Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ei olla oltu vielä kertaakaan uimahallissa parivuotiaan kanssa, ja nyt sitten ihmetellään mitä kaikkea pitäisi olla, jotkut uimakengät kai ja sitten kumpi olisi kokemuksenne mukaan parempi, uimakellukkeet vai uimaliivi?

Kommentit (5)

Kuten täällä muutkin ovat kommentoineet, välttämättä ette tarvitse apuvälineitä lainkaan. Jos kyseessä on esim. kovin eläväinen taapero ja uimista tulee harrastettua jatkossakin, kelluntauikkari on hyvä hankinta.Uimarenkaat, käsivarsikellukkeet yms. ovat leluja, eivät missään nimessä pelastusvälineitä. Olen pelastanut aika monta muksua pulasta, pahimmillaan vanhemmat ovat jättäneet lapsen yksin uimaan kellukkeiden varaan. Nuo lelukellukkeet luovat helposti vääränlaisen turvallisuustunteen, huolimatta niistä kaikista varoitusteksteistä.Jos kellukkeita tykkää käyttää, selkämallinen on parempi. Käsivarsikellukkeet vääristävät uima-asentoa siten, että lapsen on tavallaan pakko uida kädet sivuilla (katsokaapa näitä lapsia kun seuraavan kerran käytte hallissa).Ja komppaan vahvasti maravillasia -se hallietiketti kunnon pesuineen ja suihkuineen on syytä opetella jo pienestä pitäen :).KL (entinen uinninvalvoja).

Se päällä on vähän vilkkaamankin taaperon kanssa uskaltanut liikkua uimahalleissa ja kylpylöissä. Puku maksaa n. 50 euroa, mutta aika usein näkee käytettyjäkin kirpputoreilla myynnissä.Seuraavaksi paras vaihtoehto ovat minusta selkäkellukkeet, mutta ne pitää sitten olla riittävän pientä kokoa, jotta istuvat napakasti. Oma vauhdikas 2-vuotiaamme syöksyi kerran kellukkeet selässä porealtaaseen, mutta pulpahti sieltä sitten kyllä kellukkeiden avulla saman tien pintaan.Uimarenkaat, käsivarsikellukkeet yms. on ihan hyviä apuvälineitä, mutta turvallisuusmielessä niistä ei ole juurikaan iloa. Tokihan pikkulapsen kanssa pitää olla vesileikeissä tosi tarkkana, mutta ainakin vilkkaamman taaperon kanssa lisäturva ei ole pahitteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei!Jos aiotte käydä uimassa enemmänkin, ennen pitkää kannattaa hankkia hallivarusteita. Parhaat ovat minusta pienelle (2v alkaen) Swimcoach-uimapuku, joka on lahkeellinen uikkari jossa ikään kuin ohut kelluntaliivi ommeltuna sisään. Sen avulla todellakin uinnin ilo ja oikea uima-asento löytyy helposti. Niitä myyvät esim. jotkut vauvauintiseurat, ja varmaan netistäkin googlettamalla löytyy. Jos teillä on kesällä ostettu lapselle Crocksit, ne ovat ehdottomasti parhaat kengät halliin, uimaopettajatkin näyttävät niitä nykyään käyttävän.Mutta jos on harrastus vasta aluillaan, ensin ehkä ihan tavallinen uimapuku ja korkeintaan parin euron puhallettavat kellukkeet mukaan, jalkaan tavalliset tai jarrusukat. Uimahalleissa on usein lasten " happipullokellukkeita" ja värikkäitä " lötköpötköjä" samoin kuin vesijuoksuvöitä, joita saa lainata. Kannattaa kysyä rohkeasti henkilökunnalta. Näillä pääsee alkuun (eikä sen enempää välttämättä tartte myöhemminkään), ja jos lapset oikein innostuvat, sitten vasta kannattaa satsata hauskoihin ja valitettavan kalliisiin hankintoihin kuten Swimcoach.Ja uintivinkkejä lopuksi:

- vedessä olo kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten juomista kannattaa rajoittaa juuri ennen halliin menoa ja käyttää lapsi pissalla juuri ennen altaaseen menoa

- uinti tekee myös tosi nälkäiseksi ja janoiseksi, joten pukuhuoneeseen pillimehua, banaania yms. evästä on hyvä ottaa kiukun ehkäisemiseksi

- lapselle pitäisi pienestä pitäen opettaa hyvää hallietikettiä: uimapuku päälle vasta suihkun ja saunan jälkeen, ei koskaan uimapukua mukaan saunaan, ei juoksemista hallissa eikä pesutiloissa

- uimalakki auttaa lasta pysymään lämpimänä vedessä (pään kautta haihtuu paljon lämpöä) ja on kaikkien kannalta hygieeninen (hiuksia ei mene veteen)Hyviä uinteja!

Terv. innokas uimariperhe

Meillä poika nyt 2v8kk ja uimahallissa käyty 1-vuotiaasta asti.eillä on tultu mainosti toimeen käsivarsiin laitettavilla kellukkeilla.Nykyisin haluaa myös kokeilla uimahallin kellukkeita mutta itse ostettiin vain noi käsiin tulevat ja hyvin pysyy pinnalla ja osaa uida.Suohomppeli81

pienempi on 3v ja isompi 6v - kumpikaan ei ole koskaan käyttänyt uimahallissa sen enempää kellukkeita kuin liiviäkään. Isompi nykyään toisinaan kokeilee uimakelluketta (vartalon ympäri) siellä hallissa, kun ei jaksa pitkää matkaa uida. Mutta pienempänä on oltu lähinnä pikkualtaassa polskimassa tai sit äidin/isän sylissä siellä lasten altaassa. Jos haluaa satsata, niin sellainen uimapuku, jossa on ne ' kellukkeet' on paras, sillä siinä uima-asento on heti oikeaoppinen. Mutta hyvin on lapset oppineet näinkin uimataidon. Pienempi polskii käsipohjaa ja ' sukeltaa' , isompi osaa jo vähän uida + sukeltelee oikeasti. Pienemmällä on vielä uimasukkina jarrusukat - pitävät hyvin suihkussa ja märillä laatoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat