Vierailija

Onko kenelläkään kokemuksia sikön kasvun hidastumisesta? Itselläni raskausviikolla 28 painoarvio 1150g(norm.kokoinen) ja nyt rv.33 painoarvio ultrassa vain reilu 1600g. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia,mistä on johtunut ja onko sikiössä todettu jotain vikoja ja minkälaisia? Voiko kasvuhidastumaa olla jossain vaiheessa ihan normaalisti ja sen jälkeen paino lähtisi nousemaan ihan normaalisti? Jos tälläistä on jollain esiintynyt niin onko syntynyt lapsi ollut ihan terve?Ja onko sikiö ollut koko raskausajan pienikokoinen vai hidastuiko kasvu jossain vaiheessa selvästi ? Itselläni siis kasvu hyvää rv 28 asti ja sitten tiputtiikin alakäyrälle, kasvu selvästi hidastunut. Todettiin siis pieneksi rv 33. Sf-mittakaan ei ole juurikaan noussut viikkokausiin, mutta tämän sanottiin johtuvan siitä, kun vauva on laskeutunut jo niin alas lantioon. Kasvukontrolli maanantaina. Kasvu on siis jäljessä viikkoihin nähden.

Kommentit (14)

Mulla oli vauvan painoarvio rv 32 1300g, eli tavallista pienempi. Mitään syitä tähän ei löytynyt, napasuonet tarkistettiin, virtaukset ok, istukka ei kalkkeutunut. Sf-mitta tosi pieni.

Syntyessään tyttö oli 2630g ja 46cm, aivan terve. Ei mitään syytä pienikokoisuudelle löytynyt synnytyksen jälkeenkään, hän vaan taitaa olla muutenkin sirpakka. Verikokeissa ja kasvukontrolleissa on käyty. Kaikki on mennyt hyvin.

Sf mitta kulki alakäyrillä. Kehitys syntymän jälkeen on kuitenkin ollut normaalia, toki pieni hän kooltaan on ikätovereihin verrattuna.Koita rentoutua, lepää riittävästi, liiku kohtuudella, syö hyvin ja monipuolisesta terveellistä ruokaa. Se on parasta lapsellesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En muista tarkkoja viikkoja kun huomattiin ehkä jotain 30+ viikoilla (rakenneultarssa normaalikokoinen). Sitten seurattiin aika tiiviisti ja väläytettin mahdollisuutta, että joudutaan aikaisemmin ottamaan pois kohdusta kasvamaan, kun ei kohdusssa kasvanut. No tilannetta seurattiin ja loppujen lopuksi otti sen verran nopean loppuspurtin ennen syntymäänsä, ettei tarvinnut tehdä mitään toimenpiteitä ja ehti kasvaa reilu 2,5kg. Mutta siis reilusti oli pienempi meidän muihin lapsiin verrattuna.Mitään syytä ei mistään löytynyt eikä vauvalla ollut mitään ongelmia syntymän jälkeen kaikki ok. Hurjaa vauhtia on kasvanut tuon jälkeen, on koko ajan ollut isompi myöhemmissä neuvolakontrolleissa kuin isommat sisaruksena, jotka syntyessään olivat isompia.Diabeteshoitaja väläytti mahdollisuutta, että raskausdiabetes aiheuttaa myös pienipainoisuutta josta ei juuri puhuta (aina vain isoista vauvoista), mutta lääkäri ei toisaalta löytänyt mitään syytä.Tärkeintä on, että olet nyt seurannassa! Ei vältämättä ole isompaa hätää niin kuin ei meilläkään sitten loppujen lopuksi ollut.

mulla ainakin heitellyt tosi paljon. Sanoiko lääkäri tosiaan, että sikiöllä olisi jotain hidastumaa? Kai ne jotenkin on asian sulle selittänyt?Mulla on kahdesta lapsesta ollut painoarvio viikolla 34 noin 2,3kg ja 37 viikolla saman verran, eli viikolla 34 on olleet isoja, viikolla 37 taas pieniä ja aika pieniä ovat olleet syntyessään ilman mitään syytä

Omalla kohalla, kaksoista toisella todettiin suuri kasvuhidastuma rv. 28, sitä ennen kasvoi täysin normaalisti. Mutta tosiaankin lääkäri kertoi minulle aiheesta kaiken, jouduin seurantaan sikiön koon vuoksi, ja vauvan kasvua seurattiin tarkkaan kolmen päivän välein. Toinen kaksosista kasvoi ihan normaalisti. Meillä ei toinen vauvoista kasvanut enää tuon kasvuhidastuman toteamisen jälkeen, vaan kasvu loppui kuin seinään joten uskoisin että tuossa sinun tapauksessa ei ole syytä huoleen, jos lääkärikään ei ole ottanut sitä puheeksi sen kummemmin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat