ja Aapo :)

syntyi joulukuussa 2005 ja koko sen talven aikana toppapukua tarvittiin ehkä pari kertaa ihan kovimmilla pakkasilla. Tyttö oli tosi lämmminverinen ja tarkeni kevyttoppapuvulla (joita ainakin silloin oli niin söpöjä 56 senttisiä =) ) Villahaalaria meillä ei tarvittu koko talvena.Vaunuissa ei käytetty edes lampaantaljaa, kun tyttö oli niin kuumaverinen. Vaunuissa (pehmeä kantokassa) oli ÄP:n makuupussi, tytöllä normaalit sisävaatteet ja kevyttoppapuku. Jos ulkona oli hieman kylmempi, niin sitten laitoin vielä villapeiton päälle. Kertaakaan ei tyttö palellut. Myös turvakaukalossa oli enimmäkseen kevyttoppapuvussa ja päälle laitettiin peitto ulkonaolon ajaksi. Oli paljon helpompi liikkua kaupoissa jne, kun tyttöä ei joka kerta tarvinut riisua toppapuvusta vaan riitti, kun otti peittoja pois ja avasi haalarin vetoketjun.Kakkonen syntyy maaliskuussa ja samalla tavalla mennään...Nekku

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat